Ahojky.Chtěla bych se zeptat, zda je nebezpečné pro mimčo požít alkohol který je v jídle...Například v dortech, roládách, zákuskách apod. Tedy lépe řečeno v jejich krému. Nejčastější dochucovadlo je rum. Když je v tom třeba malý panák ruma na celý dort, neuškodí mimču, když si dám dva kousky? Poraďte prosím 😒
Ok diky 🙂
@coufii
Také myslím, že se nic nestane, některé maminky si jednou za 14 dní večer neodpustí ani skleničku vína nebo malé pivo 🙂
A pokud máš opravdu strach, tak nic, co obsahuje alkohol raději nejez a je to 🙂
@pajiskazemlyna to mě právěže chutná až moc 😀 proto jsem se radši ptala 😉
@coufii
Jen si dej, s mírou, ale klidně 😵
Jo jo, víno, to jsem taky už párkrát během těhot. měla.. ja na gyndě v čekárně běží různé ty reklamy, je tam spot, kde to dr. doporučuje, buď decka vína a nebo malé pivo na spaní a na trávení...bohužel už nevím, jak často🙂. V poslední době ta telka bývá vypnutá🙂. Tvrdý samozřejmě ne, ale v jídle....kolik toho je. Toho bych se nebála.
malé množství alkoholu vůbec neuškodí...Třeba já si dávám i decku červeného vína...Je dobrý na krvinky....Ale,co můžu říct z vlastní zkušenosti...tak jak alkohol tak i nikotin je miminku životu nebezpečný... 🙂 ale samozřejmě ve velkém množství 😀...Tak s pánem bohem 😀
@sariky to nee 😀 😀 to bych pak po porodu mela hodne slozity hubnuti 😀 😀 ale nez jsem otehotnela ,ela sem dost velkej odpor k pivu protoze mi absolutne nechutnalo...ale tedka mi zacalo jet to citronovy 😀 vzdycky sem si jen od nekoho cucla a dneska sem si jedno musela koupit tak si dam vecer trochu pred spanim 😀 🙂
Já už dlouho plánuju koupit si svoje oblíbené víno, ale co s litrem.. pak by mě to lákalo stáhnout😀
Jo jo, já se budu ovládat...😀 Spíš by to chtělo, aby někdo pil se mnou a vypil zbytek. Dřív jsem si koupila sem tam litřík a ob den třeba skleničku bílého, takhle kdyby to šlo, jdu do toho hned😀, ale jak tady čtu "raz za čtrnáct dnů" atp, tak to rači nic:D Teď vypadám jak alkáč, ale odolejte té plné jiskřivé chuti Pálavy. 😎
Ahoj @salomee @sariky @coufii @luciemeli @amallie @helcenka @jop @pajiskazemlyna @tehulka12 a ostatní těhulky, maminky 🙂
do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady všechny společně tvoříme, byl vložen nový článek na téma Alkohol v těhotenství https://www.modrykonik.cz/alkohol-v-tehotenstvi/ .
Pokud si najdete chviličku a napíšete nám všem své zkušenosti s alkoholem v těhotenství, pomůžete další spoustě těhulek, které si právě prochází stejným obdobím a užívání alkoholu v těhotenství právě řeší. Vaše rady, tipy a doporučení určitě ocení! Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".
Mockrát Vám děkuji, že pomáháte a přeji fajn den!
Jennyska
PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@coufii Myslim,ze je to tak mele mnozstvi,ze bych se s tim vubec nezabyvala.Takze ja myslim,ze neuskodi.