Ahoj, těhulky, snažilky...
moc prosím o zkušenosti o mimoděložním těhotenstvím. Jsem momentálně 6+3tt (18.1. proběhl KET dvou embryí), hcg rostlo pomaleji, 13. den po KET 32, 15. den 42, 19. den 230, 23. den 823 a poslední z dneška, tj. 26. den 1700. Bohužel na ultrazvuku doktorka nic neviděla, ani v děloze, ani nikde jinde. Je možné, že se mimi ukáže při vyšší hodnotě HCG nebo mám opravdu čekat spíš to mimoděložní? ☹
@martaskvorova Správně by ti Dr měla prohlédnout i vejcovody, zda tam není uloženo těhotenství. Pokud jsi 6+3 tt mělo by jít v děloze už těhotenství vidět, minimálně žloutkový váček se zárodečným terčíkem. Nedívala se ani do okolí?
@martaskvorova A podle mých informací, sje těhotenství vidět až při hCG 1000 jednotek... ještě počkejte.
@tesarovani Bolesti nemám a nekrvácím, jeden den jsem asi hodinku špinila hnědou krví, ale fakt málo.
@enalga Doktorka mě právě prohlížela dost důkladně - vejcovody, vaječníky, dělohu... Nikde nic neviděla :( Právě jí je to divné, když hcg roste tak, jak má...
Dnes jsem měla hcg 1700...
@martaskvorova V tom případě bych čekala, uhnízdění trvá i 14 dní. hCG roste celkem v pořádku, počkala bych
@enalga Už mám skoro 2000 jednotek a stále nic... Ale někomu se to prý objeví i déle...
@martaskvorova Nevěšela bych hlavu. KET je jiná forma oplodnění, než IUI nebo přirozené po souloži... něco může být trochu pomalejší. Máš jít ještě na další kontrolu?
Ja jsem koukla do diare, protoze jsem mela tehu take po ket, a koukam ze presne 6+3 uz bylo srdicko videt. Ale my meli jen jednu blastocystu. Ono kazde tehu je trosicku jine, nekdo ma pomalejsi start. Jeste nic neni ztracene kdyz hcg roste a mimo delohu se nic nenaslo. Jeste verte, budeme s vami.
@enalga Zase zítra. Je pravda, že jsme vkládali dvě embrya a uchytilo se nejspíš jedno, tak by mohlo být pomalejší. I ten start hcg byl pomalý...
@absintka19
Děkuju za povzbuzení. Třeba se opravdu jen schovává ☹
@martaskvorova verim ze to bude dobre. Moc vam to preji. 🌷
@martaskvorova Držím pěsti, ať se objeví 🙂
@absintka19
@enalga
Dekuju! Snazim se verit, ze to dobre dopadne. I kdyz to doktorka moc nevidi.
@martaskvorova Uf, no ono není bohužel pravidlem, že tě mimoděložní musí bolet a musíš špinit. Někdo to opravdu nepozná až do té doby, kdy už je stav kritický :/ V 6+3 by měl jít vidět minimálně uložený váček, jak už tady psaly holky. Ale je opravdu možné, že se mimčo uhnízdilo později a je třeba ještě tak malinké, že není pořádně vidět🙂 Ještě bych aspoň týden počkala, to už by se mělo něco určitě ukázat, při takové hodnotě hcg. Hrozně moc držím palce, ať to dobře dopadne 🍀
Holky, tak jsem nakonec v nemocnici, mimodelozni vyloucili a nasli dva pidi vacky a v doloze... Jen se ted nevi, jestli budou prosperovat 🙄 Je mozny, aby byla embryjka pomalejsi, kdyby se chytla obe?
@martaskvorova jéé no super!!! tak to jsou dobré zprávy🙂 dvojčátka bývají menší a trošku pomalejší, ale víc o tom nevím:/ hrozně moc držím palec, ať jsou v pořádku a hezky rostou 😘!!!! co si myslí doktoři?
@vanea Dekuju moc 🙂 Zatim jsem ale pri zemi. Doktori mi prakticky nic nerekli, jen ze se musi cekat. Zitra me ceka utz 🙂 jsou ale zatim malicky a jen vacky... Pritom bych mela byt 6+4tt
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@martaskvorova Ja jsem mela pri mimodeloznim velky bolesti, sem tam jsem krvacela, celkove mi bylo blbe a myslim, ze takhle vysoko mi hcg nevylezlo, ale to uz si nepamatuju presne...