Ahoj těhule, nevíte zda je možné podstoupit jiný test na glykemickou křivku u nás známý jako OGTT? Dnes mi ho po prvním odběru a vypití senza nápoje přerušili. Všechno jsem do dvaceti minut vyzvracela a šlo to i spodem a myslim že druhý pokus by nedopad jinak, možná ještě hůř po této zkušenosti, dííky
Můžeš si taky od někoho půjčit nebo koupit glukometr, proužky a sledovat se namátkově nalačno a po jídlech sama.
Tak moje dr. mě ani jiné své těhotné pacientky na tento test nikdy neposlala. Test na cukrovku dělá z krve a je to opravdu dobrá dr., která by nic nepodcenila. Už je to 11,5 let, co jsem porodila první dceru a už tenkrát mi brala jen krev. Teď čekám už třetí dítě a a ptala jsem se, proč někdo musí chodit pít tu udajně nedobrou vodu a dr. říkala, že je to strašně zastaralé a zbytečné. Prý stačí odběr...tak teda neví 😒
jancanov: tak pak už to ale není zátěžový test..tu krev musí nabrat po glykemické zátěži(pro to ta sladká voda) a musí to být provedeno před samotnou zátěží a po ní.Aby se tak viděla lačná glykemie a po zátěži.
Pokud tě jen dobne do prstu kdykoli během dne bez ohledu na to zda jsi po jídle(a po kterém) a nebo na lačno,tak z toho určitě těhotenskou cukrovku nezjistí. S tímto ale není radno si zahrávat,neodhalená těhu cukrovka znamená značné problémy pro rodičku i dítě...Já myslím že ten test není nic až tak hrozného a pro klid duše by to měla podstoupit každá nastávající mamina.
Vim, ze nekdo nabizi jako nahradu tatranky nebo cokoladu. O vedecke erudici nepresvedcuju, ale vzhledem ke zname kaloricke narocnosti proste vymeni glukozu za tatranky/cokoladu....😉
Někde jsem četla, ze je dobre vymackat si do té sladké vody cely citron, prý je to pak snesitelnejsi. Některé nemocnice to prý umožňují. Tak to zkus 😉 navíc citron neutralizuje žaludeční kyseliny, tak by to mohlo pomoct proti zvracení.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Když jsem před 10 lety čekala první dítě a zjistili mě cukr v moči a následně poslali na test na cukrovku, tak jsem řekla, že tohle už příště absolvovat nebudu, protože udržet v sobě to byl fakt boj. Doktor mi pak řekl, že je taky možnost si jít lehnout do nemocnice na jeden den, kde myslím odebírají celý den krev / nevím, jestli si pamatuju přesně /. Ted u posledního těhu jsem si na to vzpoměla, ale nezažádala, protože se mě do nemocnice nechtělo. Nicméně, je to už 10 let, i ty testy probíhají jinak než tehdy, tak nevím, jestli ta možnost pořád existuje.