Ahojky holky,
Za měsíc mi bude 23...mám už dva kluky 4 roky a 15mesicu no a včera jsem na testu objevila dvě || ..naplánovali jsme to ale stalo se...chtěli jsme třetí ale až tak za 5 let..s přítelem nám to klape je o dvanáct let starší než ja,rozumnej a i práci má dobrou ... ale zatím bydlime v panelaku v bytě 2+1 ☹ až teď v srpnu budem začínat stavět baracek...nevím co mám delat.. Bojím se jestli bych to zvladala...co by jste dělaly vy? Dekuji
@hanka858 mas schopného může,který se stará....buď rada. Miminko bych si určité nechala, jednak je lepší menší rozestup mezi dětmi, většinou si lip rozumí a i vy, pak jim snaz vymyslite zábavu a taky budete pak cestovat atd....a až ti bude 40 nejml.bude 16 a budeš ještě mladá, moct cestovat i s manželem....si později užívat jeden druhého...já bych v tom viděla spíš výhody než nevýhody ;)
Dítě si určitě nechej, je to dar. Navíc máš na děti momentálně nejvíc sil. Těš se jak za 10 let budeš mít 3 krásné odrostlé děti, nohy nahoře a pořád mladá. Kdybych to věděla, mám děti mnohem dřív, teď o druhém nechci ani slyšet, necítím se už na to 😅 No a třeba to bude do třetice holčička 😉 Přeji hodně zdraví.
Je vidět, že jste svědomita matka. Miminko určité zvládnute. Naopak kdyby jste se rozhodla pro potrat, mohla by jste později litovat a vyčítat si to. Kdyby jste potřebovala babičku, hlásím se. Moc ráda bych už měla vnoučatko, ale zatim pořad nic. Držím vám palce.
urcite to zvladnes 🙂 kdyz zvladas dve deti, tak ty dalsi jsou uz jen pohadka 🙂 a se stavbou si taky nedelej starosti. stavime 4,5 roku svepomoci, z vlastnich penizku, za 3m se uz hura budeme stehovat a mezi stavbou jsme zvladli vychovavat dva synky 4,5 roku a 2 roky a mezi nima jeste holcicku, andilka a bydlime v 1+1. Jsme krasna rodinka, ktera drzi pohormade a ma se vice a vice rada, nebala bych se toho a uzivala si dalsiho broucka, ktery brzo mezi zavita. Taky se snazime o treti 🙂 a takto mlada jak pisou holky bych skákala radostí, že nás bude 5 🙂
To zvladnete. Ja mam tri ditka a bydlime v 2kk (54m2). Rozdil mezi detma vzdy dva a ctvrt roku. Babicky daleko, takze vsechna pece je jen na mne a manzelovi. Ale zvladame, i kdyz je to obcas narocnejsi. Nejmladsi je ted rocek a teprve ted se budeme stehovat do vetsiho. Ale nebydli se nam zas tak spatne. Jak jsou deti male, tak je ma clovek stejne porad za zadkem. Prostoru malo ale jde to. Z loznice jsme udelali detsky pokoj. Ja spim na pristylce u deti a manzel bud spi na zemi taky s nami a nebo v obyvaku na gauci. Deti jen obcas rusi nejmladsi ve spanku, ale jinak v pohode. Kdybychom se nestehovali, tak bychom asi do obyvaku koupili sklapeci postel.
Tak asi ani nemusim psat, co bych delala. 🙂
A mladost beru jako bonus. Ja mam o deset let vic a kdyz si vzpomenu, jak jsem na vejsce zvladla ponocovat a druhy den v pohode, tak dneska jsem stastna, ze se vyspim a ponocovat bych asi uz nezvladla 😀 .
Opravdu 2 a 3 není žádný rozdíl. Já to mám možná lepší v tom že první je 8 let a dokáže se postarat o mladší sourozence tím mi hodně pomáhá, ale zvládnout se to dá. Důležité je že máš partnera který se o rodinu postará. U nás se musím starat o všechno sama.
Take bych si ho nechala.V rijnu mi bude 31 a od prazdnim se pokousime o 4 mimi.Mam Adamka 11let.Terezku 8,let a Jirikovi budou za 14 dni 2 roky.
Taky bych to neresila,me je 28 a cekam 4 miminko-puvodne jsem taky chtěla az po 30.,ale pak jsem si rekla na co cekat,pak to třeba nepujde a ja chtěla vždycky velkou rodinu..Urcite i stavbu baracku zvladnete-taky jsme stavely,nejdrive jsme jako ty bydlely v panelaku-2+1,narodil se první syn a my zacly uvazovat o vlastním,chvilku to trvalo nez jsme se rozhodly,zvazily všechna pro a proti a protože převládala pro,zacly jsme jednat..Prestehovaly jsme se ke tchyni-neboť platit najem 8100kc mesicne+voda,el.,plyn když u tchyne byly 3 volne pokoje nam prislo zbytecne-davat tolik penez a ještě davat do baracku.U tchyne jsme ji prispivaly na jidlo a elektriku.A zaclo se,kdyz se baráček dodelaval tak jsem uz byla tehotna po druhé-první rok se vyhnala stavba do vysky,nechalo se vymrznout a pak se pokracovalo..Naslednej rok se zaclo pracovat na vnitrku-behal tu syn,ja s briskem aktivne pomáhala-samozrejme s rozumem a bylo..Neboj,urcite to skvele zvladnes!Drzim palecky a gratuluji k miminku!
Jo a mozna bych mela dodat-nejstarsi se narodil v roce 2006,dcera 2009,dalsi syn 2011-takze mi bylo 19,22 a 24let-takze při tom tretim jsem na tom byla vekove téměř jako ty..To das,mas oporu a mit v chlapovi oporu je to nejdulezitejsi!Vim co pisu,ver mi!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, ze dvě a tři už není takový rozdíl.