Je dost pravděpodobné otěhotnět?

janca2000
5. led 2020

Stala se mi nemila věc. Merim bazální teplotu podle lady compu (počítač, který vyhodnocuje plodne a neplodné dny). Poctivě se merim a zapisuji každou teplotu a snažím se i pozorovat hlen. Bohužel se mi stala nemila věc. Ráno jsem se změřila a i když mi to vyhodnotilo plodný den (hned následující den měl být již neplodný) a já si nějak do hlavy vsugerovala, že už ten den je neplodný 🤦‍♀️ respektive jsem v grafu viděla, že teplotní vzrůst již byl a tento den byla druhá vyšší teplota. Jenže v ten den i v den předtím mě bolela prsa, měla jsem je větší a dosti citlivé bradavky, ale já tomu nevěnovala vůbec žádnou pozornost (následující den byla prsa v pořádku). A tak jsem s přítelem měla nechráněny sex, a to dvakrát navečer a dvakrát v noci, čili čtyřikrát. Hlen jsem v ten den neměla skoro žádný, když jsem vytáhla prsty ven, okamžitě bylo sucho a lehce to lepilo. Zpráva, která mě ještě trochu drží optimismus je, že přítel se do mne neudělal. Ale zase musíme vzít vpotaz, že jsme to dělali čtyřikrát, což už je víc rizikové.
Tak co si myslíte? Mám 9 dní do příchodu menstruace a bojím se.
Jsme mladí, já nemám ani maturitu, tak dítě není moc dobrý nápad 😅

areh
5. led 2020

@janca2000 spoléhat se na plodné a neplodné dny taky není moc dobrý nápad. To potvrdí spousta maminek 🙂 nezbývá než počkat 9 dní, pak uvidíš...

janca2000
autor
5. led 2020

@areh právě jak mám ten "počítač" lady comp, tak na stránkách uvádí spolehlivost 99,3%. Já im, že si výrobce to číslo spíše vymyslel než že by to bylo nějak vědecký podložené. Ale jak jsem četla různé recenze, a to je jich hodně (zejména z Německa), setkala jsem se jen s jedním otěhotněním, a to slečna napsala, že neměřila moc poctivě.

madbetka
5. led 2020

@areh Nějak ty dny počítat, to jistě. Ale symptotermální metoda, o kterou se tu jedná, má PI shodný s HA, je tedy stejně spolehlivá.
@janca2000 Druhá vyšší, tzn. dva dny po ovulaci, to už je pravděpodobnost otěhotnění docela malá, vajíčko moc dlouho nevydrží.

gruyerre
5. led 2020

@janca2000 prosímte, jestli by to těhotenství bylo tak moc nechtěné, že bys šla na potrat, nebo se o dítě nedokázala starat, tak si běž koupit pilulku po (jestli teda už není moc pozdě). Šance na otěhotnění tam přeci jen je.

janca2000
autor
5. led 2020

@madbetka právě jsem se zase dočetla, že některé ženy mají ovulaci právě až PO teplotním vzrůstu

janca2000
autor
5. led 2020
janca2000
autor
5. led 2020

@gruyerre ta pilulka se má sníst do kolika hodin?

madbetka
5. led 2020

@janca2000 Teplotní nárůst způsobí zvýšení hladiny progesteronu, ten se začíná uvolňovat až ve chvílí, kdy praskne folikul a uvolní se vajíčko (vzniká tak žluté tělísko, které uvolňuje progesteron). Šance otěhotnět samozřejmě je, protože vajíčko nějakou dobu ještě putuje vejcovodem a je schopné otěhotnění. Ale není vysoká.

sudylichozrout
5. led 2020

@janca2000 72 hodin. A cim pozdeji, tim mensi pravdepodobnost ucinku.

janca2000
autor
5. led 2020

Tady ještě ukázka toho teplotního vzrůstu

madbetka
5. led 2020

@janca2000 Krásná ovulace 17DC. Spali jste spolu kdy? 19DC?

janca2000
autor
5. led 2020

@madbetka ano, přesně tak

madbetka
5. led 2020

@janca2000 Nulová ta pravděpodobnost určitě není, no. Být to o den dýl, tak už bych řekla, že je to v pohodě, takhle je to spíš buď a nebo. Osobně si myslím, že už je ta pravděpodobnost dost malá, ale věšteckou kouli nemám 🙂

janca2000
autor
5. led 2020

@madbetka děkuji, přesně taková slova pomůžou. Zase si tak říkám, že to bylo az někdy k večeru kolem 19. hodiny, co jsme spolu měli ten prvni sex ten den, navíc se vždy udělal mimo. Tak doufám, že to bude dobrý.

madbetka
5. led 2020

@janca2000 Řekla bych, že to bude dobré. Držím palce 😉

leniczka23
6. led 2020

Jako vazne? Proc se nechranite kdyz nechcete dite?
Hlen byva pred ovulaci.. primo pri ovulaci uz neni, neni potreba. Ano je velka pravdepodobnost ze jsi tehotna.
Proste pokud nechcete dite, rozhodne to do tebe pritel nemuze poustet..nikdy behem.cyklu.
Spolehat se na nejaky ,,pocitac" to mi prijde upkbe scifi..telo neni stroj.

leniczka23
6. led 2020

PS: Pilulku po jsem snedla jednou do 3h od styku..praskl nam kondom..no a byla jsem tehotna stejne😣

madbetka
6. led 2020

@leniczka23 Možná by bylo fajn o tom nejdřív něco vědět a pak tu plácat nesmysly. Symptotermální metoda je při správném používání stejně spolehlivá jako HA, dokonce spolehlivější, než kondom. Pravděpodobnost, že je těhotná, v tomto případě vysoká určitě není, protože dva dny po ovulaci málokteré vajíčko vydrží, tím spíš, že se neudělal do ní, jak sis zajisté taky přečetla.

Hlen přímo při ovulaci samozřejmě je, mizí až po.

leniczka23
6. led 2020

@madbetka Hlen je pred ovulaci, ma za ukol pokud dojde ke styku poskytnout spermiim utociste kde muzou prezit az dokud nedojde k ovulaci. Pri ovulaci hlen mizi, neni potreba jelikoz spermie nemusi cekat na vajicko..tohle vim stopro..mam svagrovku v IVF centru.

Co se tyka metody, opravdu o ni mnoho nevim, neco malo jsem cetla, ale proste selsky rozum mi i tak veli nechci otehotnet/ nenecham se napustit.
Pak by odpadlo tohle dohadovani se jsem/nejsem tehotna.

madbetka
6. led 2020

@leniczka23 A já mám následováno několik let cyklů a vím, jak to funguje. I v den ovulace se ty spermie k tomu vajíčku potřebují dostat a potřebují k tomu příznivé prostředí, tedy ovulační hlen.

Ale v tomto případě byla metoda použita špatně, sama autorka to píše, že to ví, takže žádné dohadování. Prostě lidská chyba, úplně stejná, jako když ženská zapomene vzít prášek. Metoda jako taková je spolehlivá.
Čekám třetí plánované dítě na první pokus, tak o tom snad něco vím. A "napustit" se moc ráda nechám, i když dítě nechci. Stačí vědět, kdy.

katule1990
6. led 2020

Myslím si, že pravděpodobnost je dost malá. Vajíčko by mělo vydržet po ovulaci 16-24 hodin max. Takže 2. den po ovulaci už je pravděpodobnost hodně malá a vůbec s ohledem na to, že se do tebe přítel neudělal, že byl sex a večer a že i podle hlenu bylo po ovulaci. I kdybyste se trefili přímo do ovulace, tak není pravděpodobnost ani 50:50, že to dopadne (těhotenství), ale o dost menší. Takhle si myslím, že to bude ok 🙂. Ale chápu, že máš strach, taky bych měla. Do tabletky po bych s takhle malou šancí na otěhotnění nešla, je to strašný dryák, jednou jsem si tím prošla a ty stavy bych nikomu nepřála. To už je víc než 10 let, teď měřím BT a ani když máme styk v den ovulace nejsem po 2,5 letech těhotná.

janca2000
autor
6. led 2020

@katule1990 právě mě připadala pilulka "po" celkem ne příliš účinná v tomto případě. Protože ta prý teda ovulaci zdrží. Jenže když ovulace již probíhá, jak si s tím ten prášek poradi? No, řekla bych, že moc ne, když ho nemam ihned při ruce. Ale děkuji za Vaši zprávu, moc mě povzbudila. 😇

sudylichozrout
6. led 2020

@katule1990 je to strasne individualni. Ja jsem poctvrte tehotna (cekame 3 ditko), vzdy na "prvni stouch", kdyz jsme si rekli ted, tak bylo. A tohle posledni bylo pocato dokonce ze sexu 4 dny pred ovulaci. 4 dny si ty potvory pockaly. Takze fakt nelze rici, ze to neni ani 50:50. Treba u me je to prakticky 100:0 😀 Zalezi na mnoha okolnostech.

janca2000
autor
6. led 2020

@sudylichozrout tomu bych právě věřila, možná z toho bych měla i větsi strach než z mého případu. Právě však před tou ovulaci je plodny hlen, který umožňuje spermiím přežít. Právě já v té chvíli jsem měla lepivý (neplodný) hlen, tak jsem nabyla dojmu, že jsem neplodná.

kacenka115
7. led 2020

@janca2000 když se ani jednou neudělal, tak je pravděpodobnost nízká ;)

katule1990
7. led 2020

@sudylichozrout To je pravda, četla jsem, že můžou spermie počkat v ideálním prostředí až 5 dní, ale vajíčko prostě dýl nepřežije, to celkem rychle zaniká, proto si myslím (i s ohledem na další popsané skutečnosti), že je u zakladatelky dost malá šance na těhotenství. S tím, že není ani v plodných dnech a s ejakulací na správné místo pravděpodobnost ani 50:50 v jednom cyklu, jsem myslela tak, že v průměru se udává pravděpodobnost otěhotnění v jednom cyklu u zdravých párů asi 15-20 %. Samozřejmě jsou tu páry, které jsou na opačných koncích - ty s obdivuhodnými 100 % 🙂 a já s 0 % po 2,5 letech. Ale v průměru není ani 50 % šance být v tom po jednom cyklu snažení. Ale je jasný, že je mnoho párů, kterým to jednou ujelo a bylo to tam :D.

janca2000
autor
8. led 2020

Ale tak taky když pomyslím na to, že to bylo čtyřikrát, tak nevím. Nějaké zbytky tam prý zůstávají a uvolňují se v průběhu dalšího sexu. A navíc čtyřikrát je celkem dost, aspoň podle mě. Už tak si ani třeba nebyl jistý, jestli se vůbec udělal nebo ne. 😅

janca2000
autor
15. led 2020

Poslušně hlásím, že jsem to dnes dostala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru