Jdu těhotná opakovak 4. ročník zdravotnické školy

martina995
28. srp 2015

Ahojte, mám problém. Letos na jaře jsem na 3 pokus neudělala maturitu z matematiky. Bylo mi ale dovoleno opakovat 4. ročník na té samé škole, s nástupem k 1. září. Jenže se nám s přítelem zadařilo a já neplánovaně otěhotněla. Podle dnešní kontroly u dr jsem 5+6 tt. V úterý nastupuju znovu do školy a já vůbec nevím co dělat. S teorií by nebyl problém, ale co praxe a nebo tělocvik, který na střední je? Jak to mám řešit? Nevím jak dál, ale mimi si chceme nechat. Mám to hned toho 1.9. říct třídní a podle toho se pak uvidí co dál? Měly jste některá podobný problém?

kacca11
28. srp 2015

Hlavne pozor na to, ze na slozeni maturity mas 4 pokusy, takze jde o tvuj posledni.

nicol22
28. srp 2015

No nevím, jak je to s maturitou ale já jsem otěhotněla ve 2. ročníku na zdravotní VOŠce a musela jsem na rok přerušit. Praxi jako těhotná absolvovat nemůžeš....

finist
28. srp 2015

No,je vidět,za v matematice opravdu pokulhavas,asi jsi spatně spočívala plodné a neplodne dny.A teď vážně,když už 3 x neudělam maturitu a školu chci dodelat,tak se chráním před možným otehotnenim.

melodygirl
28. srp 2015

@finist no promiň, ale tenhle výsměch ji fakt nepomůže

koordinatorka_odboje
28. srp 2015

@finist naopak, tohle byl prohnaný tah, kdy má na učení více času 🙂

@martina995 asi budeš muset přerušit kvůli té praxi. Z tělocviku tě omluví, ale z praxe asi ne

melodygirl
28. srp 2015

@martina995 já ti odpovím z pozice učitelky na střední. Záleží jakou školu studuješ, u nás na škole je například možnost, pokud neuděláš maturitu si domluvit možnost složit závěrečnou zkoušku z téhož oboru, ale nematuritního, tudíž máš alespoň výuční list. Já být tebou, tak to třídní povím, záleží samozřejmě o jakou praxi se jedná. U nás na praxi fungovaly těhotné holky klidně i do 8 měsíce těhotenství, to je doba, kdy musíš i odejít z práce na mateřskou. Pokud není těhotenství rizikové a na praxi nejsou nějaké rizikové faktory, jako toxické látky, nošení tézkých břemen, tak by to nemělo vadit. Co se týče tělocviku, můžeš mít částečné osvobození, tj cviky, které jsou nevhodné. Jak tak počítám, takti stejně vychází porod do maturit. Zbytek docházky ve druhém pololetí by jsi měla mít omluvený, ale samotnou zkoušku nevím zdali časově zvládneš. Spíš mě to připadá, že by jsi měla zažádat o odklad na září, kdy už budeš mít po šestinedělí a budeš s miminkem zabehnutá. Momentálně bych se řídila zdravotním stavem co dovolí. Držím palce ať to zvládneš

shine2015
28. srp 2015

@martina995 zajdi do školy a domluvit se s nimi....ono totiž praxi mas z předchozích ročníku....uvidis třeba se domluvis.....

kachnicky
28. srp 2015

@melodygirl A nebo individualní plan zvolit ... Jinak plně souhlasím. A nemusí maturovat v červnu, ale muže až v záři ne?

martina995
autor
28. srp 2015

@finist Tak rozhodně jsem si je nespočítala špatně a brala jsem antikoncepci. V té době se událo hodně věcí na které bych nejraději zapomněla a je možné, že jsem si 1 zapomněla vzít, jenže to s určitostí neřeknu. Vím, že si za to můžu sama, opravdu jsem nečekala, že se mi to stane zrovna teď a jsem z toho na prášky, proto se obracím tady, aby mi poradili.

@shine2015 , @kachnicky Ano maturitu z praxe mám udělanou, dokonce z toho mám jako kdyby výuční list, takže je ze mě ošetřovatelka, proto se chci zeptat ve škole co a jak. Já doufám, že bych tu praxi mohla dělat i v tom září. Spolužák si zlomil nohu taky na praktické maturity a dodělával si ji v září.

@melodygirl Výuční list z praktické maturity mám, tak nevím, jestli mi ho uznají, kdyžtak bych chtěla požádat o ten odklad no. Uvidím co mi řeknou v to úterý ve škole. Snad to dopadne dobře.

tulikiss
28. srp 2015

@martina995 hlavne se nenervuj ted je nejdulezitejsi miminko a to ostatni proste nejak dopadne, hele nervovanim to stejne nezmenis, v utery se dozvis vic tak se ted hod do pohody a neres, protoze je to zbytecny.

jo a myslim ze finist to nemyslela zle, spis chtela odlehcit atmosferu vtipkem, aspon ja bych to tak brala a jestli to myslela jinak tak to je jeji problem 😀 😀 😀

shine2015
28. srp 2015

@martina995 a nebo se s nimi domluv.... Pokud by šlo pouze o praxi aby jsi měla splněno,tak si praxi udělej ted za září i říjen....rozhodne ti nebudou dávat nejtěžší pacienty, navíc tam jsou zřízenci a spousta zdravotníků na začátku vůbec pracuje.....a to mají na starost půlku oddělení jedna sestra.....praxe na zdravce není těžká nebo náročná....
Zámek za třídní co nejdřív a domluv se s ní....

martina995
autor
28. srp 2015

@tulikiss 5íkají mi to všichni, že se mám hodit do klidu. Ono už to nějak dopadne, mám doma skvělého chlapa a úžasnou rodinu 🙂 jen mě finistin komentář trochu namíchnul no 🙂

martina995
autor
28. srp 2015

@shine2015 To mě nenapadlo, nejspíš by to šlo, skusím to třídní navrhnout 🙂

shine2015
28. srp 2015

@martina995 zajdi za ní a zkus se domluvit....vše si udělej co nejdřív, nechavej se i aktivně vyzkoušet ať mas známky kdyby jsi musela být pak doma....a to zvládnes neboj....

letalnica
28. srp 2015

@martina995 Překvapuje mě, že na zdrávce maturuješ z matiky. Nebo je dneska povinná? Já maturovala v roce 98, tak nevím 😀

martina995
autor
28. srp 2015

@letalnica Povinná za mě nebyla, ale byla pro mě menší zlo než angličtina 😀 Mě to vždycky uteklo o 1 procento a teď naposledy dokonce jen o 0,01 procento, je tona nasrání a odvolání mi neuznali hadi jedni 🙄

melodygirl
28. srp 2015

@martina995 ten komentář finist si vůbec neber k srdci, takových paní chytrých a dokonalých je na koníku spousty, a jen se třesou na dotazy těch co mají problém aby si zvýšily sebevědomí 😀

martina995
autor
28. srp 2015

@melodygirl Vím, ale dupnout jsem si musela 😀 Znám pár takových typů z mého okolí a ty posílám do jistých míst, když opravdu vytočí 😀 😀

mistrulka
28. srp 2015

tak já jsem dělala zdravku večerně a také jsem neudělala matiku, tak jsem pak znovu nastoupila do 4 ročníku a řádně maturovala is ostatníma znovu v květnu,ale bohužel musíš maturovat opět ze všeho, teorie i praxe....a máš opět 3 pokusy.
S těhotenstvím, u nás na zdravce to neradi viděli, ale s učitelkama se u nás dalo domluvit, hlavně to řekni třídní.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru