Ahoj holky🙂zajímala by mě jedna otázka-myslíte,že lze přibírání v období těhotenství ovlivnit např zdravou stravou a prochazkami?nebo je to dané v genech a prostě žena to přibírání ovlivnit nemůže a pribere třeba hodně?🙂Myslíte,že stačí jako pohyb prochazky??🙂Děkuji za názory a pěkný večer všem 🙂
Ja si myslím že pokud se neválite celé těhotenství na gauči a přiberete třeba 25kg tak za to prostě nemužete, horší je když žena bere těhotenství jako nemoc (krom rizikových) a přibere 25kg tak je to jeji blbost 🙂 Tak že pokud se vyloženě neladujete od rana do večera čokoškou tak tak je to v poho 🙂
@sara1990 ahojky, já že začátku tehu nepribirala skoro vůbec a těhotenství na mě bylo znát pořádně až tak v 27 týdnů🙂 a nakonec jsem pribrala 17 kg , teď jsem 3 měsíce po porodu a mám nahoře už jen 4 kg.
Ale někdo proste třeba v tehu i zadržuje hodně vodu no, myslím ze pokud se člověk vyloženě necpe tak se to moc ovlivnit nedá..... Má mamka třeba při prvním 12 kg, druhe 8 a třetí 16:D
@sara1990 no...já u prvního děcka přibrala celkem 17kg, do 22tt jsem nepřibrala nic, pak to šlo fest nahoru, třeba i 5kg za 14 dní, rodila jsem ve 40tt. Ale musím říct, že poslední tři měsíce jsem vyloženě žrala čokoládu o 106. Trvalo mi rok, než jsem to shodila všechno. Potom jsem shodila dalších asi 10kg. Loni jsem v srpnu otěhotněla, naráz přibrala 5kg, záhy potratila a 5kg mi zůstalo. V prosinci jsem otěhotněla znovu, během prvního měsíce jsem přibrala 4-5kg, teď jsem 26tt a mám nahoře 10kg. Abych pravdu řekla, tak z toho mám schýzu. Nejsem žádnej lenoch, ale sportu jako takovému se moc nevěnuju, jen v létě pravidelně jezdím na bruslích, protože to miluju. Měla jsem v tomhle těhotenství v plánu přibrat max 12kg, ale už teď mi je jasný, že to nedám. Možná zadržuju vodu, ztloustly mi dost nohy a ta celulitida...blééé 😀 😀 no už se těšim, až bude prcek venku a budu to shazovat 😀 😀
Já přibrala 25 kg, nepřejídala jsem se, chodila na procházky, tury, s oharkou do 8 měsíce na cvičák na poslušnost, uklízela jsem náš malý baráček (přes 200 m2) ještě 2 dny před porodem, někdo to má holt daný...
já myslím, že hubené holky přiberou víc, silnější mín, obecně to tak většinou platí, asi to tělo tak prostě reaguje přirozeně 😉
Ahoj, myslim, ze kazdy tehotenstvi je uplne jiny... Ja jsem zhubla 11kg a to jsem do sestyho mesice jedla uplne vse ( dole 9kg ), pak mi nasli tehotenskou cukrovku a nasadili jidelnicek a dalsi -2kg. Nejsem vubec strizlik, po porodu jsem dala dolu dalsich 12kg, asi kojenim. Po 10 mes jsem znovu otehotnela a v druhem trimestru musela na potrat. Za tu chvilku (4 mes ) jsem pribrala skoro 6kg...
První těhotenství - 20 kg, do roka jsem čekala druhé - bylo mi hodně špatně a navíc jsem neustále skákala okolo aktivního batolete - takže přírůstek při druhém těhu jen 7 kg. Třetí těhotenství - přírůstek 20 kg, doma jsem běhala okolo 2 dětí, a bohužel se mě stále drží a to běhám doma okolo tří dětí. Jediné co mi pomohlo ovlivnit přírůstek v těhotenství byly nevolnosti :D Zdravá strava a hlavně pravidelná a pohyb určitě nic neskazí 🙂
Výchozí váha 59, teď ve 25tt +10kg, žádné nevolnosti a jím normálně. Jen zpočátku jsem měla žravou. Doufám, že neskončím na +20😉
holky, moc děkuju za názory 🙂 Snažím se jíst zdravě a k tomu procházky 🙂Tak snad budu mít pak aspoň dobrý pocit, že jsem pro to udělala, co šlo 🙂Mám z toho šílený strach, nerada bych pak vypadala jak ,,velryba" a to nemyslím teď zle 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sara1990 Ahojky,první těhotenství jsem přibrala 25kg a rodila jsem v 36.týdnu.Myslím si,že jsem pohyb měla přiměřený a stravu zdravou.
Druhé těhotenství jsem přibrala 22kg,rodila jsem ve 40.týdnu.Pohybu jsem měla dost a stravovala jsem se zdravě.
Třetí těhotenství jsem přibrala 19kg,hodně pohybu,chodila jsem plavat,na dlouhé procházky.Starala se sama o dvě děti.Takže práce až nad hlavu.Strava opět zdravá.
Teď čekám čvrté a myslím,že 20kg to asi bude.Je pravda,že pohybu mám teď nejméně.Ale jím zdravě a pravidelně.
Takže za mě se to ovlivnit moc nedá.Prostě někdo přibere málo a někdo moc.
Vždy jsem ale vše bez diet a cvičení zhubla a kromě pár strii na boku nemám žádné.