Jde přibírání v období těhotenství ovlivnit?

sara1990
4. čer 2016

Ahoj holky🙂zajímala by mě jedna otázka-myslíte,že lze přibírání v období těhotenství ovlivnit např zdravou stravou a prochazkami?nebo je to dané v genech a prostě žena to přibírání ovlivnit nemůže a pribere třeba hodně?🙂Myslíte,že stačí jako pohyb prochazky??🙂Děkuji za názory a pěkný večer všem 🙂

soyevita
4. čer 2016

@sara1990 Ahojky,první těhotenství jsem přibrala 25kg a rodila jsem v 36.týdnu.Myslím si,že jsem pohyb měla přiměřený a stravu zdravou.
Druhé těhotenství jsem přibrala 22kg,rodila jsem ve 40.týdnu.Pohybu jsem měla dost a stravovala jsem se zdravě.
Třetí těhotenství jsem přibrala 19kg,hodně pohybu,chodila jsem plavat,na dlouhé procházky.Starala se sama o dvě děti.Takže práce až nad hlavu.Strava opět zdravá.
Teď čekám čvrté a myslím,že 20kg to asi bude.Je pravda,že pohybu mám teď nejméně.Ale jím zdravě a pravidelně.
Takže za mě se to ovlivnit moc nedá.Prostě někdo přibere málo a někdo moc.
Vždy jsem ale vše bez diet a cvičení zhubla a kromě pár strii na boku nemám žádné.

kachnicky
4. čer 2016

Ja si myslím že pokud se neválite celé těhotenství na gauči a přiberete třeba 25kg tak za to prostě nemužete, horší je když žena bere těhotenství jako nemoc (krom rizikových) a přibere 25kg tak je to jeji blbost 🙂 Tak že pokud se vyloženě neladujete od rana do večera čokoškou tak tak je to v poho 🙂

andysek2512
4. čer 2016

@sara1990 ahojky, já že začátku tehu nepribirala skoro vůbec a těhotenství na mě bylo znát pořádně až tak v 27 týdnů🙂 a nakonec jsem pribrala 17 kg , teď jsem 3 měsíce po porodu a mám nahoře už jen 4 kg.
Ale někdo proste třeba v tehu i zadržuje hodně vodu no, myslím ze pokud se člověk vyloženě necpe tak se to moc ovlivnit nedá..... Má mamka třeba při prvním 12 kg, druhe 8 a třetí 16:D

mrskato
4. čer 2016

@sara1990 no...já u prvního děcka přibrala celkem 17kg, do 22tt jsem nepřibrala nic, pak to šlo fest nahoru, třeba i 5kg za 14 dní, rodila jsem ve 40tt. Ale musím říct, že poslední tři měsíce jsem vyloženě žrala čokoládu o 106. Trvalo mi rok, než jsem to shodila všechno. Potom jsem shodila dalších asi 10kg. Loni jsem v srpnu otěhotněla, naráz přibrala 5kg, záhy potratila a 5kg mi zůstalo. V prosinci jsem otěhotněla znovu, během prvního měsíce jsem přibrala 4-5kg, teď jsem 26tt a mám nahoře 10kg. Abych pravdu řekla, tak z toho mám schýzu. Nejsem žádnej lenoch, ale sportu jako takovému se moc nevěnuju, jen v létě pravidelně jezdím na bruslích, protože to miluju. Měla jsem v tomhle těhotenství v plánu přibrat max 12kg, ale už teď mi je jasný, že to nedám. Možná zadržuju vodu, ztloustly mi dost nohy a ta celulitida...blééé 😀 😀 no už se těšim, až bude prcek venku a budu to shazovat 😀 😀

lucanedvedova
4. čer 2016

Já přibrala 25 kg, nepřejídala jsem se, chodila na procházky, tury, s oharkou do 8 měsíce na cvičák na poslušnost, uklízela jsem náš malý baráček (přes 200 m2) ještě 2 dny před porodem, někdo to má holt daný...

lomanta
4. čer 2016

já myslím, že hubené holky přiberou víc, silnější mín, obecně to tak většinou platí, asi to tělo tak prostě reaguje přirozeně 😉

pt1981
4. čer 2016

Ahoj, myslim, ze kazdy tehotenstvi je uplne jiny... Ja jsem zhubla 11kg a to jsem do sestyho mesice jedla uplne vse ( dole 9kg ), pak mi nasli tehotenskou cukrovku a nasadili jidelnicek a dalsi -2kg. Nejsem vubec strizlik, po porodu jsem dala dolu dalsich 12kg, asi kojenim. Po 10 mes jsem znovu otehotnela a v druhem trimestru musela na potrat. Za tu chvilku (4 mes ) jsem pribrala skoro 6kg...

tomikjoejoe
4. čer 2016

První těhotenství - 20 kg, do roka jsem čekala druhé - bylo mi hodně špatně a navíc jsem neustále skákala okolo aktivního batolete - takže přírůstek při druhém těhu jen 7 kg. Třetí těhotenství - přírůstek 20 kg, doma jsem běhala okolo 2 dětí, a bohužel se mě stále drží a to běhám doma okolo tří dětí. Jediné co mi pomohlo ovlivnit přírůstek v těhotenství byly nevolnosti :D Zdravá strava a hlavně pravidelná a pohyb určitě nic neskazí 🙂

35_a_budu_mamka
4. čer 2016

Výchozí váha 59, teď ve 25tt +10kg, žádné nevolnosti a jím normálně. Jen zpočátku jsem měla žravou. Doufám, že neskončím na +20😉

sara1990
autor
5. čer 2016

holky, moc děkuju za názory 🙂 Snažím se jíst zdravě a k tomu procházky 🙂Tak snad budu mít pak aspoň dobrý pocit, že jsem pro to udělala, co šlo 🙂Mám z toho šílený strach, nerada bych pak vypadala jak ,,velryba" a to nemyslím teď zle 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru