Ahoj holky, zajímalo by mne jaký sport mohu v těhotenství provozovat aby neublížil ani mě ani miminku. Je mi jasné, že když jsem teď v 1.trimestru měla bych se šetřit, proto chci s nějakým sportem začít od 2.trimestru dál...než jsem otěhotněla, chodila jsem občas běhat a miluju kolečkové brusle. Slyšela jsem že pro těhulky je výborná chůze s trekingovými holemi. Děkuji za připomínky 🙂
tak to máš úžasného manžela 🙂 no zkusím tu chůzi s holema někde po okolí baráčku v přírodě...přeci jen chůze je přirozená tak by mi mohla prospívat...horší je to s tou únavou...jsem ráda že dojedu domů z práce a mám klid a můžu si lehnout a odpočívat 🙂 jsem v 10tt tak snad to brzy přejde a budu mít více energie 🙂 děkuji moc za rady...kolečkové brusle mne taky napadlo vynechat protože se mi může zamotat hlava můžu sebou seknout...tak držím palečky ať vše dopadne v pořádku a ať jste s prckem oba zdraví 🙂
@ivetka0007 hulky moc doporucuji, ja chodim temer kady den, mam trasu na 7 km🙂
ted jsem si poridila aplikaci, ktera mi meri cas🙂
jinak moje gynekolozka rika, ze nevdi ani jogging v prirode.
Ja chodim do fitka a cvicim tam..jsem trochu oplacana a nemuzu si dovolit byt o moc vic..
Na kole jezdim normalne do prace, skoly ci na nakup. Bezny dopravni prostredek..
Vubec bych se nestresovala a delal vse na co mas sily🙂
@ivetka0007 a ty hulky - doporucila bych nordicke hulky, ne trekove.
Trekove se daji koupit sice za dve stovky oproti nordickym, ale jsou k ucelu chozeni z kopce a dokopce..takze jsou i lehce nastavitelne na ruznou velikost, Kdyz chces chodit na vykon okolo domu, tak jsou lepsi nordicke, protoze jsou vyssi a pak se ti nebudou neustale po ceste zmensovat, protoze nejdou nastavovat.
únava přejde🙂 první tři měsíce jsem spala od 8 hod večer do 10 ráno. Ještě že jsem na vlastní noze, jinak bych si musela vzít neschopenku nebo pracovat na poloviční úvazek. Myslím, že jsem dospala všechno, co jsem " v mládí" proflámovala. Nemohla jsem s tím vůbec nic dělat, tělo chtělo jenom spát, neměla jsem na nic chuť, zhubla jsem čtyři kila. Jakmile ale začal druhý trimestr, tak přišla znova energie a taky hlad🙂. Začni s těmi procházkami hned, stačí chvilka. Důležitý je nenastavovat si nějaké velké cíle, prostě pomalu ale jistě.
Chůze, těhotenská jóga (velice doporučuju!), plavání.
Za sebe doporučuji plavání. Plavala jsem celé těhotenství 4x týdně a naposledy jsem byla v bazénu 4 dny před porodem 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ivetko, obecně by těhotná neměla provozovat sport, při kterém se může zranit (tzn. spadnout ..kolo, kolečkové brusle apod.) nebo při kterém se moc skáče nebo při kterém dochází k přílišnému posilování břišních svalů. Myslím, že běhat se dá, pokud člověk pravidělně běhal i před tím, ale to by asi chtělo probrat s lékařem. Chůze je určitě super, taky plavání. Já mám ráda yogu, posilování, pilates, chůzi v přírodě nebo po městě (my rádi jezdíme na hrady a takový výšlap na Bezděz, Kokořín nebo Točník je pořádná rozcvička). Cvičím denně přes pracovní týden cca hodinu ráno, kombinuju vždycky nějaké cardio (mám doma i crossový trenažér, takže i na tom) plus yogu nebo posilování, po posilování ještě protažení. O víkendech nebo i po práci procházky. Plavání jsem zvažovala, ale nakonec se mi nechtělo nikam ráno jezdit. Ke konci I. trimestru, kdy jsem byla dost unavená, jsem měla šílenou migrénu, to mě nakoplo se sebou něco dělat, od té doby cvičím, teď končím 31. týden a nebolela mě od té migrény hlava, vůbec mě nebolí záda, cítím se dobře po všech stránkách, nejsem unavená ani náladová, nepřibrala jsem zbytečná kila. Cvičím podle toho, co v ten den moje tělo zvládne, a na co mám náladu. Jo a cvičí se mnou i manžel🙂, takže se u toho dost bavíme (třeba u posilování pánevního dna🙂