Ahojte, nevíte někdo jaký je rozdíl při gyn. vyšetření mezi těmi jednorázovými a kovovými zrcadly? Do 36 týdne jsem platila pokaždé za jednorázové 30 kč a od 36 mě doktorky prohlíží těmi kovovými, za které platit nemusím. Víte někdo jaký je mezi nima rozdíl? díky
no pouze kosmeticky 🙂, kovova studi ;), si myslim. Mne gynekolozka vzdy nabidla jake chci a vzhledem k tomu, ze je mi to jedno, volila jsem ty normal, ne jednorazovky, bo nejsem citlivka. Ale treba se jeste nekdo ozve. Neboj ta kovova urcite peclive sterilizuji. Napr. na obilnaku uz mi pak jednorazove ani nenabidli
@annaluciapetrzel vzhledem k tomu, ze mám známou na gynde kde s kovovyma pracovala její doktorka, stalo se jim, ze jich měli malo a prošly pouze dezinfekci.....já jsem pro jednorázovky
@annaluciapetrzel mě to těma kovovýma víc bolí, jinak by mi to bylo jedno
@verushe20 bolí to min a jsou i tenčí...rřekni ji, ze by SIS raději připlatila...
Ono záleží i na lékaři, protože v porodnici při příjmů me vyšetřovala doktorka a já si myslela, ze jako žena bude jemnější....a vzpominala jsem na svého gynde, chlap jak hora, ale vyšetření na pohodu....
@verushe20 neboj, porod bude horsi, natrenuj zrcadly 🙂. hele pozor - to je vtip. jasne, rekni si o ty jednorazovy, pkd je maj. a zeny neblaznete, nejsme v africe 70.let, kdy si nekdo lajzl dat nekomu blbe vysterilozovany/nevydesinf. zrcadla/strikacky. zn. jedna pani povidala nesnasim. jinak - jsem pro at si kazdej rekne co chce, ne 🙂. caues a hezkej vecer. Howgh
@annaluciapetrzel v Africe nejsme ale tyhle věci se ději....já to vim na 100%
@verushe20 me vyšetřovali jen při příjmů, ale já mela císaře pro kp....
@verushe20 hele, kdyz uz jsem online....No me vysetrovali mockrat, uz jsem pak z toho i skoro brecela, jak to bolelo.ale hele, ja rodila v 31 plus 3 a to neni mozna standard a pk uz jsem byla psychicky na dne. ale nemuzu si jinak stezovat, vse profesionalni, obilnak je proste jednicka. tak a uz koncim 🙂 PS: nejvetsi sranda byla kdyz me vysetroval jeden MUDr asi hend po atestaci, joj, to bolelo, ale nejak se to naucit musej. tak se drz, at to dobre dopadne. zdravy mimco hlavne!
@annaluciapetrzel Aha, no já jsem zvědavá kolikrát mě tam ty zrcadla budou strkat než porodím... jsem totiž dost strašpytel
@verushe20 hele tak to zase ne mockrat, to asi fakt jen 1x pri prijmu. me spise vysetrovali rukou a furt pac se nevedelo, jestli nemusim na cisare, pak se furt diskutovalo nakolik jsem otevrena etc. a uz jsem toho mela plny kecky. ale neboj, to das. hlavni je fakt zdravy mimo, ja se strasne strasne bala o dceru, po porodu mela jen 1.68kg. ale fakt asi nejsu standard, ony se ozvou zensky co rodily v terminu.
@annaluciapetrzel rukou se zjistí na kolik jsem otevřená jj?
@verushe20 - jo, tak jsem to pochopila 🙂
@verushe20 u nás se taky vyšetřuje rukou, hmatem poznají na kolik je kdo otevřený dobře, je to hned a neřeší se nějaká zrcadla, i na gyndě se vyšetřuje pohmatem, jestli jsi zavřená nebo ne, zrcadla až v případě nějakého problému ... skoro nikdy to nebolelo, krom jedné dr která když hrábla tak bych se málem pos**la jak to bolelo 😖
u porodu rukou vyšetřují mockrát, už jsem ji fakt málem kopla do hlavy, jak mě to bolelo..u Evelíny jsem byla v porodnici 19-21,20 hotovo a vyšetření asi 6x, u Apolenky v porodnici 20h a vyšetření snad milion 😨
mě také za celé těhotenství nevyšetřovala zdrcadly pouze pohmatem ani v porodnici. Až kontrola po šestinedělí s plastáky a neplatila jsem je, dr. mi říkala že jsou pro tyhle případy zdarma.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@verushe20 jednorázové se vyhazují, mas je jen ty a nestudi, jsou z plastu....jsou v zatavenem obalu...
Kovové se po použití dají do dezinfekce, pak se pošlou na sterilizaci a přijdou zpět do ambulance zatavene, pak se znovu použijí...