Jaký je rozdíl mezi jednorázovými a kovovými zrcadly?

verushe20
12. srp 2014

Ahojte, nevíte někdo jaký je rozdíl při gyn. vyšetření mezi těmi jednorázovými a kovovými zrcadly? Do 36 týdne jsem platila pokaždé za jednorázové 30 kč a od 36 mě doktorky prohlíží těmi kovovými, za které platit nemusím. Víte někdo jaký je mezi nima rozdíl? díky

tarra27
12. srp 2014

@verushe20 jednorázové se vyhazují, mas je jen ty a nestudi, jsou z plastu....jsou v zatavenem obalu...
Kovové se po použití dají do dezinfekce, pak se pošlou na sterilizaci a přijdou zpět do ambulance zatavene, pak se znovu použijí...

verushe20
autor
12. srp 2014

@tarra27 A nevíte proč mě doktorka začala teď používat ty kovové? Je to víc nepříjemné než ty jednorázové 😔

annaluciapetrzel
12. srp 2014

no pouze kosmeticky 🙂, kovova studi ;), si myslim. Mne gynekolozka vzdy nabidla jake chci a vzhledem k tomu, ze je mi to jedno, volila jsem ty normal, ne jednorazovky, bo nejsem citlivka. Ale treba se jeste nekdo ozve. Neboj ta kovova urcite peclive sterilizuji. Napr. na obilnaku uz mi pak jednorazove ani nenabidli

tarra27
12. srp 2014

@verushe20 zkus ji o to požádat...pokud je mela dřív a navíc se za ne platí, tak ji řekni, ze by jsi chtěla ty na jedno použití Me taky sedi lip. Kovové mi přijdou příšerný....

tarra27
12. srp 2014

@annaluciapetrzel vzhledem k tomu, ze mám známou na gynde kde s kovovyma pracovala její doktorka, stalo se jim, ze jich měli malo a prošly pouze dezinfekci.....já jsem pro jednorázovky

verushe20
autor
12. srp 2014

@tarra27 No já když sem viděla jak to vypadá tak se mi málem postavily vlasy na hlavě... je to fakt dost nepříjemné... příště jí mám teda říct ať mě vyšetří zase těma jednorázovýma jj? Já sem myslela, že to má třeba jiný účinek 😀

verushe20
autor
12. srp 2014

@annaluciapetrzel mě to těma kovovýma víc bolí, jinak by mi to bylo jedno

tarra27
12. srp 2014

@verushe20 bolí to min a jsou i tenčí...rřekni ji, ze by SIS raději připlatila...

Ono záleží i na lékaři, protože v porodnici při příjmů me vyšetřovala doktorka a já si myslela, ze jako žena bude jemnější....a vzpominala jsem na svého gynde, chlap jak hora, ale vyšetření na pohodu....

verushe20
autor
12. srp 2014

@tarra27 A můžu se ještě zeptat když jsme u toho, když přijedu do porodnice s tím že rodím, kolikrát mě budou vyšetřovat?

annaluciapetrzel
12. srp 2014

@verushe20 neboj, porod bude horsi, natrenuj zrcadly 🙂. hele pozor - to je vtip. jasne, rekni si o ty jednorazovy, pkd je maj. a zeny neblaznete, nejsme v africe 70.let, kdy si nekdo lajzl dat nekomu blbe vysterilozovany/nevydesinf. zrcadla/strikacky. zn. jedna pani povidala nesnasim. jinak - jsem pro at si kazdej rekne co chce, ne 🙂. caues a hezkej vecer. Howgh

tarra27
12. srp 2014

@annaluciapetrzel v Africe nejsme ale tyhle věci se ději....já to vim na 100%

@verushe20 me vyšetřovali jen při příjmů, ale já mela císaře pro kp....

annaluciapetrzel
12. srp 2014

@verushe20 hele, kdyz uz jsem online....No me vysetrovali mockrat, uz jsem pak z toho i skoro brecela, jak to bolelo.ale hele, ja rodila v 31 plus 3 a to neni mozna standard a pk uz jsem byla psychicky na dne. ale nemuzu si jinak stezovat, vse profesionalni, obilnak je proste jednicka. tak a uz koncim 🙂 PS: nejvetsi sranda byla kdyz me vysetroval jeden MUDr asi hend po atestaci, joj, to bolelo, ale nejak se to naucit musej. tak se drz, at to dobre dopadne. zdravy mimco hlavne!

verushe20
autor
12. srp 2014

@annaluciapetrzel Aha, no já jsem zvědavá kolikrát mě tam ty zrcadla budou strkat než porodím... jsem totiž dost strašpytel

annaluciapetrzel
12. srp 2014

@verushe20 hele tak to zase ne mockrat, to asi fakt jen 1x pri prijmu. me spise vysetrovali rukou a furt pac se nevedelo, jestli nemusim na cisare, pak se furt diskutovalo nakolik jsem otevrena etc. a uz jsem toho mela plny kecky. ale neboj, to das. hlavni je fakt zdravy mimo, ja se strasne strasne bala o dceru, po porodu mela jen 1.68kg. ale fakt asi nejsu standard, ony se ozvou zensky co rodily v terminu.

verushe20
autor
12. srp 2014

@annaluciapetrzel rukou se zjistí na kolik jsem otevřená jj?

annaluciapetrzel
12. srp 2014

@verushe20 - jo, tak jsem to pochopila 🙂

maifa
12. srp 2014

@verushe20 u nás se taky vyšetřuje rukou, hmatem poznají na kolik je kdo otevřený dobře, je to hned a neřeší se nějaká zrcadla, i na gyndě se vyšetřuje pohmatem, jestli jsi zavřená nebo ne, zrcadla až v případě nějakého problému ... skoro nikdy to nebolelo, krom jedné dr která když hrábla tak bych se málem pos**la jak to bolelo 😖

verushe20
autor
12. srp 2014

@maifa jj mě taky doktorka na konci prohlídky strčí ruku mezi nohy a pak asi zhodnotí jestli jsem zavřená... ale štve mě že mi ani pořádně nic nevysvětlí a musím se jí ptát

werumka
12. srp 2014

@verushe20 Zrcadla za celé těhotenství ani jednou. V porodnici taky jen rukou. Vlastně nevím proč by se při porodu zdržovali zrcadlama. Nepotřebujou tam vidět, potřebujou jen vědět, jak je nález pokročilý.

verushe20
autor
12. srp 2014

@werumka Tak to jste měla teda štestí 🙂

werumka
12. srp 2014

@verushe20 A z jakého důvodu Tě vyšetřují zrcadlama v těhotenství při běžné poradně? Chápu třeba při špinění nebo jiném problému, ale jinak ... nevím.

verushe20
autor
12. srp 2014

@werumka To já vůbec netuším... nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, myslela jsem, že to ke kontrole prostě patří..

werumka
12. srp 2014

@verushe20 Co jsem zažila u sebe, ale i v okolí, tak zrcadla fakt třeba jen na pohotovosti nebo při nějakém problému... mnohdy se třeba ani vnitřně nevyšetřovalo vůbec, aby se porodní cesty nedráždily... u těch zrcadel mi v těhotenstvé nějak uniká smysl.

lv
13. srp 2014

u porodu rukou vyšetřují mockrát, už jsem ji fakt málem kopla do hlavy, jak mě to bolelo..u Evelíny jsem byla v porodnici 19-21,20 hotovo a vyšetření asi 6x, u Apolenky v porodnici 20h a vyšetření snad milion 😨

eldrag
13. srp 2014

mě také za celé těhotenství nevyšetřovala zdrcadly pouze pohmatem ani v porodnici. Až kontrola po šestinedělí s plastáky a neplatila jsem je, dr. mi říkala že jsou pro tyhle případy zdarma.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru