Ahoj holky chtěla bych se vás zeptat jaký byl váš druhý porod mně to čeká sice za dlouho ale už tet se bojím.
Můj první porod byl horor syn se narodil 37tt porod trval od soboty cca 20:00 až do pondělí do 1 hodiny ráno šílenost.
A to měl syn jen 2.200g
No tak to já druhé až po 6 letech.
první cca 12 hod, druhej cca 2 h, třetí cca 72 h... 😁první nejlepší co do dylky i bolestí, takovej na pohodu. druhej překotnej ale bolel jak kráva, třetí taky ok,ale jak to bylo dlouhý tak už byl člověk nevyspalej. takže vidíš- co žena to originál a co porod to originál u originálu ... 😊 hlavně no stress a hodně štěstí.
kazdy porod je uplne jiny..spatne polozena otazka... hlavne zalezi v jakem rozpolezeni a naladeni zena k porodu jde..jak se citi. Radila bych nejdrive odbourat vsechny strachy..klidne s odbornikem..jinak to muze byt pruser..strach k produ nepatri..dokaze porod zkomplikovat, zbrzdit, ci zastavit..kde pak nasleduji lekarske intervence a pruser je na svete
první porod nic moc, žádná hrůza, ale byl dlouhý a nepustili mě z lehátka. K druhému jsem šla připravená, informovaná a s vlastní porodní asistentkou. Byla to ta nejlepší investice. Při druhém porodu mě nechali být, jen občas zkontrolovali, jestli něco nepotřebujem. Bylo to bez zásahů, rušení a díky tomu i klidnější, rychlejší.
Tak první porod praskla voda bolesti hned ale za 3 hod byl malý na světe. A druhý porod po 22 měsících ,v noci lehkého bolesti, ktere se daly zaspat ani do porodnice se mi nechtělo jet . Sestra na me koukala co tam děláme když jsem bez bolesti , doktor mě vyšetřil a na 10 cm otevřena, tak mi praskly vodu a za 20 min byla mala na světe oba meli 3400g. Takové porody bych přála všem. 🙂
Druhej byl lepsi. Byla jsem sebevědomejsi. (informovana jsem byla i poprve, ale chybela ta sebeduvera v to, co a jak chci.) podruhy jsem se s nikym nebabrala a hlavne nebavila. Nechali me a ja si v klidu odrodila. Souhlasim s nazorem, ze stezejni je zpracovat strach, co vznikl. Popatrat trochu, proc to trvalo, tak dlouho. Co příště uz nedopustit nebo naopak na cem trvat. Mit pevny doprovod a hlavně v hlave klid. 🙂
doporucuji kontaktovat komunitni (soukromou) PA a dochazet k ni..dokaze hodne pomoct a pak treba i doprovodit k porodu..clovek se muze citit jisteji..a ta JISTOTA je VELMI dulezita 🙂
Ja jsem mela druhy porod vyrazne lepsi. Bylo to kratsi, asi 6 hodin, oproti cca 14 hodinam u prvniho. Druha doba porodni pro me byla urcite snazsi. Po prvnim porodu jsem se dlouho davala dohromady, fyzicky i psychicky, po druhem jsem byla v pohode.
Ja jsem se druheho porodu hodne bala. Cele tehotenstvi jsem si prala, aby nastala nejaka okolnost, treba aby se mimco neotocilo, kvuli ktere bych musela na cisare. A kdyz se mi to splnilo, maly se neotocil, doktor v porodnici me presvedcil, abych rodila normalne 🙂 Rekl mi, ze to je v hlave. Ze kdyz se toho budu bat a bud myslet na to, co kdyz to nepujde, tak to opravdu nepujde. A ze kdyz se rozhodnu, ze proste porodim, tak to tak bude (pokud samozrejme nebudou nejake objektivni prekazky) 🙂
@jaja01k je to v hlavě jak blázen. mě třetí trval tak dlouho 100% kvůli tomu že mě nechtěli v nemocnici. doma jsem neměla klid. (děti,babička). nakonec me příjmuli i když jsem byla na 1cm s tím že už dve noci kontrakci jsou fakt moc . úplně jsem se uklidnila... a do par hodin jsem byla na 8 cm. porod je v hlave - strašně moc. 😁
Me take strasi druhy porod mam s Toho panickou hruzu protoze prvni Nic moc,ale zase SI rikam ze kdybychom se bali a deti kvuli tomu nechteli tak vymreme. Rikam SI porad ze dite neni zadarmo a trocha bolesti je Nic proti tomu jak jsme Pak stastne kdyz vidis to male stvoreni a prezili to vsechni zeny dame tech par hodin I mi . Nejsme babovky ale zeny ktere musi byt v zivote silne a drzet rodinu. Takze hlavne klid to chce😉
druhy porod byl horší v tom, že jsem věděla co mě čeká, ale když už došlo na tlačení bylo to lepší, přesně proto, že jsem už věděla co a jak... i ta rekolnvalescence byla lepsi.
tak druhý byl nejlepší a bezbolestný - první to byl šok a neutuchající bolest a třetí - no šok to nebyl, dýchat sem už uměla takže to šlo ale teda bolel dost (a přitom mimčo o 2 kila menší než při druhým porodu !!! )
Tak abych aspoň trochu potěšila zakladatelku....můj druhy porod byl asi tak milionkrát lepší než ten první 😉
První porod - přenášela jsem týden, ve 4 ráno první bolesti, syn se narodil v 12:30hod
Druhý porod - také jsem přenášela, už jsem byla nastoupena v nemocnici na vyvolání, ještě mi zkusili hamiltona. Naštěstí se během noci syn rozhodl, že půjde sám. V 8hod mi praskli vodu a začali velké bolesti, malej se narodil v 11:30hod 🙂
No tak to jsem sama na sebe zvědavá 😅 asi máte pravdu nesmím na to myslet až to přijde tak už se stejně nebude nic moc dělat a máte někdo zkušenost s epiduralem
První porod u mě netrval nějak extrémně dlouho, ale nedokázala jsem si představit tu bolest. Ta mě fakt odrovnala a kvůli ní jsem se bála i druhého porodu. A jakmile přišly bolesti na konečník, hned se mi vybavily vzpomínky na tu bolest a draly se mi slzy do očí. Ale naštěstí druhý porod byl tak rychlý, že jsem ráda, že jsme to vůbec stihli do porodnice. A to jsme doma nijak neotáleli, akorát kontrakce se rychle zkrátily. Takže za mě pohoda. Moje kamarádky mi říkaly, že druhý porod je rychlejší, ale opravdu to má každá žena jinak.
@katkapavlik epidural nedavat! Lekari nam casto nerikaji vsechna rizika a je jich spoustu. Tisen plodu, snizena potreba tlacit, nutnost pouziti klesti apod.. telo nepracuje jak ma.. nechte pusobit prirodni hormony a ne chemii... zkuste kontaktovat tu pa.. pokud to nezpracujete, strach vas muze dostihnout az na sale.. je to skoda.. je lepsi byt pripravena a informovana
První porod 9 h,druhý 5. Dlouho jsem byla doma než jsme jeli. Jaký bude třetí nevím,ale co neznám, toho se nebojím dopředu. Epidurál jsem nikdy neměla,nebylo třeba. Průběh bez problémů. Takže sice znám rizika a že někdy to je dost mazec,ale dopředu to neřeším. Uvidíme. Mezi prvním a druhým byly necelé 2 roky,mezi druhým a třetím bude 6.
@katkapavlik já mám zkušenost s epiduralem.. Za mě můžu jen doporučit, i kámoška co ho měla... Proc se trápit když nemusíš že... Každopádně kdybych nemusela nedávám si ho... Ale u mě dkouhej vyvokavanej porod s dlouhým otevíráním... Tak primář tenkrát přišel s tím že mi ho dají jinak budu rodit ještě v sobotu... Vyvolávací od čtvrtma od večera.. Píchlá voda v jednu po obědě v pátek a já porodila díky epiduralu v sobotu ráno... Někdy ten epidural pomůže otvírat... Píchnuti jsem necítila vůbec a byla jsem ráda že to mám..
Ahoj první porod strašnej rodila jsem 12hodin a byl příšerný.Druhý porod byl jen s porodní as. bez doktora trval 1h 45...a třetí byl nejhezčí a bolel až poslední půl hodinku...byla to pohoda😉
@katkapavlik já neměla epidurál ani u jednoho a ani mě nenapadlo ho chtít. U prvního se o něm jen porodní asistent zmínil, že kdyby mi ho dal, porod by akorát ještě prodloužil.
@katkapavlik Kazdy porod je jiny, ale co jsem tak obecne slysela, tak druhy porod byva rychlejsi, ale pry bolestivejsi. Vlastni zkusenosti nemam, ale kamaradka ma kuriozni vzpominky. U prvniho porodu ji praskla voda a maly byl za dve hodny venku, u druheho ji praskla voda a byl venku za 45 minut, s tretim ji nechce nikdo odvest, ze ho porodi uz v aute 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katkapavlik Myslím, že na tohle Ti nikdo přesně neodpoví. Každá to máme jinak. Říká se, že druhý a další porod je lepší, ale....
Já třeba měla první naprosto v pohodě a klidně bych si to dala hned znovu. Druhé budu rodit přesně po 2 letech, ale moc nespoléhám na to, že to bude zase pohodička.