Jaký deníček máte pro miminko?

kelerub
10. zář 2020

Holky, porod se blíží, už jsem nachystaná a těším se, ale v čem nemám jasno a s čím bych potřebovala poradit je deníček.
Máma mi psala denník do mých 6. Né všechno, jen významné události, vlepovala fotky, malovala jsem do něj obrázky. Byl to klasický kostičkovaný sešit A4 s tvrdýma deskama. To je ale již 38 let zpět.
Jak to máte pořešeno vy? Koupily jste nějaké hotové knihy a nebo tvoříte dětem vlastní? Nejsem moc manuálně zručná. Napadl mě jen šanon, a do něj že bych do eurosložek vkládala popsané a fotkama polepené archy klasického papíru, ale to asi nebude moc repre...
Moc děkuji za ukázky vašich denníků případně rady.

vineta
10. zář 2020

@kelerub Mám deník V plenkách, ten je tedy už od těhotenství, nádherný je i od Bloque Tvoje první...

tynka9
10. zář 2020

Objednala jsem na fleru klasické papírové fotoalbum na vlepování fotek. Dá se tam cokoliv i vpisovat. No, děti už mám dvě, mladší bude rok a půl a ani jedno tam ještě nemá ani fotku 🙈😁 ale třeba za zimních večerů se do toho pustím. Jinak si píšu rodinný deníček, kde, kdy, co, hlášky staršího, takže kde čerpat a na co nezapomenout, to zapsané mám.

kelerub
autor
10. zář 2020

@vineta mrknu na net, děkuji.

kelerub
autor
10. zář 2020

@tynka9 klasické papírové fotoalba mám 2, to by se dalo použít, děkuji za nápad. Nebudu to přehánět, narozeniny, svátky, dovolené, první důležité momenty, slova, atd, proložím to pár fotkama, nějakýma obrázkama třeba. Žádná divočina, že bych vypisovala denodenně. Stačí pár záznamů ročně. Ale chci po sobě nechat tu památku. Jak říkám, máma mi ho psala do 6, pak zemřela a já v něm doteď moc ráda listuju a děkuju že si s tím dala tu práci ❤️

squezy
10. zář 2020

@kelerub Ja tedy mam jen fotoalbum a pak takový ten pamatnicek, ale taky to zboznuji 🙂 Ja mam z fleru taky fotoalbum, ale taky jsem na to ještě ani nesahla, ale mám diarek, kam si vše podstatné píšu, snad to dám taky dohromady 🙂 Vzpominky jsou krásné!! A v knihkupectví jsme kupovali synovci takový "pametnicek", neco jako to Tvoje prvni a taky moc pěkný.

nafreya
10. zář 2020

Ja mam tento a je krasny. Pekne vede k zachyceni nejdulezitejsich okamziku.

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/moje-prvni-...

terezz29
10. zář 2020

já to dělám jako vaše maminka :D prostě lepím, maluju a píšu do sešitu s pevnou vazbou

tynka9
10. zář 2020

@kelerub taky to nechci nějak zvlášť přehánět. Plán je, že to jednou děti dostanou k nějakému “výročí” - kulaté narozeniny, svatba,... uvidíme, jak se to hodí 😉 a jestli to dám 😁 moje babička udělala album s fotkama svým dětem až teď, v cca 65 letech a i tak je to potěšilo moc

e7
10. zář 2020

Ja pořídila knížku od Mementerra, tam je dost prostoru pro fotky, text atd.. 😊

sebisrni
5. říj 2020

Dobrý den, kdyby se tu objevil ještě někdo, kdo hledá knížku pro miminko, tak ráda doporučím Já, miminko, kterou jsme vytvořily s kamarádkou - vyrobit ji nám trvalo víc než dva roky, je z kvalitního ekologického papíru, ručně vázaná jako album, takže se Vám nerozpadne po nalepení fotek. 👍
Celou knihou provází ilustrace mývalů. A dá se přejmenovat, místo Já, miminko vznikne například Já, Matyáš nebo Já, Sofie. 💛
Co si taky chválí maminky - graficky je udělaná tak, abyste mohly jakýkoli nadpis skrýt a nemuseli vše vyplňovat - zkrátka přeskočit, co chcete, př. křtiny, beze strachu, že by zbylo nehezké prázdné místo. 🙂
Odkaz: https://www.zlaskykevzpominkam.cz/

mujprvnikalendar
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mujprvnikalendar
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru