Ahoj chci se zeptat jaké čaje jste pili v období těhu 🙂 jsem začátek 10tt a chci si nějaký koupit ale nevím jestli leros nebo teekane(v tom teekane je kontryhel a ten je nebezpecny ne tak proč tam je??) . Moc se v tom nevyznam je to moje první těhu tak ať něco nepokazím 🙂 Normální klasické ovocné čaje co mám doma obsahují ibišek (tak jak všechny ovocné čaje) ale i jiné bylinky tam jsou napsane tak nechci nic pokazit.Děkuju moc za zkušenosti 🙂
Děkuju 🙂 zkusím si tam odpol skočit,a v čem jsou ty čaje vyjimečné když jsou pro těhotné?? někdy trpím i zácpou tak třeba mi to pomúže
Já piju Rhoobos...ten se může v těhotenství 🙂
Myslím, že je jedno, který vybereš - záleží, co ti bude chutnat. Mě třeba Leros hrozně smrděl a bylo mi z něj šoufl, ten mi zrovna nesedl. Akorát mám doma nějaký od teekanee a na něm je napsáno, že se může až od 3. trimestru. Taky jsem se dočetla, že by se v těhotenství neměla máta dlouhodobě a v těhotenských čajích bývá, ale je jí malinké množství a stejně tak s tím kontryhelem. Myslím, že mají tu směs vždy udělanou a vyváženou tak, aby neuškodila, jinak by si netroufli to doporučovat těhoteným (když u každého "vitamínu" už máme napsáno, že je užívání nutné konzultovat s lékařem - taky se kryjou). Nicméně si myslím, že je dobré ty čaje střídat a nepít pořád ten stejný dlouhou dobu (to se nedoporučuje u žádných bylinek).
@kajunka01 já si zas kupují bylinky na váhu. Výběru vhodné pro mě (těhotenství, kojení a teď když už nejsem sní jedno, tak si micham ginko, třezalku, levanduli..prostě podle toho, co chci).
Roiboos se sice může v těhotenství i při kojení, ale staví, tak pozor!
V těhotenství jsem dávala přednost slabym bylinym odvarum (mata, medunka, kopřiva, malinik, levandule atd)
děkuju všem 🙂
V prvním trimestru jsem čaj nemohla ani vidět a to jsem ho vypila denně před těhu hodně. Teď si dám někdy ráno klidně i černý, jinak rooibos nebo ovocný bez ibišku (nemám ho ráda normálně). Těhotenské mi nechutnají...
@kajunka01 hlavně si kup kvalitní sypaný čaj. Já mám taky ráda Roiboos, dá se koupit i nefermentovaný v bio kvalitě. Nebo nějakou jemnou bylinu, třeba heřmánkový. Pokud si ale vzpomínám, tak hlavně ke konci prvního trimestru jsem nemohla pít žádný čaj ani vodu a jediné, co mi pomohlo, bylo hroznové víno. Ale každý to má jinak.
Tehotensky od apotheke, fenyklovy, hermankovy...vodu mleko
Záleží jak hodne ho vypijes - pokud ne moc, je to celkem jedno. Ze zacatku jsem pila nejraději bylinkovy ze směsi bylin (takze tam nic nebylo v množství, které by mohlo vadit, a stejne vypiju max dva hrnky denně). Ted piju rano jeden černý s mlékem a pres den malinik (na konci těhotenství ideal). Mezi tim jsem občas pila ovocne čaje, ale málokterý mi chutnal...
Leros pro těhotné
Ja si koupila tehu čaje na zacatku cela nadšena a jsou ve skříni do ted 🙂 mala ma 8. Mes . Ale pozor většina čajů obsahuje malinik a kontryhel a ty se doporučuji az od 35 tt . Stahují dělohu . Pracuji v lékárně tak proto to vim 🙂 byt Vami koupím si nejaky dobry ovocný , treba sypany at mate tekutiny pokud mate rada čaje .
Pila jsem hlavně vodu. 14 dní před porodem jsem začala pít čaj z ostropestřce kvůli játrům a možné žloutence prcka. A asi týden před porodem jsem začala pít čaj pro kojící ženy - od Weledy. Obsahuje pískavici, anýz, fenykl, kmín a sporýše lékařského.
Ahojte, jelikož jsem dnes zjistila, že jsem těhotná a jsem hodně čajová (když nejdu do práce, je to 100% mého pitného režimu), tak samozřejmě zjišťuji co se dá. Bohužel články se dost rozcházejí, kde je jedna bylinka doporučená, jinde zase před ní varují.
Teď piju zázvorový čaj, lipový a medový rooibos a střídám to, z každého jeden půllitr z jednoho sáčku denně. Ovocné já nerada,miluju zelené, ale tyto jsem zcela vynechala.
Mám se prostě omezit jen na těhotenské? Nebo je to co piju teď v pořádku?
Díky
@uzivatelkapetra Rooibos je naprosto v pořádku, nebála bych se klidně ani jednoho zeleného čaje denně. Těhotenských se prodává spousta různých druhů, můžeš je střídat. Na zázvor se názory liší.
Já si kupuji v Oxalisu vyloženě čaj pro těhotné. Ze začátku, když mi bývalo zle jsem ho pila, protože mi uklidnoval hodně žaludek. Piju ho i teď, chutná mi. Jinak jak kdy si uvařím i ovocný, občas černý nebo ze sušeného bezu.
@uzivatelkapetra
Prvni trimestr jsem caje nemohla ani citit a to jsem cajova, piju ho na galony, sla mi jenom pepsi a mineralka na zaludek, pak to preslo a od cca tretiho mesice jsem pila zeleny (to je pro mne ranni vzpruha jako pro nekoho kafe), pak medunka, lipa, kopriva, zazvor, mata, sipek, ibisek a ruzne ovocne, to vsechno az do porodu a ten posledni mesic jsem pila i 1-2 salky maliniku deene. Porodila jsem bez problemu a rychle. Po porodu jeste v porodnici jsem pila ty jejich ovocne caje a k tomu kojici ale ten mi nikdy nezachutnal (lekorice a anyz je pro mne spis do peceni nez do caje) 🙂 ale prvni tri mesice jsem to vydrzela a krome matoveho pila zeleny, medunku, hermanek, obcas cerny a ovocne. Kafe nepiju 😊
Ja piju tyto: https://www.apotek.cz/apotheke-bio-tehotne-zeny... , https://m.elixi.cz/leros-caj-pro-tehotne-zeny-2... a https://www.apotek.cz/apotheke-tehotne-zeny-caj.... Tyhle pravidelne a prokladam rooibosem. Na navsteve sem tam dam i ten ovocnej. Jeden salek neuskodi 😉
@uzivatelkapetra Rooibos je super, k dostání je v různých příchutích, třeba ti budou chutnat. Bacha na aromatizované čaje, jsou docela kyselé a mně po nich strašně pálila žáha. Jde ale hlavně o ovocné. Jinak šípkový, meduňkový, lipový, heřmánek, jitrocel, myslím, že ani máta nevadí, ale ten nepiju, tak nemám zkušenost. Uvidíš, co ti bude chutnat a dělat dobře. Klidně si je víc řeď. Četla jsem, že je dobrá i kopřiva, ale kvůli diuretickým účinkům bych ho já osobně moc nepila, abych se moc neodvodnila a nebolela mě hlava.
Bylinkové čaje háje se můžou? Mě bylinkové dělají dobře na zaludek ale prý se moc nemůžou. Ovocné čaje moc nepijí. I když teď mi některé chutnají, jeden jsem ale vylila. Těhotenské čaje jsou také bylinky kolik šálku denně muzu
Ja piju bud cerny bez kofeinu nebo i cerny, kdyz potrebuju kofein. Pak treba hermankovy, medunkovy nebo jedine treba detske ovocne caje ikdyz ja ovocny moc nepiju max na navsteve a tam teda nectu slozeni. 🙂
Míchala jsem si směs meduňka+máta+heřmánek (je i na žaludeční nevolnost).
Meduňka se může dlouhodobě i pro děti, u máty a heřmánku je vhodné dělat pauzy.
Jinak jsem střídala i se zeleným či bílým čajem a nebo ovocným (ale někdy mě po nich pálila žáha).
Když nešly čaje, tak vodu nebo ředěný džus.
@ladyhacek pak je vážně vynikající ta směs - objevila jsem to v knize Bylinky z klášterní lékárny (a tam jsou "staré" receptury prověřené lety) - bylo to tam speciálně pro těhotné na žaludeční nevolnosti
Máta+meduňka+heřmánek ve stejných dílech
1,5 čaj. lžičky zalít 1/4 l vřelé vody, louhovat 15 min
S chutí si ho dám i jako netěhotná 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kajunka01 Ahoj,tak si skoc do lekarny,tam ti poradí..Ale ja pila výjimečně i cerny caj.A pak ovocne caje.Anebo mrkni na net,v tehotenstvi jsem taky hledala jaky bylinky muzu a jaky vylozene nesmim.🙂