Dobrý den. Jsem na úplném začátku těhotenství 4+4 dneska. Byla jsem si v lékárně koupit nějaké těhotenské čaje (viz foto). Četla jsem, že v těhotenství by se neměl kontryhel. Ale ve všech těhu čajích se nachází. Paní v lékárně mě ujištovala, že je ho tam v těch směsích tak málo, že to nemůže ničemu uškodit. Že jinak by se ty čaje ani nemohly vyrábět/prodávat... Mohu čaje tedy pít bez obav? Piju čaj vždy jen ráno 1 hrnek...
@katherine177
@lencaa11
Děkuji. Bojím se, abych něco nedělala špatně...
@beruska97
To slyším poprvé... Já právě četla, že spouští stahy dělohy nebo tak něco...
Klidně bych je pila, tím spíš jeden hrnek, ten nemá vliv vůbec na nic. Tak hlavně klid🙂 Jinak čaje piju pořád stejné, jen si hlídám černé a zelené, abych spolu s kávou neměla moc kofeinu, jako bezpečné množství se udává cca 200 - 250 mg, takže když mám 2 espressa, už si k tomu většinou ten zelený čaj neuvařím, pokud neusínám za chůze
Vypadá to ok, já mám teda ráda Sonnentor Zakrátko maminkou, chutná mi nejvíc z těch "tehotenskych" čajů, jinak nejsem moc čajová, z klasických mám ráda snad jen takové ty kořeněné, a to jen v zimě, jo a občas mátový, to i teď si někdy udělám, když je mi těžko na žaludek nebo jsem měla nevolnosti
@jako_mala_holka Vidíš, a zrovna máta doporučovaná vůbec není, mimo toho, když pomáhá na nevolnosti. Ale to by se člověk zbláznil, co může a co ne
@elesse to já vím, proto jsem napsala, že ho mám ráda běžně, ale udělám si ho v případě potřeby i v těhotenství 🙂 a zatím všechno dobrý, už jsem ho teda dlouho neměla, jsem 23tt 😄 obecně většinou když toho člověk nevypije na litry nebo nesní na kila, tak myslím, že ok... Já měla na narozky i decku vína (střik s vodou), i když bych to říkat neměla, aby mě tu někdo neumlátil palicí 😁
@elesse jo vidím že jsem to poprvé napsala trochu neobratně 🙂 ale už je asi jasné, jak jsem to myslela 🙂
@konidana ja si pivo dávala,malé,pomáhalo me na nevolnosti víc než lizatka 😉 jen nevím zda děti mají tak chytré mozky po pive nebo po nás,rodičích ...
@veronikav31 já bych si malé taky dala, aspoň lok nebo nealko, kdyby mi to nevracel žaludek. Tělo se holt radši preventivně bránilo😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kapecko22 pokud je to čaj pro těhotné,tak v pohodě