Ahoj ženy, napadlo mě založit tuto diskuzi ohledně nejpodivnější kombinace jídel v těhotenství. Kyselá okurka s medem je klasika, ale jaké neobvyklé kombinace jste jedly vy?
cukroví se syrovou mrkví, a kyselá okurka s nutelou.
no já si máčela hranolky v ledové kávě z mekáče 😀
:D to mě uklidňuje, že nejsem jediná... Já dneska zajedla žemlovku tlačenkou a pak kakaovýma kolečkama a mám z toho pocit, že jsem hrozný čuně 😀
já u prvního syna s oblibou v létě jedla meloun a zapíjela to mlíkem 😀 ted jen si na to jako netěhotná vzpomenu, je mě blivno 😀 ale já ani u jednoho netrpěla nevolností, bylo mě fajn a mohla jsem spráskat cokoliv 😉
pomelo - x krát týdně.. Dnes ho nemůžu ani vidět... Tenkrát to bylo to jediný, co nešlo ven... 😝
fičela jsem celý první trimestr na mandarinkách. ale jako na tunách mandarinkách
ja jsem prvni tehotenstvi jedla jen koblihy, sezamove tycinky ze zdrave vyzivy a jablka idared z kaufu🙂 nic jineho skoro.....treba troje tycky, sest koblih a osm jablek....
Taky pomelo - denně. 🙂
já se vždycky držela, snažím se jíst fakt vyváženě, hodně sýrů, ovoce a zeleniny. Ale občas prostě fakt ujedu nějakou prasárnou, za kterou se stydím a nemůžu o ní ani mluvit 😎
U prvního těhu jsem dokázala sníst půlkilový sáček kysaného zelí 😀 druhé těhu bylo bez výkyvů v jídle 😉
já zajidam zmrzlinu chipsama i normálně, takže nic tehotenskeho asi nemám 😀 spis jsem už od druhého měsíce vysazena na vietnamskou polivku Pho, kterou zvladam několikrát týdně 😀
Tak to já rybí salát s majonézou zapíjím banánovým mlékem 😀 hrozná prasárna 😀 taky občas musí přítel jet třeba v deset večer pro kyselý ryby 😀
bramborák s malinovou marmeládou, ale to mi chutná furt 🙂
@0508 no tak já na to vyloženě chuť neměla ale vzpomínala jsem na ségru když byla prvně těhotná jak ležela v horké vaně a jedla lovečák a k tomu vanilkovej nanukáč 😀 tak jsem si řekla co na tom ty těhotný mají když já žádné takové chutě nepociťuju...No a tak jsem to vyzkoušela a hle ono je to dobré a moc
Já se někdy sama sobě divím, že ty kombinace ve mě pořád zůstávají a nevyzvracím je. Navíc mi to dělá moc dobře 🙂 a pořád si říkám: To chce to malý ve mě - ne já! 😀
V prvním těhotenství mi nebylo zle jen ze slaných tyčinek a pomela. Ve druhém zase z korbáčků a kukuřičných lupínků. Na to, že jsem člověk, co jí dost zdravě - minimum lepku, kravské bílkoviny, spousta ovoce a zeleniny - tak těhotenství pro mě byla, co se stravy týče, velkej úlet 😀
No já zatím žádný zvláštní chutě nemám je mi špatně jen když pomyslím na cokoli. něco v sobě udržím a něco ne a každý den je to úplně jiný 🙂,ale chutnajími zelené bombari a mám chuť na vychlazené bílé vino.
ale do diskuze můžu přispět zkušeností známý:
tatranka namáčená v tatarce
@0508 Polovinu melounu a hned poté obří porce guláše s pěti knedlíkama a cibulí
@carolyncassady páni no jsem zvědavá jestli taky dostanu časem hlad. zatím i když mám hlad tak toho moc nesním jím cca každý 2-3 hoďky a víc jak dva knedlíky jsem zatím do sebe nedostala. a ani půlku pizzy na kterou jsem se fakt těšila 🙂
Denně dva - tři svazky ředkviček, jednou jsem požádala tchána ať mi koupí 10 svazků a on na mne hleděl a já říkám to mám na tři dny 😀
Já jsem každý ráno chodila naproti do krámku, koupila jsem si 10 - 15 deka šunkového kolene, k tomu pečivo a ládovala jsem to do sebe s Ramou - kterou jsem před tím nikdy nekupovala. Nechápu, jak jsem se tím mohla cpát
Jinak nějaké klasické slátaniny se mne netýkaly, naštěstí
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Žádnou, nuda. Netrpěla jsem nevolnostma, ale ani žádnýma zvláštníma chutěma. Jeden týden (asi ve 3. měsíci) jsem jedla denně bramborovou kaši a taky jsem pak začala pít ovocný pivo, i když jsem do té doby pivo vůbec nepila. Ke konci těhotenství jsem se kvůli pálení žáhy vyhýbala kyselému, takže žádný nakladačky, ale třeba ani ovocný čaje.