Ahoj, poradíte, jaké jméno by se podle vás hodilo pro holčičku k sestře Simonce? Příjmení začíná na Š a je tvrdé (obsahuje R). Samozřejmě máme nějaké tipy, ale zajímá mě i názor ostatních 🙂
@lagartija36 Silvinku, Silvie
Jestli se vám líbí na stejné písmeno tak Stelinka nebo Sofinka, případně nějaké ne tak časté, měkčí jméno - Violka, Julinka, Jasmínka…
Eliška, Anna, Soňa, Ema, Lenka. Mně se líbí skoro všechna jména. 🙈❤️
Co Sabina?
@lagartija36 my máme Moničku a Simonku 🙂
@pipi_puncocha Toto jsou strasne casty jmena posledni dobou.
@pilzzee Stela a Sofie ano, ale třeba tu Violku moc často neslýchám v okolí. Ani Julie za mě moc nejsou, ve školce máme jednu na tři třídy.
@palja To je pěkná kombinace 🙂. Líbí se mi, že holky mají obě ve jméně “mon” 🙂
@felis Taky znám sestry Simonku a Terezku 🙂. Přijde mi ale, že Terezek je hrozně moc a my bychom chtěli spíš něco méně častého.
@pipi_puncocha Z těchto se mi nejvíc líbí Julinka, ale mám termín v prosinci a Julie má svátek taky v prosinci, tak jsme ji kvůli tomu zamítnuli.
@amazienka To je v základním tvaru moc hezké, ale znám jednu Sabinu a ta si nechává říkat Sába, což se mi už nelíbí :-/
Mně by se líbila Ester, Monika, Alexandra, Adriana, Natálie.
@lagartija36 jj, když byly malé tak si říkaly Mona Monka 😄😄 dá se to použít jak pro Moniku tak pro Simonu 🙂 ta starší právě říkala místo Simonka jen Monka až pak se naučila to delší slovo
@jaja01k Adriana je za mě TOP jméno, ale chlap se bohužel brání všem jménům s písmenem r. Tím se ten výběr celkem dost zužuje 🤨
@lagartija36 Nedávala bych na strejne písmeno ani jména podobná. Dost se to plete a nevidím v tom smysl. Dala bych jakékoli jméno a podle tatínka tedy bez R.
např. Monika, Dominika, Klaudie, Lucie, Nina, Beata, Diana, Hanka, Zuzana, Vanda, Denisa, Kamila, Alena, Jolana, Justyna, Adéla, Aneta, Magda, Lea.
@lagartija36 sara
K Simonce by se líbila Nikolka.
Z toho, co tady nezaznělo, by se mně osobně líbila ještě Vendulka/Vendy
Dala bych Moniku
@lagartija36 A proč se brání manžel R? Když už ho máte v příjmení je to jedno, když by ráčkovala nebo ho neuměla vyslovit (My máme taky R v příjmení, i když mi úplně tvrdé to příjmení vyloženě nepřijde) a máme Šarlota a Silvie. Vybrat druhé jméno byl teda taky oříšek. ☺️ Chtěla jsem Gabriela, ale ta se mi nelíbila významově a numerologicky a Valerie nechtěl manžel a nakonec jsme se shodli na jeho návrhu Silvie, tak jako já navrhla první a jemu se to na první dobrou líbilo. Významově jsou to Královna a Lesní žínka a řekla bych, že i to se vcelku trefilo. 😅
My máme Simonku a Zuzanku. A v příjmení taky r.
Mám doma Zuzanku a Stelinku a každým dnem se nám má narodit Nina... všechny tři jména mi k Simonce sedí 😊
@lagartija36 Sestřenky jsou Simonka a Zuzanka 😉
@similenka Díky, mám stejný názor 🙂. Většina z těch jmen, co jsi jmenovala, se mi líbí a jedno z nich pravděpodobně miminku dáme.
@lagartija36 my máme Nikolku a Lucinku , třetího máme kluka ,ale kdyby se narodil jako holčička tak je Simonka.
@dendy88 Nikolka je hezké, ale v okolí se nám jich sešlo hned několik, i v širší rodině máme jednu. A Lucie jsem já 🙂
Klaudie, Sára, Markétka, Stela, Meda, Evelína, Mariánka, Eva, Ivanka, Zuzanka,Dominika, Linda?? 🙂
Daniela
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lagartija36 sestřenice má k Simonce Natálku. Pak znám k Simonce Terezku a Natálku.