Zdravím! Jdu si pro radu máme doma Josefínku a brzo budeme mít další holčičku. Pořád se ale nemůžeme dohodnout na jméně líbí se nám doma Jasmínka a Zorinka (Zorka). Co říkáte na tyto jména k sobě popřípadě jaké jiné typy máte?
Obě jména jsou pěkná, ale k Josefínce bych volila Zorku 🙂
Zora je podle mě určitě k Josefínce lepší, mně by se k tomu ještě strašně hodila Antonie nebo Alžběta.
Františku, Aloisi, Cecilii nebo Celestynu?
@karotka8 za ma jednoznacne Jasmina
Zora je krásné jméno 🙂
Mně by se líbila třeba i Beáta, Anežka, Julie.
Jasmina se mi líbí, ale taky záleží jestli se hodí i k příjmení a Zorka se mi nelíbí.
Určitě Zorka...přijde mi, že s Jasmínkou se roztrhl pytel poslední dobou.
My jsme chtěli Malvínku, jen jí narostl ocasek, no 🙂
Antonie, Lada, Marie, Ludmila, Helena 🤗
K me Josefine jsem chtela Justynu. Mam Honzika.
Líbila by se mi Mína nebo Zina
K Josefína byl dala Jolene. Jinak kamoska má dvě holcicky jesefinku a Anežku.
My máme Jasmínku, je to krásné jméno, my jsme si ho "přivezli" ze Švýcarska, kde je velmi časté, mělo ho několik našich kamarádek. Ale přijde mi to hodně podobné jméno jako Josefínka, něco jako Natálka a Nikolka, všem se to potom plete a je v tom zmatek. Volila bych tedy spíš odlišné jméno, a volila bych i spíš kratší, ať si usnadníte život 🙂 Zorka se mi líbí moc, napadla mě i třeba Berta.
K Josefině bych volila Zoru. Jinak já mám Annu a Antonii.
A ja bych se vubec neridila jmenem prvni dcery, ale vaším příjmením ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jasmínka je podle mě orientální jméno, je to hezké a i Josef má předpokládám původ na blízkém východě, ale pocitově se mi k Josefině víc hodí česká Zorka, je to krásné a výjimečné jméno, Jasmínek je teď dost.