Dívky už začínám být lehce zoufalá. Mám kousek do porodu a nemáme vybrané žádné jméno. Nejde o to, že bychom se nemohli shodnout, ale nám se fakt žádné nelíbí. Chtěla jsem ryze české, dávat zahraniční jména mi přišlo vždycky směšné. Hlavně asi proto, že nejexotičtější jména, která v okolí mám, dávají lidé, kteří jsou s prominutím největší "nuly". Ale už jsem ochotná dát i nějaké cizí jméno, když to nebude úplně úlet.
Jaké klučičí jméno jste synovi daly,nebo byste teď daly, kdybyste se měly rozhodnout?
Moc děkuji!
Mame Tomaska. Jeste mi pripadali v uvahu Roman, Richard, Viliam (manzel je slovak, tam je jich hodne). A jeste jsou hezky takovy ty Tadeas, Tobias, Matyas, Adam ale tech je ted strasne moc, takze to bych z principu nedala. Ale na holku bych vymyslela milion jmen, ale u kluka mi to prijde tezsi 😀
Adam, Šimon, Štěpán, David, svátky mají kolem Vánoc, to může někoho odradit, ale v rodině svátky neslavíme. Jména na -áš se mi nelíbí.
My máme Samuela, Robina a Viktora. A neměnila bych. 😍 Ještě si mi strašně líbil Richard a Patrik.. ale Páťa a Ríša mi jdou proti srsti.. myslela jsem, že máme jména která se nedají komolit.. ale když slyším někde Robčo nebo Samíčku 🙄
Zbyněk 🙂
Já mám doma Maxmiliána, Viktora, Damiána a teď přibude Alex 😁 Líbí se mi ještě Filip, ale manželovi nee
@pilzzee Máme tři holky a dokázala bych pojmenovat dalších pět 😀 Ale pro kluka nedokážu vybrat ani jediné 🙂
Máme Romana a Josefa. Ještě se mi líbí Aleš, Petr, Tobiáš, Luboš, Bohumil.
Taky jsme měli s klučičím jménem problém, mně se skoro žádné fakt nelíbilo (nebo pokud samotné jmén jo, tak v kombinaci s příjmením mi znělo strašně...a kluk se jménem, na rozdíl od holky žije celý život), mého favorita snad od dětství mi manžel kategoricky zakázal (Tomáš). On sám furt prosazoval Robina, to se nelíbilo mně, dceři a vlastně ani nikomu z rodiny (navíc R máme už v příjmení, nechtěla jsem jméno s R). Nakonec jsem si prosadila Jakuba, byť je jich strašně moc, ale tohle už fakt neřeším, jméno krásné a jemu myslím sedí jako prdel na hrnec.
Petr, Pavel, Martin, Ondřej, Vít... jména, která se dávala dříve, ale u dnešních dětí jsou raritní. Hlavně ne žádný ....áš, těch jsou mraky.
Tiez sme mali problem s klucicim menom. Tak dobre, ze mame dve dievcata 🤣 U nas sme sa bavili o menach Albert, Tadeas, Vincent, Teodor, Jonáš.
Naše holky by byly Marek a Patrik.
My chtěli Mikuláše 😊
Kdyby dcera byla syn, byl by to Vít (Vítek). Druhé dítě je kluk, ale Vít byl už jakoby zabraný (pocitově), tak jsme dumali: ve finále byl Jáchym, Jindřich, Vavřinec - vyhrál Jindřich. Moc se mi líbí ještě Hynek, Štěpán a Hubert.
Daniel, Arnošt, Vít
Muj top je aktualne Benjamin, ale k nasemu prijmeni se vubec nehodil, tak mame Krystofa😊
Dlouho jsem nefotila Petra, Tomáše, Marka, či Michala (Michaela) . Výše jmenovaná jména jsou častější..
Syn je Karel a kdyby dcera byla kluk byla by Antonín, Václav nebo František...my to měli naopak, vymyslet jméno pro holku byl boj 🙂
Furt stejné, Rostislav 😁
Mě se moc líbí Marek a Lukáš👌
Já osobně jsem chtěla Ondru, ale to se nelíbilo manželovi...nakonec jsme spolu vybrali Olivera.
Máme Jana. Letos bude ve školce první po 12letech. Každý mě strašil, že je to nejčetnější jméno, že bude ve třídě minimálně deset Honzů a krom našeho, nemáme v okolí žádného.
Mame Pavla a Marka. Nejstarší kdyby byla kluk, tak Eduard. Jinak se mi libil Patrik, Ales, Roman, Ondřej, Lukáš, Richard. Osobne moc nemusim jmena -áš. Ale to asi proto ze mi jich u nas prijde moc
Syn je Artur, pro kluka se nam zadne jmeno nelibilo, tak jsme nakonec dali to, ktere melo svatek v den, kdy jsem zjistila, ze jsem tehotna 😀. Do budoucna se mi libi treba jeste Teodor nebo Tobias.
Mám doma Tobiáše.Že je to časté jméno jsem se dozvěděla když mu byli dva roky.Ve škole ani ve školce s ním žádný Tobík nechodil.
Ale líbí se mi Vít, Vojtěch, Jonáš,Martin , Kryštof,Jakub,Jozef,Matěj .
Taky se nam zadny nelibilo. Tak jsme aspon dali dohromady 3 prijatelny a rozhodli se az po porodu.
Jo a taky jsme si pak ue zoufalstvi uz vybirali jmena nasich oblibenych hercu nebo zpevaku, to dost pomohlo 😉
Strašně dlouho jsem měla vybráno: Ondřej, Lukáš, David, Marek a Martin.😀
Naopak pro holku jsem nikdy nic oblíbeného neměla. 😀
Martin, Jan, David, Michal, Václav, Marek, Petr, Pavel. Ty nikdo z mého okolí nemá, takže jsou originální až na půdu 😀 Máme Patrika, což docela časté je.
@hawah tak kdyz vam ti kluci tak jdou tak muzete pokracovat :D a bude i Filip :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kdyby jedna z holek bývala byla nakonec kluk, býval by to byl Kryštof.