Ahojky, chci se zeptat, zda nevíte, jak zjistit, kdy jsem otěhotněla? Datum prvního dne poslední menstruace neznám. Na 1. UZ screeningu 15. května jsem byla 12+6tt (CRL 65mm). Jde mi o to, že 31.1. jsem měla nechráněný pohlavní styk, ale cca do 36-ti hodin jsem si vzala Escapelle a nejsem si jistá, zda MS potom dorazila - myslím, že ano, ale nejsem si vůbec jistá. Zajímá mě, zda jsem otěhotněla i přes Escapelle nebo až déle. Datum porodu mám stanovený na 21.11 - což by vycházelo, že jsem otěhotněla koncem února/začátkem března. Poznal by gynekolog měsíční rozdíl v otěhotnění? Poradíte mi prosím? Děkuji.
Stoprocentně jsi otěhotněla později, v tom 13. týdnu se to může lišit podle měření o dny, ale rozhodně ne o týdny.
Ahojky, určo jsi otěhotněla déle. Pokud neznáš datum poslední menstruace, tak i tak jsou čtyři týdny veliký rozdíl. Toho 15.5. jsi byla 12+6tt a pokud bys otěhu dříve, tak bys ten den musela být nějak kolem 16+6tt a to je markantní rozdíl - to za prvé a za druhé by ti určitě a stoprocentně posunuli termín porodu na dřívější termín 😉 Miminko je ve skutečnosti o dva týdny mladší než se ti těhotenství počítá a to i když nevíš datum PM. Tak buď v klídku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano, 4 týdny by poznal. údaj z 13. týdne je ještě dostatečně přesný.