Zdravim všechny budoucí maminky. Jsem ve 25tt je to moje prvni mimi a tak by mě zajimalo jak u vas doktor pozna, že se Vam čípek zkracuje? Me doktor dela jen pohmat a utz přes břiško a řikam si jestli by poznal jestli se mi čipek nezkracuje nebo jestli se neoteviram? Obcas mi brisko ztvrdne ale bezbolesti a obcas me zase poboli v podbrisku. Dekuju vsem za rady.☺
Mě dělá pravě jen přes břicho, zespoda jen na začátku. A když tady čtu že se někomu začal zkracovat už ve 20tt. Tak me to docela vydesilo. Zitra jdu na kontrolu tak se optam☺ bude ze me mit určitě radost, sem fury zvedavá☺ diky za uklidnění
@michaelad65 Moje bývalá Dr. neměla utz a pohmatem zjišťovala, jak je čípek dlouhý. Těžko říct, jak moc to jde poznat. Doporučila mi klidový režim a pokud bych stále měla divné pocity v podbřišku, že mě pošle na přeměření čípku. Vzhledem k tomu, že mi bylo divně, i když jsem lěžela, vypravila jsem se sama na pohotovost do porodnice, kde mi naměřili čípek jen 11 mm, což byl ve 23tt problém. Netušili, jak rychle se čípek zkracuje, zda se to děje už 14 dní, co mi není dobře, nebo až posledních pár hodin.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@michaelad65 mě u doktora vždycky dělali ultrazvuk "zezpodu", kde změřili čípek, a pak ještě přes břicho... neboj, to oni poznají🙂