Jak správně vypočítám týdny těhotenství?

spepanka
13. srp 2014

Zdravím všechny, měla bych jednu (možná trochu hloupou) otázku. Mohl by mi tu někdo poradit jak se správně počítají týdny těhotenství? Pokud mi doktorka 11.8. řekla, že jsem 10+6 budu tedy dnes 13.8. 11+0?? Nebo je to jinak?

fram
13. srp 2014

Týdny těhotenství se počítají od prvního dne poslední menstruace, stačí když si na netu najdeš těhu kalkulačku, zadáš kdy jsi měla poslední ms a ono ti to ukáže. Pokud nevíš, kdy jsi naposledy měla menstruaci, určuje se stáří těhotenství podle UZ v 1. trimestru. A pokud jsi 11.8 byla 10+6, pak 13.8. už bys měla být 11+1.

nuali
13. srp 2014

Ahoj jestli nekecám, tak 11+0 už jsi byla 12.8., nepočítá se to do sedmičky. Je to vždy tt+0 až tt+6. Těhotenské týdny a měsíce pak zjistíš podle tohoto. Jak vidíš, když končí měsíc +6, tak další začíná už +0. Doufám, že jsem to napsala dobře a srozumitelně 🙂

lenicka07
13. srp 2014

Dnes jsi 11+1 tt

kresi
13. srp 2014

Podle mě jsi dneska 11+1. 11+0 jsi byla včera, tedy 12. 8. U těhotenských týdnů následuje po 6 číslice 0 a ne 7. Číslo 10+6 ti vlastně říká, že máš ukončených 10 týdnů + 6 dní. Kdyby bylo 10+7, tak by to znamenalo ukončených 10 týdnů + 7 dní, což je to samé jako ukončených 11 týdnů (tedy 11+0).

arnettacek
15. srp 2014

Tak tady je jeste kalkulacka, ktera ti vzdy presne vypocita v jakem tydnu jsi 🙂
http://www.maminkam.cz/tehotenska-kalkulacka

vendulkabambulka
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru