Jak skrýt těhotenství, které už je vidět?

30. říj 2024

Nemáte typ na nějaké oblečení, které umí skrýt těhotenství? V pátek jdu na takovou neformální akci se svými kolegy. Nyní jsem na RD a druhé těhotenství stále tajíme, protože je možnost, že miminko bude tělesně postižené. Co bude je ve hvězdách. A vůbec nevím, co si vzít na sebe. Před rodinou to tajím volnými mikinami, ale to se na firemní akci moc nehodí. Připadala bych si tam jako vágus. Ale zároveň na šaty je to moc neformální akce. Kam a pro co zajít do obchodu, ať schovám bříško a vypadám k světu?

malytlustyhroch
30. říj 2024

Co nejaky tlusci svetr? Halenka?
Kdyz jsem se snazila tajit tehotenstvi, tak vsichni hned: "jé ty máš volny saty, ty jses urcite tehotna!" 🙈 jak kdyby jim do toho neco bylo. Nekdy maskovani prozradi vic nez nemaskovani 🫤
A hlavne auto s sebou, at se nemusis zamotavat do toho, proc na vecirku nepijes 🙄
Ale popravde jsem tehotenstvi klidne i do oci poprela, kdyz se nekdo primo zeptal.

pilzzee
31. říj 2024

No ja osobne bych spis ani nesla 😀 Me jako prvni odhalila uplne cizi hajzlbaba nekdy v 5. mesici a to jsem mela na sobe dost oversize kosili. Proste bych jednu party vynechala 🙂

kristyn86
31. říj 2024

Nesla bych. Nemela bych na to nervy.

safulik
31. říj 2024

Já bych asi taky nešla. Jak už bylo psaný, když jsem to v práci schovávala a dala si volnější šaty tak hned každej chodil, že jsem těhotná. Tak jsem jim do očí lhala že nejsem - každýmu je po tom prd. Na večírku zase bude každej řešit proč nepiješ apod. - to se dá teda vyřešit autem no..

jari110
31. říj 2024

Myslím, že je v podstatě jedno, co zvolíš na sebe, jen aby to bylo prostě volnější. 🙂 Možná nějaké svetrové šaty?

nel_ias
31. říj 2024

Já bych asi taky nešla. Důvod můžeš mít jakýkoliv, myslím si, že nikdo se tě na to ptát nebude a nebudou to řešit. Ušetříš si tak nervy.

lauriak
31. říj 2024

Tak zalezi v jakym si tydnu, jak velke mas brisko. Nekdy sa da hezky zakryt oversized koseli nebo rozsirenou halenkou. Ja bycuvh klidne volila i nejake neformalni saty.

levandule_k
31. říj 2024

Dneska se nosí různé oversize svetry, ale já mám pocit, že mi to nesluší, nebo to neumím nosit...

Moje zkušenost je, když chceš něco mega tajit, být nenápadná, tak se vždy najde dobrá duše, která to odhalí. Asi bych se vnitřně nastavila, že kdyby měl někdo nějakou poznámku, otázku na těhotenství, tak řeknu ledově, myslím, že ti do toho nic není. Ani bych to nevyvracela ani nepopírala.

Překvapilo mě, kolik z vás by nešlo. Pokud jsou kolegové fajn a práce mě baví, není důvod nejít.

zuzkasim
31. říj 2024

Já šaty nosím běžně, na jakoukoliv příležitost a většinu z nich mám s přestřižením pod prsy, takže takový ten klasický "těhotenský" střih, protože mi to tak sluší. Prostě běžné šaty, žádné slavnostní. Nebo legíny (těsnější kalhoty) a k tomu volnou halenku. Pokud chceš bříško opravdu schovat, tak stahovací kalhotky a snažit se hlídat zatažené břicho. Nebo se smířit se situací, pokud si někdo všimne, tak popravdě odpovědět, že ano, ale nejste si jistí, že nebudou žádné potíže, tak to zatím tajíte... rozumný člověk se dál vyptávat nebude. Já jsem v tomhle divná, jsem vždy pro upřímnost.

autor
31. říj 2024

@pilzzee
@kristyn86
@nel_ias
@safulik na tu akci bych opravdu ráda šla. Tahle záležitost se a námi táhne už několik týdnů a ještě několik týdnů bude, než budeme opravdu vědět, jak se to vyvinulo. Takže na rozptýlení mysli to bude určitě moc fajn. Rozhodně lepší, než sedět doma a trápit se.

cilkat
31. říj 2024

Já třeba ráda oblečení odtud: https://www.adelaideshop.cz/zeny/topy-kosile.html ... myslím, že si vybereš poměrně snadno, aby to bylo volné v pase a přitom ženské...

voskovkyapastelky
31. říj 2024

Já jsem v téhle situaci nikdy nebyla, takže pokud řeknu něco, co je totálně mimo, tak se omlouvám. Ale říct při nejhorším pravdu? "Jé, nejsi těhotná? Jsem, ale nevíme co bude, takže prosím neřešte. Je to teď citlivé období a chci se dnes rozptýlit" Mám totiž zkušenosti z druhé strany. Mám známou, která těhotenství nedokáže udržet. Nevím to od ní, ale tak nějak z drbů okolo. A už jsem zažila tolik nevhodných (ale nevědomky) keců ženských okolo (jak je otěhotnění sranda, tak to bylo omylem, jak se povedlo napoprvé)...je to jeden příklad, už jsem zažila tyhle situace asi čtyři a pokaždé to ve finále bylo nepříjemné pro všechny strany.

squezy
31. říj 2024

Volnejsi halenku nebo triko s kratkym rukávem, černé barvy a cerne sáčko třeba. Uvidíš, že si nikdo niceho nevsimne..

autor
31. říj 2024

@voskovkyapastelky já celkově jsem proti otázkám na těhotenství a proti otázkám, kdy budou děti. Máme kolem sebe hned několik párů, které se o miminko snaží, ať už o první nebo druhé a nejde jim to a vím, že je tyhle otázky dost bolí. A stejně tak otázka na ženu, která těhotná není. Stalo se mi, že na mě při rodinné oslavě padla veřejně otázka vy už čekáte další? Odpovídat přede všemi, že nečekáme, že jsem vlastně jen rozkydlá a ochablá, protože nemám čas se sebou něco dělat nebylo moc příjemné. 🙂

evellin123
31. říj 2024

Ahojky ,kdyby jsi byla z Prahy mohu ti něco půjčit ,ještě mám dost oblečení po svém těhotenství velikost 38 až 40 mám halenky , džínové šaty ,můžeš přijet vyzkoušet a ráda ti zapůjčim.

alianan
31. říj 2024

Šaty jsou vhodné pro každou příležitost. Vzala bych nějaké svetrové.

bonavoxa
31. říj 2024

Vidívám teď hodně takové oversize šaty. Mám jenom jedny, protože zrovna mně to noc nesluší. Nabírané rukávy, celé volné od prsou dolů v jedné linii. Vidět jsou jen nohy dole. Já v tom vypadám jako koule celá... i netěhotná. Ve formě nejsem, takže už jsem si taky vyslechla, jestli čekáme další. Takže úplně na břicho upozorňovat nechci. Pomáhají mi v tom třeba šperky, detaily na šatech, rozšířené rukávy. Na večírek bych klidně zkusila něco ve stylu plédu, peleríny, šátku,..přes šaty.

autor
31. říj 2024

@alianan ty svetrové jsou většinou střihem spíš na tělo. 🤷 No nevím, vyzkoušela jsem asi milion svetrů a ve všem to břicho prostě vidím. Jsem docela drobné postavy, prsa taky nemám nijak velká, takže to břicho je takové do očí bijící. Tak asi rychle v bundě zapluji za stůl a schovám břicho pod stůl. Mít ta prsa, tak stačí volné svetrové šaty a není co řešit, nebylo by vidět vůbec nic. 🙂

autor
31. říj 2024

@evellin123 děkuji za nabídku, to mám bojíte hodně daleko. Jedná se o Moravu. 🙂

evellin123
1. lis 2024

Aha v tom případě Bonprix tam mají hezké věci pro těhotné ,bavlněné a za rozumnou cenu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru