Jak se vám v těhotenství a při kojení zvětšily prsa?

karlajasmine
7. črc 2015

Jsem obdařená velikostí 70F (nebo alespoň jsem byla před těhotenstvím), teď na konci 23tt už je mi těsná i 75F/G, tak přemýšlím, co mě ještě čeká... nehledě na to, že v této velikosti shánět prádlo je "super jednoduché" a "Velice levné.." 🙂 Ale nejde mi o to, si stěžovat, spíš by mě obecně zajímalo, o kolik velikostí se člověku zvětší prsa v 8, 9 měsící a co potom při kojení? Ať vím na co se ještě připravit 🙂

andelka
7. črc 2015

V těhotenství o půl čísla, při kojení o 2-3 čísla (hlavně teda tak týden po porodu to byl masakr, pak do 6 měsíců a potom už to bylo takové setrvalé, splaskly po skončení kojení). Před těhu jsem měla 75C, během kojení 75E (podle některých tabulek F, ale E celkem stačilo,záleží na střihu a materiálu), po odstavení 75D, ale je tam menší oběd, některé střihy jsem musela vzdát, nemám do nich co dát.

sisstin
7. črc 2015

@karlajasmine pred tehu 65H, ted to samy, mne se prsa nijak nezvetsuji, ani po porodu se mi nijak nezvetsily 😉

andelka
7. črc 2015

edit: objem 😀

zlatik1
7. črc 2015

@karlajasmine Já měla před 75 C , během těhu žádná změna v klidu jsem se vešla do toho co jsem měla doma a kojení 80 E po přestání s kojením jsem opět na svém .. ale teď jedeme druhé kolo tak napíšu až v únoru kolik to je po porodu.

mon_88017
7. črc 2015

To nebudeš vědět nikdy, neb to je kus od kusu jiné 😅 Já šla cestou evoluce od 70A přes 70B až k závratnému 70C a pak zpět k původnímu. Moje kamarádka má z pěkných odhadem 75D cosi zvíci menšího melounu kdesi u kolen.
Jo a tady je nějaký osvětový článek o výběru prádla, ale taky se tam nic převratnýho nedozvíš 😎
http://www.spravnapodprsenka.cz/clanky/maminky-...

pernile2003
7. črc 2015

Mne se me velke prsa pouze naplnili o jedno cislo na E az F. Diky flexibilni podprsence mi stacila jedna bezova a jedna cerna podprda na cele tehotenstvi i po nem.

megaira
7. črc 2015

před těhu 75B v těhu 75D i kojení po kojení 75B 😎

kacinda
7. črc 2015

Před tehu 75A a při kojení 75 C ale tak tak,takže bych řekla zhruba o ty dvě cisla

karlajasmine
autor
7. črc 2015

Tak jak to tak ctu tak na kojeni budu potrebovat tak aspon H/I... :(. i kdyz treba budu mit stesti a uz se mi vic nezvetsi..

happylenulka
7. črc 2015

mně se při kojení prsa vrátila skoro do stejné velikosti jako před těhu, jakmile se kojení sladilo, tak se mi prsa nenalívají a mám jen o číslo větší podprsenku

betelgeuzz
7. črc 2015

Mně se prsa v těhotenství trochu nafoukly, ale byla jsem pořád na stejné velikosti. Nalití po porodu se taky nekonalo. V obou těhotenstvích to bylo stejné.

karlajasmine
autor
7. črc 2015

@sisstin A muzu se te zeptat kde kupujes plavky? 🙂 Ja mam se svoji velikosti dost problem nejaky sehnat, vzdycky mi prijde ze vetsi kosicek = vetsi obvod.. tak budu rada za tipy, pokud nejake mas 🙂

blanka.k
7. črc 2015

O dost čísel.... před těhu jsem nosila cca vel.75E (ale až pak op těhu jsem se dostala do pořádného obchodu, kde mi vysvětlili, že mám obvod pod prsy 70)....obvod v těhu/při kojení zůstal stejný,ale přes prsa jsem "přibrala" přes 20cm, přesně jsem se pak už neměřila, neb to byla velikost nesehnatelná. Po kojení jsem cca 15cm ubrala (obvod pod prsy mám furt stejný) a nyní jsem na 70I/J - co jsem měla za velikost při kojení s těma 15cm navíc.... když beru, že košíky mají odskákané dle tabulky po 2cm, tak asi 70O / 70P 😀 😀 😀 😀

karlajasmine
autor
7. črc 2015

@blanka.k Jee tak to se zeptam i tebe - kde kupujes pradlo a plavky?? 🙂 Mam kolikrat problem neco sehnat.

leikkka
7. črc 2015

já začínala s 75B a při těhotenství skončila u 85E, po kojení 85D, po druhém porodu jsem byla 90E a po porodu 90D/E zůstalo až do teď🙂

alkuska
7. črc 2015

Ahoj holky, tak tahle diskuse mě velice zajímá, neb běžně nosím 80I a jsem velice zvědavá co se bude dít dál. Zatím se vejdu, ale začínám se děsit jak to tady čtu...

Můžete mi někdo doporučit dobrou mateřskou podprdu? Jako značku (samozřejmě co dělá velké velikosti)?

A ještě jeden dotaz - používáte někdo podprdu na spaní? Mě ty prsa tak bolí a zavazí, že nad tím vážně uvažuju. Ale asi bych potřebovala jinou velikost, hlavně obvod co nosím by byl na spaní asi zbytečně pevný...

karlajasmine
autor
7. črc 2015

@alkuska Bolest prsou se zlepsi 🙂 me v prvnim trimestru bolely uplne silene, ale uz je to fakt lepsi.. takze podprsenku na spani nepouzivam..
Jinak ja bezne nakupuju pradlo v Marks & Spencer a objednavam z britskeho E-shopu Bravissimo, ale ti materske podprsenky nedelaji a co jsem videla v Marks & Spencer tak ty podprsenky na kojeni vypadaji jako pro starou pani a stejne je v moji velikosti minimum... takze taky ocenim rady a tipy 🙂

shine2015
7. črc 2015

@alkuska mě se zvětšily že 75c až d podle typu podprdy na 85E....po prvním i druhém porodu se po ukončení kojení vrátily do původní velikosti až mi to prislo že mám prsa malé.

Na noc urcite noc taky.....a vůbec pokud mas velká prsa,ať je pak nemáš u kolen. 😀 a ja tedy měla vždy kvalitní, pevné podprsenky s pevnými raminky....a stahnute k tělu. Měla jsem obavy aby pak nepovisly......a vyplatilo se. Žádné kojící jsem nenosila,měla bych je někde.....

sisstin
7. črc 2015

@karlajasmine v Nextu, jinde jsem na sebe s push-up kosem nesehnala 😉

alkuska
7. črc 2015

@karlajasmine Já na sebe chodím nakupovat do specializovaného obchodu s prádlem a koupím tam i plavky. Podprdy mi nejlíp sedí značka Primadonna, ale jde vážně hodně do peněz. Tak hledám i jiné varianty. Dívala jsem se na Astratex že v těch velkých velikostech taky mají, ale nevím bez zkoušení...

sarriku
7. črc 2015

původně 85B v těhotenství D a při kojení F, po ukončení kojení opět B🙂 chybí mi to🙂

karlajasmine
autor
7. črc 2015

@sisstin Jee diky za tip, nevedela jsem, ze v Nextu se da koupit pradlo

sisstin
7. črc 2015

@karlajasmine maji ty velikosti vetsi, mne tam staci 32 D/E 😉

blanka.k
7. črc 2015

@karlajasmine plavky už pár let kupuju nohavičkový spodek a vršek vyztužené trojúhelníky zavazované za krk na širším "ramínku"...Už mám vychytané, že takový typ (a hlavně možnost kombinovat všeka spodek) mají v Ann Christine, NewYorkru a CaA....
A obecně spodní prádlo nakupuju v Caresse, tam mají ve vel.70I dobrý výběr....a hlavně fakt poradí, správně měří (já si kupovala po porodu 80 obvod a paní mě poučila, že mám 70 😅 ), vůbec mi nevadí, že lezou do kabinky, "narovnávají' prsa ,podprsenku, aby správně sedla atd.

pavelauc
4. srp 2019

@karlajasmine Jak to nakonec u Tebe dopadlo?

pavelauc
4. srp 2019

@blanka.k A pak že je Halina Pawlovská jen jedna 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru