Jak se nezbláznit při čekání na výsledky vývojových poruch?

18. říj 2024

Dámy, které si prošly čekáním na dodatečné testy vývojových vad, jak jste se zvládaly držet do výsledků? Několik dní už máme za sebou, v příštím týdnu jdu na placené krevní testy a ještě další týden bude trvat, než budeme znát výsledek. Takže máme teď 3 týdny neuvěřitelného stresu. Snažím se na to nemyslet, ale nejde to. Manžel se v práci taky nemůže soustředit. Věděli jsme oba, že každé těhotenství nemusí vyjít, ale stejně je to velký šok. Nechci se upínat na představu zdravého miminka, zároveň nechci vůbec přemýšlet o rozhodnutí o ukončení těhotenství v takto pokročilém stádiu těhotenství. Vůbec nevím, jak se k tomu postavit a jak to vydržet do výsledků.

levandule_k
18. říj 2024

Tohle je strašně těžké, tady není jednoduchá rada, protože možnost špatných výsledků nad tebou visí jak Damoklův meč a jediné, co pomůže je slyšet, výsledky jsou v normě.

Může pomoct dovolit si na to myslet, někdy pomáhá se z toho vypsat, jak jsi z toho všeho totálně v háji (nebát se sprostých slov), s někým to sdílet, jít ven do přírody, zaměstnat si hlavu nějakou manuální činností, třeba se ponořit do pečení, meditační techniky, kdy se soustředíš na svůj dech, snažíš se "nemyslet", jen se soustředíš na přítomnost, ale tohle jsou jen berličky.

jancazao
18. říj 2024

Mám za sebou čekání taky víc než 3 týdny při podezření na cystickou fibrózu.
Radu nemám, jen to co psala @levandule_k
Moc vám přeju, ať to co nejrychleji uteče a miminko je v pořádku🍀

darkwitch
19. říj 2024

Při čekání na výsledky jsem se rozhodla na to nemyslet, stylem teď to neovlivním nervovat se budu až ten poslední víkend, měli mi volat v pondělí není úterý a celkem se mi to dařilo, ale když mi zavolali už v patek cestou do práce a neměla jsem u sebe ten ... Kód s tím že jsou tam do tří a já pracovala do čtyř a i když jsme podepsali mrtě papíru že manzel může znát výsledky tak na jeho kód mu to neřekli, tak to byly nervy. Naštěstí kolegyně to za mě vzala a stihla jsem jim zavolat ještě v pátek. A co mi taky dost pomohlo strávit pár hodin s kolegyní a její dcerou s dawnem.

autor
19. říj 2024

@levandule_k
@jancazao
@darkwitch děkuji, já se teď i snažím se nějak naladit na to, že to miminko k nám už patří, ať to dopadne, jak to dopadne. Ať už z toho vyjdeme s miminkem nebo bez, mělo by nejspíš zůstat naší součástí. Ale přijde mi to všechno takové abstraktní, jak to těhotenství, tak to rozhodnutí, co potom. Včera jsem třídila dětskou skříň a říkala jsem si, jestli mám to malé oblečení schovávat nebo vyhodit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru