Ráda bych se zeptala, co je dobré na strie? Jsem teprve v pátém týdnu, takže na mě není nic znát., ale ráda bych se vyvarovala striím. Múžete mi poradit co vám pomohlo? Na internetu je toho spousty, každý píše o svém výrobku že je nejlepší. Mě zajímá zkušenost maminek. Moc děkuji 🙂
@ellis167 já používala elasti-q 🙂 pěkně se roztiral a strie nemam, tak snad se už neudelaji. Nějak v 30 TT mi došel a už jsem si další nekupovala.... Mazala jsem se s ním vždy večer po koupání....
Děkuji moc za rady. Já se odjakživa musím něčím mazat, jelikož mám suchou kůži. Asi nejvíc jsem spokojená s kokosovým olejem, ale říkala jsem si, zda bude dostačující. A jak píšete, pokud k nim budu mít dispozice, nic mi nepomůže, no to jsem teda zvědavá 😀
Taky jsem se mazala, nejlíp hned ráno ale i večer, pěkně před spaním. Mazala jsem se tímto http://www.zbozi.cz/vyrobek/bepanthen-krem-prot...
Je sice dražší, ale vydrží stačí trochu a vyhovoval mi nejvíc, příjemně voněl, neměla jsem pocit ulepeného břicha...mazala jsem i stehna občas, ale hlavně břicho. Taky je dobrý nejenom namazat za minutu a nechat to být, ale při každém mazání jakoby masírovat tu kůži, aby se pěkně promastila a celá jakoby změkčila. Dej na moje rady, já nemám strii ani jednu a jsem fakt ráda...Přibrala jsem 10 kg za celé těhotenství ( určtě hlídat trochu váhu, zbytečně se nepřejídat aby jsi nepřibrala 20 kg těch 10 úplně stačí) 😅 😉 🙂
Já jsem se mazala olejíčkem od Hippu, který je k tomu určený, a to od počátku, pravidelně každý den a celou dobu ok, ale ten poslední měsíc mně břicho stejně bohužel popraskalo i tak (poslední byl nejhorší, protože jsem i nejvíc přibrala, ačkoliv jsem jedla pořád stejně atd...).
ze své vlastní zkušenosti a za pár korun, rada od kamarádky, stačí dětský olejíček, já jsem si koupila tenkrát Aviril snad za dvacku
Holky jste úžasný, děkuji moc 🙂 Musím napsat, že mě mile překvapilo jak rychle dostanu odpověď a i od kolika lidí. Jsem ráda, že jsem se sem zaregistrovala. Je tu fajn atmosféra. Ještě jednou děkuji 🙂
Ja jsem bohuzel poctive mazala a stejne mam hnusny strie kolem pupiku... a znam lidi, kteri se nemazali a presto strie nemaji..takze za me - jsou to dedicne dispozice a clovek s tim nic moc nenadela 🙂 Preju ti abys mela stesti!
@karlajasmine Je mi líto že strie máš i když jsi pro to dělalal vše..Snad se jich vyvaruju..hezký víkedn přeji
Já v druhém těhotenství používala Bepanthen proti striím. Mazala jsem od začátku těhotenství 2x denně. A strie se mi neudělaly. Byl perfektní v tom, že se snadno roztíral a rychle vstřebával.
Holky, ja mam pocit, ze strie jsou dany i geneticky. Nedavno mi to nedalo a studovala jsem jak takova strie vlastne vznika a jak je ta nase krasna kuze minulosti. Ja jsem se patlala vsim co jsem měla po ruce a nakonec jsem kvuli konzistenci, nevuni, jednoduche aplikaci skoncila u Bepanthenu a zaroven mi to nedalo a koupila si ten reklamovan pripravek Bi Oil, nevrim moc na zazraky, ale v tomhle musim vynalezce olejicku velmi chvalit. Strie mi krasne vybledly. Kdo nevi jak strie vynika, googli. Je totiz nutne mazat a mazat a mazat i kdyz se ditko narodi. Kuze je totiz velmi namahana i zpetným elastickym smrkavanim se.. z toho strie vznikaji take, takze se muze stat, ze brisko popraska po samem porodu... A nezapominejte i na partie prsou, zadecku, boku a stehen. 😉
Můj názor je, že pokud máš geneticky sníženou elasticitu kůže, můžeš se mazat jak chceš a nepomůže ti ani svěcená voda. Naopak, když máš dobrý genetický základ, mazat se nemusíš. Samozřejmě je dobré kůži promašťovat, aby byla vláčná, ale na zázračné přípravky už nevěřím. Ještě jsem nerodila a už mám několik let popraskané břicho. Stalo se to ze dne na den. Prostě jeden den nebyly, a pak ráno byly. V tom období jsem nijak nezměnila hmotnost, prostě to přišlo z nenadání. Stejně tak mám strie na bocích, a to už možná od 12ti let. Vyzkoušela jsem všechno možné, na tom břiše pravidelně přibývaly další a další, i přes pravidelné mazání. Akorát mi teda postupně blednou, ale to se taky děje zcela přirozeně postupem času a krémy to možná jen trochu urychlí.
Ještě dodám, že strie mají v naší rodině snad úplně všichni včetně chlapů.
My máme strie v rodině geneticky, všechny ženský je mají a moje máma popraskala úplně extrémně. Všichni mi říkali, že s tím nic neudělám. Ale mazala jsem jako šílená, od pozitivního testu snad 5x denně a ještě 14 dní po porodu. Spotřebovala jsem 7 balení krémů různých značek + sádlo, kokosový olej a pod. Nemám ani jedinou strii a to jsem měla břicho, že mi hádali dvojčata ;)
Takže pokud někdo tvrdí, že genetika se obelstít nedá, tak myslím, že je to tím, že většina těhulek začne mazat pozdě a málo. Té kůži trvá pár týdnů než na tu péči zareaguje, takže podle mě se musí začít hned na začátku těhotenství a každou volnou chvíli poctivě mazat a masírovat. Držim palce ;)
Dobra prevence je podle me i přibrat akorát,nijak extrémně. Krémy fungují podle me velmi omezené az vůbec,asi lepší než nic,ale zázraky bych nečekala. Já mazu už čtvrté těhotenství jen olejem (vets.mandlovym) a nemám strie taky žádné.
Souhlasím s tím, že je třeba mazat, mazat a zase jen mazat. Já jsem používala Těhotenský pěsticí olej od Weledy. Mám tuto přírodní kosmetiku moc ráda, takže když jsem zjistila, že dělají i toto, bylo jasné, co budu používat. Vyplatilo se mi to, jsem bez jediné strie. Jinak si ale taky myslím, že záleží na genetice. Nicméně tím mazáním ji můžeš určitě trochu ošálit.
@ellis167 Jako píšou všechny holky. Hlavně mazat. Za sebe ale můžu říct, že z Elasti-Q jsem byla zklamaná. Přijde mi, že je to jen předražená Nivea - voní i maže stejně. Nivea bohatě stačí, ale já jsem vymazala už Neutrogenu (moc mi nevyhovovala) a teď mám Mixa (a za mě super). Občas promažu Arganovým olejem, který jsme si přivezli z dovče z Maroka, takže 100% bez příměsi. Ale předražené krémy "speciálně na těhotenské bříška" bych si nekoupila. Je to jen byznys a marketing... Jsem vystudovaný "marketér" tak vím, o čem mluvím 🙂
Ahoj, podle mě je to úplně jedno, čím se mažeš. Podle mě je důležité, jak máš kvalitní kůži. Já po dvou těhotenstvích a přibrání v každem skoro 30 kilo nemám ani jednu strii a mazala jsem se opravdu málo, protože mi všechno hrozně v těhotenství smrdělo a nesnesla jsem ty vůně na sobě.
Co si pamatuju tak jsem mazala tak od 10týdne, 2x denně, ráno krémem ElastiQ, dobře se vstřebával, a večer olejíčkem od Hippu, krásně voněl. Strii nemám ani jednu, těhotenství mám za sebou dvě. Ale řekla bych že to je prostě i dané. Já jsem teda taková, že když k tomu můžu přispět, tak to udělám, ať si pak nenadávám. Ale úplně ovlivnit to asi nejde.
Asi moc nepotěším, ale myslim, že tomu zase tak moc předejít nejde. Asi jedině mít co nejmeší břicho tedy co nejméně přibrat. Strie se dělají zevnitř kůže a mazání ovlivňuje vrchní část kůže. Je to hodně o genetice. Jak je tu psáno, někdo může přibrat 30 kg a nemá nic a jiným popraská břicho už při 15kg.
Když budete mazat, tak přitom i intenzivně masírujte ať se prokrví i spodní vrstva kůže.
Já v prvním mazala měsíčkovou mastí, masírovala hodně a nemám nic, ale měla jsem hodně malé břicho. Teď se mažu tak jednou týdně, mám dva týdny do porodu a taky zatim nic. Břicho o něco větší, ale pořád docela malý. Zatim jsem přibrala 11kg.
hlavně výkyv váhy
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
mazat, mazat, mazat, je skoro jedno čím. Pokud máš nižší elasticitu kůže, moc to neovlivníš, ale budeš mít čisté svědomí, že jsi udělala vše, jak tomu předejít.