Ahoj jdu k vám s prosíkem o radu.
Je mi 33 a přítel 36, jsme spolu rok a po novém roce se budu k němu stěhovat. V srpnu jsme se domluvili že vysadím antikoncepci a časem se pokusíme o mimi. Používáme ochranu, jenže jsme si jednou nedali pozor a na tt se teď ukázaly //. Vůbec nevím co mám teď dělat. Bojím se reakce našich, hlavně mámy. Zatím bydlím u nich (máme dvougenerační dům, mám své patro), mám práci, finančně to s přítelem nějak zvládneme jenže jsem nečekala že to přijde takhle rychle a vůbec nevím co dál. Po dlouhé době jsme si s mamkou k sobě našli konečně cestu, tak ji nechci nic tajit ale mám strach z její reakce. Přítel ten je nadšený, jeho sestře se nedávno narodil chlapeček a od té doby nemluví o ničem jiném než že se těší až budeme mít naše. Zatím to nemám potvrzené utz a vím že se může cokoli změnit, ale nevím co dělat.
@lennus přítel mě ve všem podpoří. Je úžasný kdyby bylo dost peněz udělá pro nás první poslední. On sám je ze tří sourozenců a živil je všechny táta, takže od něj slyším neustálá slova podpory že i s málem se dá žít jen člověk nebude mít vše ale že si budeme blíž. Sama by jsem chtěla být tou mámou, za kterou může dítě s čímkoli a kdykoli přijít. Tohle jsem nikdy neměla a vím jak je to těžké. No stejně to bude muset máma zkousnout 😉🙂 kvůli ní bezdětná nezůstanu.
Tak blahopřejeme 🍀 Buď jen ráda, že se ti povedlo po vysazení HA takovou bleskovou rychlostí, aspoň víš, že jsi zdravotně naprosto v pořádku a dokážeš otěhotnět přirozeně! Přece jenom, 33 let už je taky dost a teď si vem, že by se ti to po vysazení nedařilo... kdybyste museli začít řešit, že třeba oslovíte nějaký Car a museli byste řešit IVf. Jen si toho važ, že jsi otěhotněla, ostatní takové štěstí třeba vůbec nemají.
Hele s tou mamkou to asi nechápu, tyjo, není ti 23, ale 33 a není důvod, proč bys jí něco nemohla říct. Vlastní matce může člověk říct přece cokoliv a ona by ho měla pochopit. Navíc je důležité, že partner je nadšený a těší se, co víc si může nastávající maminka přát než mít oporu ve svém partnerovi 🌞 Teď ještě svatbu a bude to!
@nina324 pokud je to teď ještě hodně čerstvé,tak zatím nic neříkej. Nechte si to na vánoce a pokud mate spolu po vanocich bydlet,tak dejte na vanoce,kdy se stejně cela rodina sejdete,rodinny obed a řekni, že se po novém roce dle planu budete stěhovat a dokonce o jednoho člena více🙂 Ve 30 letech už nejsi 17 leta pubertacka,pochopi to a třeba bude mit i radost 😉
Dokedy by si chcela este cakat? Podla mna super vek na dieta. Ja nerozumiem co s tym, ze budes mat dieta ma tvoja mama. Ja som bola tehotna prvy krat v 23 rokoch a to bol sok pre rodicov. V 33 nemas na co cakat.
@nina324 Hele, já bydlela u rodičů a otěhotněla s přítelem - tt byl pozitivní k roku vztahu (mně skoro 33 a jemu 37). Bylo to plánované a 3 měsíce nato jsem se měla stěhovat. Ihned jsem to řekla rodičům, ale my máme super vztah. Oni věděli, že plánujeme stěhování na léto s tím, že plánujem mimčo. Nyní jsme manželé a nelitujeme ani jeden. Do vztahu jsme šli s tím, že chceme rodinu. Neříkej jim to hned, počkej si klidně na Vánoce. Však je to tvůj život a vy jste si to přáli 😊
@nina324 V tomto věku už nevidím důvod, abych se bála těhotenství oznámit. Ještě pokud máš chlapa, který tě podpoří. Gratuluji a buď ráda, že se to povedlo hned. 🍀🍀 Rodičům to řekni úplně v klidu, klidně i na Vánoce.
Nespletla ses s tím věkem? Vážně se v 33 bojíš mámě říct, že jsi těhotná? Jo kdyby ti bylo 13 nebo 23 a byla jsi na škole, ale vždyť jsi dospělá ženská. Tohle přece není normální...
@zaludova není to tak že by jsem se bála. Ale hodně let jsme si s mámou k sobě hledali cestu, spíš než ona, byla mi blíž babička, která už tu není. Také počítám s tím že se mnou nebude mluvit. Ale jak říkáš není mi 13 ani 23, tak se s tím bude muset smířit i když se ji to moc líbit nebude.
Proč myslíš že se jí to nebude líbit? Má něco proti příteli? Většina maminek by byla v 33 letech dcery spíš už nervózní, že ještě nejsou babičkou 🙂
@corry21 máma už babičkou právě je, mám starší sestru a ta už má děti. Ona má spíš pořád něco proti mě. Vždy byla na prvním místě sestra, ona je dokonalá a nejlepší. Já, ať jsem se snažila jak chtěla, nikdy jsem se nezavděčila. Vše co udělá sestra je v pořádku, co udělám já je špatně. Mám z dětství zakořeneno že nic nesmím dělat bez jejího svolení. Jak bylo něco proti její vůli bylo zle. I teď má potřebu mít mě neustále pod kontrolou. Sestra mohla a může vše já nesmím nic. Doma jí dělám sluhu, než jí říct ne, raději vše za ní udělám ať mám klid a nemusím poslouchat řeči jak jsem neschopná.
Přítel mi strašně moc pomohl se z větší části odprostit od té její neustále kontroly. Je mi strašnou oporou. On sám to doma neměl lehké, tak se do mě dokáže vcítit.
Už se nemohu dočkat až se k příteli odstěhuji a nebudu pod jejím drobnohledem. Jenže to musím ještě pár měsíců vydržet.
@nina324 být tebou bych počkala po prvním velkém screeningu. Jinak my rodičům mým dali krabici a v tom měla mamka přívěsek nejlepší babička a táta tam měl ponožky s nápisem super děda oboje bylo zabalené a ještě tam měli obálku kde byla fotka z ultrazvuku s informací kdy se na malou můžou těšit. Vím trošku dětinské.
Co se věku týče tak když jsme oznamovali tak mi bylo 32, manželovi 33.
Pokud víš že tě přítel podpoří a podrží tak bych se nebála.
Přeji ať se Vám i miminku daří 🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nina324 Zásadní je podpora přítele. Jsi dospělá a máš převzít zodpovědnost za své chování a život, žiješ ho ty, ne mamka. Pokud tě miluje, bude tě respektovat. Mám dvě děti a už teď vím, že je budu milovat, ať udělají cokoliv, chci je podporovat a respektovat. A v dospělosti jim nekecat do života. Věřím, že je to těžké, ale je to nejlepší cesta kvůli dobrým vztahůmv rodině. Máma tě určitě nevydědí. Držím palce!