Jak oznámit těhotenství originálními způsoby?

24. led 2024

Ahoj, máte tipy na to, jak originálně oznámit příchod dalšího dítěte prarodičům a dalším členům rodiny? Nechci rozhodně žádné fotky s testama nebo nedejbože můj počůraný test v krabičce, klasická fotka UZ v ruce mi taky nepřijde moc zajímavá, nikde mě nic moc nezaujalo. Klidně bych do toho zapojila nějak staršího sourozence (rok a půl). Nic kýčovitého prosím.

alianan
24. led 2024

Já chtěla dát dceři bodýčko "budu velká sestra"
Ale nakonec jsme to oznámili jen tak, čtvrté těhotenství pár měsíců od třetího dítěte nepotřebuje originální způsob oznámení, pro všechny je to šok a originální překvapení i tak.😅

kristyneckaa27
24. led 2024

Ahoj,my jsme mělo zrovna oslavu narozenin. Takže jsme dávali stírací los,do jedné rodiny. A malá měla body budu velká ségra.

lenerka1
24. led 2024

Všechny tři těhotenství jsme oznamovali dárkem pod stromeček, takže kýčovitost byla odpuštěna. Prvni ponožkami s nápisy nejlepší babička/dědeček a v ní fotka z ultrazvuku a na druhé straně dopis od miminka, kdy ho mohou očekávat. Druhé do minikufříku zase ukrytá fotka z ultrazvuku a telegram od miminka, kdy dorazí. Třetí láhev portského s upravenými etiketami, nápis speciální edice, doporučený měsíc otevření a v zadu krátký text, proč láhev otevřít tehdy a tehdy.

4formy
24. led 2024

My jsme babickam davaly ,,vyherni,,stiraci los kde byl pokec a pod stiraci plochou ,,cekame miminko,, 😉

hanka_12345
24. led 2024

Ja bych rekla normalne, ze cekate😀 mym rodicum jsme rekli jen ze budou mit dalsi vnoucatko..to staci😄

konidana
24. led 2024

@hanka_12345 ja mamce rekla na aprila, kdyz byli dcerce 3 mesice, ze sem znovu tehotna. Byl to fakt povedeny april! No a o rok pozdeji jsem ji to oznamovala opet , a april uz to nebyl😂

hanka_12345
24. led 2024

A ja bych to nechala na tom vasem 1,5letym...decka v tomhle veku sou vtipny co z nich kolikrat vyleze..nechala bych mu volnou ruku🤣

konidana
24. led 2024

@hanka_12345 pokud teda umi uz neco rict. V 1.5 roce toho plno decek moc nenamluvi...

sigyn
24. led 2024

No známá dala svému staršímu dítěti tričko, na kterém byl nápis, že čekají sourozence. Ale nikdo si toho nevšiml..

levandule_k
24. led 2024

@sigyn 😂

hanka_12345
24. led 2024

@konidana to je fakt no to jsem si neuvedomila...vrazila bych mu fotku😆

autor
24. led 2024

@sigyn jo, presne tohodle jsem se obávala😅

martinka_33
24. led 2024

Třetí tehotenství bylo hezky načasované, takže jeem na Apríla rozesla fotku z ultrazvuku. Vetsina se nachytala timo ze se nenechala nachytat a myslela si ze je to apríl 😁

lenickakl
24. led 2024

Mne prijde kycovity vsechno. 🤷‍♀️

kamimnichov
24. led 2024

Ja jsem u druheho ditete upekla z kynuteho testa miminko v zavinovacce.

hanka_12345
24. led 2024

@lenickakl ja nemam rada taky moc prekombinovany veci co tu padly.....a to s tim aprilem je uplnej ulet😅 april je snad pro decka. Mam jednu kamaradku co mi kazdorocne na aprila vzdy napise neco a ceka ze se chytim...ja to nesnasim,nejsme maly uz a uplne bych se na nakyho aprila vybodla nejradsi. Stve me jak vzdy ten den pred ni musim byt v pozoru protoze ona se v tom proste vyziva

konidana
25. led 2024

@hanka_12345 hele, ja aprila normalne neresim, ani moje okoli moc ne, ale kdyz se to takhke naskytlo, tak jsem to vyuzila. Byl to okamzity napad behem telefonatu.

veru181
25. led 2024

Naučili jsme staršího odpovídat na otázky: Co budeš? Brácha. Co má máma v bříšku? Miminko… Využili jsme pro to oslavu, kde byla skoro celá nejbližší rodina, ale samozřejmě se to zvrtlo 😀 Syn na první otázku odpověděl potichu, a když jsem položila druhou, všem už to došlo před odpovědí 😀 Nicméně to i tak bylo fajn.

zanett
25. led 2024

@lenickakl souhlasim. A navic, co si budem; u dalsiho ditete uz to neni takovy sok/prekvapko, jako u prvniho. My mame ve vzdalene rodine pripad manzelu, kteri strasne radi delaji tyhle radoby originalni oznamovacky atd. Pred lety jsem byla na jedne velke rodinne akci, kde oznamovali druhe tehotenstvi. Meli naplanovany jakysi mega originalni zpusob, ale samozrjme se to zvrtlo a byl z toho akorat trapas a oni pak byli jeste nastvani na nas ostatni, ze jsme dostatecne neaaachali a neooochali nad tim tyjatrem. Holt, nekteri lide jsou divni.

mom_of_four
25. led 2024

Mně, jako příjemci nějakého "originálního" oznámení, by nebylo přijemně a nechápala bych, proč se se mnou budoucí rodiče nebaví normálně jako dospělý s dospělým, kde bych pogratulovala a radovala se s nimi.
Netuším, jaká vhodná reakce by měla být u těchto speciálních oznámení. Jestli taky nějaké kýčovité jásání? akce-reakce 🙈 Jestli gratulace jen dítěti, které oznamuje příchod sourozence? 🙈
Není lepší normálně říct, máme pro vás hezkou zprávu, budeme mít miminko? A pak si o tom povídat....

hanka_12345
25. led 2024

@mom_of_four nejlip to jeste natocit a udelat tu kravinu s odhalenim pohlavi🤣 dneska je dostupna kazda kravovina, tak lidi blbnou

gruyerre
25. led 2024

Nejoriginálnější asi bude normálně říct "Čekáme miminko"
Případně neříkat nic a čekat, až si toho všimnou 😀

zanett
25. led 2024

@gruyerre Jako cekat az si vsimnou, ze se jim narodilo dite, jo? 😀 Protoze podle etikety se na tehotenstvi nepta, tehotenstvi se pry oznamuje. Jinymi slovy; clovek se nema zeny ptat, zda je tehotna, ma cekat, dokud (pokud) to sama oznami. Do te doby delat, jako ze nic. Myslim, ze naposledy to nekde do detailu rozvijela nejaka guru na etiketu Julie Balo....tedsinepamatujujeji prijmeni...

Chci tim rict, ze pokud nechceme byt za burany, je lepsi delat, ze jsme si niceho nevsimli. Mam v okoli jednu zenu (ma uz tri deti) a evidentne je plodna jako jablon, protoze rada skadli okoli takovyma jakoby prislibama toho, ze je mozna zase tehotna. Uz nekolikrat jsem mela chut se ji zcela neslusne narovinu zeptat, protoze se v okoli rozlezly drby, ze uz je zase v tom, ale vzdycky jsem se udrzela, v podstate nam ostatnim do toho nic neni, ze.

gruyerre
25. led 2024

@zanett já jsem to tak udělala, širší rodině ani známým jsem nic neřekla, v práci jsem to řekla jen nadřízené. Nakonec teda etiketu nikdo nedodržel, zeptali se 😀

kaaacaaatkooo
27. čer 2024

Kupovali jsme losy s odůvodněním, že jsme sehnali parádní výherní losy, kdy každý vyhrává 🙂 Po seškrtání na nich byl text ČEKÁME MIMINKO 🙂

autor
27. čer 2024

Nakonec jsem kamaradum natocila video se synem, kde se ho ptam, co ma maminka v brisku, a on rekne mimi a pohladi ho♥️ a pro prarodice jsem vymyslela kviz - pro nektere ciselnou radu, pro jine sadu vedomostnich otazek ze kterych nakonec meli poskladat slova "druhe vnouce"😊 Bxlo to fajn, protoze si vsichni mysleli, ze mam proste zajimavej zaludnej kviz. A pak najednou koukali😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru