Jak na zácpu - když nemusím sušené ovoce ani vločky

jitulka87
1. bře 2019

Prosím, co vám v těhu pomohlo na zácpu? Sušený ovoce odjakživa nemusím, to samý ovesný vločky .. co pomohlo vám?

anita003
1. bře 2019

Na mě v krizi zabíralo psylium - nasypat do skleničky s vodou a vypít... a nebo do jogurtu... Je to hnusné jak čert, ale funguje to - je to prostě vláknina...

loylii
1. bře 2019

@jitulka87 mě Magnosolv na předpis.. jinak jsem byla tak šílene nafoukla, totální zácpa a plynatost, ze jsem nemohla ani spat s přítelem v loznici, jak mi to přišlo hloupé a nemohla z toho spat..

sister05
1. bře 2019

Sice mám díky změněné stravě opačný problém, nicméně - klasika- dostatek ovoce, zeleniny, kompoty, kompotovou stavu na lačno. Jinak zjistit co je dostupné v lékárně a vhodné dle tt. Je fajn zjistit co každé z nás zabírá, ale vhodné je fakt překousnout stud a zeptat se lékárníka. Většinou se nesnaží dát to nejdražší. Jinak já osobně bastim bylinkové kapky na olejové bázi a běžně teď nejím maso ATP, víceméně spíše ovoce a zeleninu. A chce to hodně pít. U toho psyllia je třeba hodně to zapíjet, aby se střeva naopak nezabetonovala. Já bych třeba brala Lactulosu - je to sladký sirup, nutno dostatečně pít. Držím pěsti

sister05
1. bře 2019

P.s. a lactobacily...ty teda píšou ve všech příručkách 😂😂😂😂

makrela17
2. bře 2019

@jitulka87 Mě po poradě s gynekologem pomohly glycerinové čípky... Trpěla jsem jako nikdy v životě a čípky byly jediné, co zabralo, zkus se na to optat 😉

clarres
2. bře 2019

Někdo říkal, že vyzrale kiwi, musí byť mekke

jannym
2. bře 2019

@clarres souhlas, to bylo jediné po čem jsem mohla chodit na velkou...

jitulka87
autor
2. bře 2019

Diky za tipy...ja osobne proste nezvladam dat si dennne pozor na to, abych snedla na lacno kompot, pak vyzrale kiwi alod
Magnosolv mam, prohanel me slusne, tak jsem ho zacla pit v 3/4l prubezne behem dne a k tomu zobat laktobacily a opet na wc trpim...a je mi i neprijemny hodne tlacit, aby neco "neruplo"...mozna zbytecna obava, ale nemuzu se toho pocitu zbavit 🙂 pit se snazim hodne, ale jestli vazne 2l denne taky neuhlidam. Zkusim se poradit v te lekarne. Diky

nupta
2. bře 2019

@jitulka87 Mně pomohlo až překlenutí do druhého trimestru. Bylo to fakt nepříjemné, ať ti to rychle uteče.

jitulka87
autor
2. bře 2019

@nupta dekuju. Jsem v 21tt a tohle je kazdodenni neprijemnost

nupta
2. bře 2019

@jitulka87 No tak to máš teda polízanici. Mně nic nepomáhalo-kakaka jsem několikrát denně po mikro bobcích😳 a to jsem vypila litry kefírů, běhala za batolátkem... Těhotenství je prostě jiný režim a tělo funguje asi trochu jinak. Třeba až mimi začne víc kopat, tak ti to tam trochu pošťouchne. 😉 Teď ve třetím mám makrobobky několikrát denně 😊.

cilkat
2. bře 2019

Dost se doporučuje taky kysaný zelí... ale mě momentálně (v 35 tt) funguje spíš opačně...

linee
2. bře 2019

@jitulka87 mne pomohl hylak forte, jak v tehu, tak predevsim po porodu, kdy si zajit normalne na wc byla docela fuska:(

lotta1234
2. bře 2019

lanovy olej, pomaha mi v tehotenstve aj na zapchu z uzivania zeleza a ta je teda dost brutalna

wercas
2. bře 2019

Lněné seminko, nejlépe mleté. Tři lžičky denně a zapít sklenici vody. Po týdnu klidně jen jednu lžičku.

netopejr
9. dub 2019

Uměle vyvolaná potreba. Dite sni z toh, co vaříš pro vas. Staci nakrájet na mensi kousky, rozmackat vidlickou ap. Nepotrebovala jsem nikdy ani tohle ani tyčák. Jen dalsi kram do domácnosti.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru