Ahoj holky,
jak jste zvládaly řídit v těhotenství? Nebo spíš - jak jste se s bříškem vešly za volant? Já mám v netěhotném stavu břicho asi 15 cm od volantu, dál se odsunout nemůžu. Tak si to neumím představit v těhotenství 😀.
Já v průběhu minulého těhotenství řídila až do konce, teď ve 23. týdnu řídím taky a předpokládám,že budu řídit až do porodu.
Já úplně v pohodě. Ještě den před porodem jsem se bez problémů odvezla na kontrolu do porodnice 🙂
Já jsem řídila bezproblémů až do konce. U prního a třetího jsem se odvezla do porodnice sama.
A měla jste některá ten spešl těhotenský pás?
Taky jsem pokaždé řídila až do konce a nevadilo mi to. Taky jsem se sama odvezla do porodnice 🙂
Pas jsem si taky dávala pod břicho a v pohodě.
@luj89 Pokaždé jsem řídila až do konce, i teď normálně jezdím. Ale odmítám se nechat vozit, můj muž neřídí tak dobře, takže se s ním celkem bojím. Nevadily mi nikdy ani cesty delší, řádově stovky km, jen častěji stavím na čůrpauzy 😀
@luj89 bricho ani tak nevadi, sedacku muzes vzdycky posunout dal, jestli teda dosahnes na pedaly 😀, nemusis mit ten tehu pas, pasy si das pod mezi prsa a pod pupek, ale jestli budes mit nizky tlak, tak za to nesedej. Clovek ma pak zpomalene reflexy a snadno naboura... Jezdila sem vesele do zacatku 9. mesice a pak to tukla. Dr mi zakazala nejen ridit, ale i chodit ven bez doprovodu...
Jezdila jsem cele tehotenstvi. Ne teda zadne dalky, ale v podstate kazdy den. Zadne problemy mi to nedelalo, ale se synem jsem v 16tt. mela nehodu. Auto na strechu, nastesti vse dobre dopadlo, ale dnes bych urcite investovala do tehu bezp. pasu. Bohuzel toto se muze stat i pokud pojedete jako spolujezdec. Jinak jsem se s briskem vesla krasne, ale je pravda, ze jsem zadny obr pupik nemela.
Jezdim pořad stejně i když jsem ve 33.tt, ani si nesoupu sedačkou,pás mám pod briskem
Prosím vás, nedá mi to, ten těhotenský pás není proto, abyste se cítily pohodlně, ten je proto, aby v případě nehody, nebo jen prudkého brždění, pás nezabil v břiše vaše dítě. Takže nepoužít ho je v podstatě stejný risk jako nepoužít normální pás vůbec.
@luj89 to je nejake podivne auto, i kdyz po jizdach v nahradni aute - octavce uz bych se nedivila nicemu. Taky sem tam byla napasovana, musela sem sibovat i se sklonem sedacky, abych se s brichem vesla, pak mi ale dr zarazila to rizeni, takze uz je to jedno. Ale do naseho normalniho auta se pohodlne s pupkem vejdu, tak asi fakt zalezi na tom, co mate
-obě těhu jsem řídila doslova do porodu, denně
-u obou jsem měla speciální pás od 10tt, myslím,že je důležitější při menším bříšku než na konci u obr břicha
-do auta se mi teda lezlo hůř-mám vysoké a vešla jsem se taky s tím,že jsem se odírala o volant, jsem malá, musím mít sedadlo naprosto vepředu, nejhorší bylo,že jsem na konci neměla moc šanci se předklonit a pořádně se rozhlédnout,musela jsem si to hodně hlídat a jistit jinak,ale dalo se! 🙂
ja si delala na konci tehotenstvi ridicak :D a tyden pred porodem jsem delala testy 🙂
@luj89 Já řídila bez problémů do konce. Ale nejsem při couvání na parkovišti, kde je dost lidí zvyklá koukat jen přes zrcátka, otáčím se a to ve vrcholné fázi nešlo, tak jsem parkovala, tak abych nemusela couvat 😀
Já řídila taky ještě 3 dny před porodem a pás jsem si nakonec nekoupila, ale přemýšlela jsem nad tím 😉
Dost záleží na autu. My máme dvě, v jednom řídit těhotná nemůžu, nevejdu se, sklon sedadla mi neumožňuje pohodlné sezení. Ve druhém autě naprosto v pohodě.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.