Jak jste zvládaly řídit v těhotenství?

luj89
14. pro 2015

Ahoj holky,
jak jste zvládaly řídit v těhotenství? Nebo spíš - jak jste se s bříškem vešly za volant? Já mám v netěhotném stavu břicho asi 15 cm od volantu, dál se odsunout nemůžu. Tak si to neumím představit v těhotenství 😀.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
mau9
14. pro 2015

Já v průběhu minulého těhotenství řídila až do konce, teď ve 23. týdnu řídím taky a předpokládám,že budu řídit až do porodu.

jaja01k
14. pro 2015

Já úplně v pohodě. Ještě den před porodem jsem se bez problémů odvezla na kontrolu do porodnice 🙂

jerrysskating
14. pro 2015

Já jsem řídila bezproblémů až do konce. U prního a třetího jsem se odvezla do porodnice sama.

bassetlady
14. pro 2015

A měla jste některá ten spešl těhotenský pás?

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
verka4d
14. pro 2015

Taky jsem pokaždé řídila až do konce a nevadilo mi to. Taky jsem se sama odvezla do porodnice 🙂
Pas jsem si taky dávala pod břicho a v pohodě.

luj89
autor
15. pro 2015

@olga_ tak to se dá dělat až třeba od 4. měsíce, do té doby když bříško není se to takhle dělat nedá.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
somalicats
15. pro 2015

@luj89 Pokaždé jsem řídila až do konce, i teď normálně jezdím. Ale odmítám se nechat vozit, můj muž neřídí tak dobře, takže se s ním celkem bojím. Nevadily mi nikdy ani cesty delší, řádově stovky km, jen častěji stavím na čůrpauzy 😀

luj89
autor
15. pro 2015

@olga_ To je přesně ono, že je podle mě ten těhotenskej pás výbornej pro první trimestr.

akankeo
15. pro 2015

@luj89 bricho ani tak nevadi, sedacku muzes vzdycky posunout dal, jestli teda dosahnes na pedaly 😀, nemusis mit ten tehu pas, pasy si das pod mezi prsa a pod pupek, ale jestli budes mit nizky tlak, tak za to nesedej. Clovek ma pak zpomalene reflexy a snadno naboura... Jezdila sem vesele do zacatku 9. mesice a pak to tukla. Dr mi zakazala nejen ridit, ale i chodit ven bez doprovodu...

bartovka83
15. pro 2015

Jezdila jsem cele tehotenstvi. Ne teda zadne dalky, ale v podstate kazdy den. Zadne problemy mi to nedelalo, ale se synem jsem v 16tt. mela nehodu. Auto na strechu, nastesti vse dobre dopadlo, ale dnes bych urcite investovala do tehu bezp. pasu. Bohuzel toto se muze stat i pokud pojedete jako spolujezdec. Jinak jsem se s briskem vesla krasne, ale je pravda, ze jsem zadny obr pupik nemela.

sari_nka
15. pro 2015

Jezdim pořad stejně i když jsem ve 33.tt, ani si nesoupu sedačkou,pás mám pod briskem

luj89
autor
16. pro 2015

@akankeo To je právě ono, že já se můžu posunout dozadu tak max ještě o 3 cm, pak už bych nedošáhla na pedály. A i v netěhotným stavu mám k volantu břicho fakt blízko..

lauranosi
16. pro 2015

Prosím vás, nedá mi to, ten těhotenský pás není proto, abyste se cítily pohodlně, ten je proto, aby v případě nehody, nebo jen prudkého brždění, pás nezabil v břiše vaše dítě. Takže nepoužít ho je v podstatě stejný risk jako nepoužít normální pás vůbec.

akankeo
16. pro 2015

@lauranosi to je docela pekna blbost, pokud se bezny pas pouzije spravne, tak rozhodne dite nezabije, pouze pokud se nepouzije zadny, tak je to vylozene ohrozeni zivota obou. Juknete ke me na profil, tam je to i nascanovane z prukazky

akankeo
16. pro 2015

@luj89 to je nejake podivne auto, i kdyz po jizdach v nahradni aute - octavce uz bych se nedivila nicemu. Taky sem tam byla napasovana, musela sem sibovat i se sklonem sedacky, abych se s brichem vesla, pak mi ale dr zarazila to rizeni, takze uz je to jedno. Ale do naseho normalniho auta se pohodlne s pupkem vejdu, tak asi fakt zalezi na tom, co mate

pavly
16. pro 2015

-obě těhu jsem řídila doslova do porodu, denně
-u obou jsem měla speciální pás od 10tt, myslím,že je důležitější při menším bříšku než na konci u obr břicha
-do auta se mi teda lezlo hůř-mám vysoké a vešla jsem se taky s tím,že jsem se odírala o volant, jsem malá, musím mít sedadlo naprosto vepředu, nejhorší bylo,že jsem na konci neměla moc šanci se předklonit a pořádně se rozhlédnout,musela jsem si to hodně hlídat a jistit jinak,ale dalo se! 🙂

pajita
16. pro 2015

ja si delala na konci tehotenstvi ridicak :D a tyden pred porodem jsem delala testy 🙂

melodygirl
16. pro 2015

@luj89 Já řídila bez problémů do konce. Ale nejsem při couvání na parkovišti, kde je dost lidí zvyklá koukat jen přes zrcátka, otáčím se a to ve vrcholné fázi nešlo, tak jsem parkovala, tak abych nemusela couvat 😀

luj89
autor
19. pro 2015

@akankeo Asi jsem spíš podivná já 😀. Mám 151 cm, takže si fakt nemůžu sedačku posunout třeba o 20 cm dozadu...

junkka
19. pro 2015

Já řídila taky ještě 3 dny před porodem a pás jsem si nakonec nekoupila, ale přemýšlela jsem nad tím 😉

kuratkol
19. pro 2015

Dost záleží na autu. My máme dvě, v jednom řídit těhotná nemůžu, nevejdu se, sklon sedadla mi neumožňuje pohodlné sezení. Ve druhém autě naprosto v pohodě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru