Jak jste vyřešili hlídání během kontrol u lékaře v těhotenství?

27. črc 2022

Zdravím, mám dotaz.🙏🏽 Máme 1,5 roční dceru a momentálně jsem v druhém měsíci těhotenství - těhotenství bylo neplánované ale miminko si necháme. Zajímá mě, jak jste vyřešili hlídání dítěte během gyn. prohlídek případně během jiných vyšetření (cukrovka, screening....)? Mám mutaci krve, takže mě čeká spoustu odběrů krve skrz hematologii. Trošku se děsím, jak to zvládnem. Dcera chvíli neposedí a je na mně velmi fixovaná, na minulé prohlídce u gynekologa se sestřička nabídla, že malou pohlídá, zatímco mě dr. prohlídne, nicméně nedala se ode mě "odtrhnout". 🤦🏽‍♀️ Manžel má stálou pracovní dobu 7:00-15:30, takže není možné objednat se k lékaři tak, ať může hlídat on.

Díky za sdílení Vašich zkušeností.👍🏽

barunkiss
27. črc 2022

Když jezdím ráno na gynekologii, mám prohlídky hned kolem 7h ráno, takže přítel zůstává doma a díky bohu v práci nevadí, že přijde po té 8-9h. Když mám kontroly později např. Na endokrinologii nebo ogtt test, tak buď si přítel vzal dovolenou když nebylo zbyti. Nebo hlídala kamaradka na mateřské či tchyně s tchanem kteří pracuji na směny. Při nejhorším bych si dceru vzala s sebou.

sigyn
27. črc 2022

Gyp. prohlídky jsem domlouvala pokud možno na odpoledne, kdy byl manžel doma z práce, když bylo třeba jít dopoledne, tak si bud vzal home office nebo dovolenou. Případně bych zkusila nějakou příbuznou, či zkusit dát dítěti neokoukanou hračku čí knížku, zatímco by sestřička pohlídala.

kvmatonka
27. črc 2022

Manžel hlídal. Měl z práce propustku, u doktora dostal štempl za doprovod k lékaři. Případně babička, má volnější režim v práci.

lencaa11
27. črc 2022

Max by si mohl vzít přítel propustku k lékaři a pak se vrátil do práce

nina004
27. črc 2022

Som na tom podobne. Syn má 16mesiacov a ja som v 18tt, nikoho na hlidani tu nemáme. Manžel robí od 7do16h. Ale väčšinou stráži on. O kontrolách viem dopredu, tak si vždy v práci vybaví voľno. Snažím sa ísť k doktorom hneď ráno alebo neskoro poobede,aby veľa nevynechal. Minule nám to nevyšlo a musel ísť malý so mnou na gyndu. Mala som ju až o 15h, tak som si myslela,že mi zaspí v kočíku a prespí to ,ale namiesto toho plakal u lekára ako túr. Už ho tam nikdy nevezmem.Ale napr na odbere krvi to so mnou vydržal. Mala som ho v kočíku pri sebe a pozeral, kade - tade. To bola chvíľočka. Akurát u nás je hematológia v 2.patre,takže tam ho v kočíku nevezmem a bez si netrúfnem. Uvidíme ako to ďalej pozliepame. Tiež toho mám dosť kontroly a odbery na hematologii, diabetologia a do toho ešte gynda každé 2 Max 3 týždne.

jako_mala_holka
27. črc 2022

Já se na běžné kontroly objednávám na dobu, kdy už je manžel doma z práce, naštěstí dr má jeden den v týdnu až do 18h, takže to je v pohodě... Na oba screeningy si bere dovolenou, to zabere třeba půl dne, jezdíme do jiného města, třetí screening bude u mého dr, cukrovku ještě nevím, jak budeme řešit... Osobně řeším třeba každý měsíc ještě odběry krve na štítnou žlázu a tam chodím zase ráno, než manžel jde do práce, máme to kousek od domu, takže jsem během 20 minut doma

jako_mala_holka
27. črc 2022

Jo a manžel má stejnou pracovní dobu jako tvůj 🙂

dandaa
27. črc 2022

Syn musel kvůli tomu do soukromé školky, naštěstí byl nadšený a já mohla v klidu vyřídit doktory. Jezdila jsem do Prahy takže jen cesta byla na 2h .

konidana
27. črc 2022

Chodila jsem vždy s dítětem. Už si to moc nevybavuji , ale hlídání jsem neměla určitě. Děti jsou od sebe necelé dva roky, takže malé ďábilci bylo 1a1/4 až 1a3/4. Byla vždy se mnou v ordinaci , ktrerou zkoumala nebo koukala co doktorka a sestra dělají.

guliii
27. črc 2022

Můžete to řešit propustkou, kterou doktor potvrdí. Mě manžel musí vozit od nějakého 17tt. syn jezdí s námi. Mám rizikové a řídit už si netroufnu, protože mi v autě strašně tvrdne břicho a berou mě křeče. Doktory mám nejnižší 50km daleko a mám jich hodně. Ale jinak to prostě nejde. Pokud máš lékaře blízko tak propustka nebo vzít malou s sebou kde to jde a vzít knížky, nějaké hračky..

treasurka
27. črc 2022

Taky jsem si je brala s sebou. Mam prvni 3 kousky rok a pul od sebe, takze kdyz jsem cekala treti měla jsem tam deti 3 a 1,5. Hlidacku jsem si nasla az kdyz jsem chodila na monitory.

pipi_puncocha
27. črc 2022

Na některé kontroly šel syn se mnou, taky jsem toho měla víc a ne vždy měl kdo hlídat. Strčila jsem mu do ruky mobil a díval se na YouTube na nějakou blbost, na těch pár minut se to dá přežít. A teda u nás skoro všude - na odběrech, na gynekologii atd. mají dětský stoleček a hračky, z čehož jsem vyvodila, že se s tím v nouzi počítá a není to úplně neslušné.

jjasmina
27. črc 2022

Hlídal manžel, propustka nebo došel do práce později

sikkacirek
27. črc 2022

syn absolvoval veškerá vyšetření se mnou :D, nic jiného mi nezbývalo, a žádnej otřes z toho nemá a to byl vždy i u doktorky a koukal s ní na monitor a tak :D

fazolkazuzka
27. črc 2022

Manžel si bere vždy volno. Bydlíme na vesnici. Mám už 3 roky proslej řidičák a ted co sem zase tehu tak mě stejně s malou nikam samotnou nepustí. Pokud by nešlo volno odvezla by mne nějaká kamaradka a dceru bych měla sebou. Bereme ji vsude sebou. Byla semnou i na nehtech a nevidím nikde problém jen se musí dite nějak zabavit.

zmrzlinka
27. črc 2022

Můžeš si zaplatit chůvu a nebo ať si vezme manžel pul dne dovolenou.Nebo si vem dítě sebou.Moc možnosti není....

jane46
27. črc 2022

Mam deti od sebe 1,5 a starsi vzdycky jel se mnou, jezdili jsme busem (25 km od domova). Byl se mnou i na testu OGTT.
Az na monitory v porodnici jezdil i manzel, pohlidal ho v cekarne a pak sel do prace a my busem domu.
Syn bud koukal co se deje nebo si hral s hrackou.
Ale mela jsem tehotenstvi bez problemu.

handulkak
27. črc 2022

Já je brala vždy sebou. 🙂
Většinou hlídání nebylo. 🙂

vikysek0987
27. črc 2022

Manžel si bere volno,jinak to nejde,nikoho jiného na hlídání nemáme.....

xnikolan
27. črc 2022

Syn chodil se mnou, otěhotněla jsem když mu byl rok a půl, doktorka objednává na čas, ale stejně jsme tam vždy tak hodinu byli, brala jsem mu knížky, na ozvy potom dostal telefon s pohádkou, nedalo se nic dělat. Na screeningy si vzal manžel propustku, to jsme jezdili jinam a na cukrovku měl dovolenou.

slunea
27. črc 2022

Hlídal většinou manžel nebo tchýně. Jednou jsem musela vzít dcerku s sebou, taky byla přilepená na mně a se sestrou by nezůstala. Doktor mě vyšetřil na lehátku, dcerka ležela na mně (brečící, vystreslá z cizích lidí), takže se nemusela koukat, co doktor dělá.

2hanah
27. črc 2022

Tak holt asi bude chvíli plakat nebo se vztekat u sestřičky, to prostě jinak nejde, pokud nemáte hlídání nebo manžel si nemůže vzít propustku a jít do práce později, to prostě jinak vyřešit nejde nebo si ji vemte s sebou do ordinace v kočárku a během prohlídky postavit k hlavě v kočárku, aby tam byla připoutaná a nemohlo se jí nic stát nebo pokud má gynekolog ordinaci na dvě části jako moje gynekoložka, tak nechat v tom kočárku v první části, kde se nevyšetřuje nebo ji v tom kočárku prostě nechat u sestřiček, aby ji nebraly do rukou a zkusit povozit nebo zabavit hračkou, jídlem, křupkama, mlékem.

ladyjigsaw
27. črc 2022

Chlap si musí dělat volno z práce.U nás neexistuje propustka.Jine hlídání nemáme a syn je torpédo.Byl s námi jednou na screeningu a nevydržel sedět ani minutu.Holt s tímhle musel manžel počítat no.

tridvajedna
27. črc 2022

Mám dceru 2,5 roku, teď jsem těhotná podruhé. Na běžné prohlídky na chodí se mnou, vždycky se při objednávání zeptám, jestli nevadí, že s sebou budu mít dítě. Na gyndě čeká u sestřičky (sedne si na židli, má s sebou nějakou hračku, knížku...ale většinou jen pozoruje okolí), jinde jde se mnou do ordinace . Měla jsem z toho strach, ale malá je zlatá, bere to jako dobrodružství. Spojíme to vždycky s hřištěm, zmrzkou...
Pro partnera by znamenala každá kontrola dost komplikací a nutnost napracovat si několik hodin.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru