jsem OSVČ a chtěla bych jít na neschopenku, máte někdo zkušenost?
Těhotenství není nemoc,ale nevíš laurital,zda nemá nějaké problémy,nebo neměla před tím...a k nemocenské nepotřebuješ těh. prukazku.....ale pokud nemáš problémy,je to zbytečné...Pokud si platíš aspon minimum na nemocenském,tak první 3 týdny nic a pak dostáváš uplné minimum
a nemusíš po tu dobu odvádět zálohy na zsp. takže o to to jakoby navýšíš. prostě a jednoduše, osvč nemarodí. prvních 22 dní je nula a pak už je člověk zdravý.-).
@mila81 já jsem OSVČ 2 roky a čekám mimi začátkem června 2014!Tudíž jsem byla na úřadě řešit co mateřská dovolená atd....
Platím si sociální pojištění a zdravotní pojištění a jelikož jsem si nikdy neplatila nemocenské pojištění nemám nárok na peněžitou pomoc v mateřství a ani na neschopenku!
Je tam nějaká lhůta placení NP, aby si mohla na neschopenku ....proto jsem musela na poslední chvíli podepsat čestné prohlášení,že po dobu 4 měsíců si budu platit NP. abych mohla 6 týdnů před porodem nastoupit na neschopenku a 6 týdnu po porodu a potom si vyřídím rodičovský příspěvek.U toho nadále budu mít podnikání jako vedlejší činnost.
Taky pokud mě bude do nějaké částky vycházet pak daňové přiznání budu osvobozena od poplatku sociálního a zdravotního po dobu rodičáku!!!Tak pokud můžeš a neplatíš si ted nemocenské pojištění honem na OSVČ a začni si jej platit,není to veliká částka 😉 .Kamarádka hned jak zjistila,že je těhotná,hned si to začala platit...Já to bohužel dřív nevěděla,že je to takto,jinak bych si to hned tak vyřídila!!!!!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@mila81 no záleží na tom, co si platíš☹