Ahoj holky, prosím o radu, před patnácti dny mi byl laparoskopicky odstraněn pravý vejcovod z důvodu mimoděložního těhotenství. Žádné komplikace nebyly, druhý vejcovod je prý v pořádku. Menstruaci jsem dostala třetí den po zákroku. Dnes jsem byla na kontrole u svého gynekologa a ten mi řekl, že se máme snažit otěhotnět hned, aby se nestihly případně vytvořit srůsty i na druhém vejcovodu, sportovat můžu prý taky hned... Většinou se píše, že se s dalším snažením má počkat 3 měsíce..Nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuji a přeji hezký víkend.
@machulca - ahoj, já prodělala laparku levého vejcovodu v půli února, ms mi dorazila 4 dny po zákroku (nedělali mi revizi dělohy, což tobě asi taky ne) můj operatér mi řekl, že můžeme hned po další ms. můj gyndr mi to nakonec taky posvětil, no a teď trochu pozitivního, zadařilo se hned první měsíc...je pravda, že jsem věděla, že ovu bude na té dobré straně, jinak bych asi ještě jeden měsíc počkala, ale takhle... 🙂
dle včerejšího utz jsme 6+4 😉
držím palce, ať se zase brzo dočkáš //
ahojík, taky to mám za sebou, jestli chceš napiš do osobní pošty a můžem pokecat. Jinak já jsem brala 2 měsíce antikoncepci,aby se mi zahojili ložiska endometriozy a pak jsem se začala snažit, zadařilo se mi až po návrazu z lázních téměř po roce, na které máš po operaci nárok a opravdu pomáhají, vzhledem k tomu, že operace je zásah do těla, bych počkala,ale ne dlouho třeba 2-3 měsíce max, aby se tělo zregenerovalo
Ahojka, já teda tu zkušenost nemám, ale co jsem byla v lázních, tak tam byly holky po tomto zákroku. Měly je plně hrazené, neuvažuješ nad nima? Já bych teda s těhu počkala, alespoň nějaký ten měsíc.
Ahoj, já jsem po laparoskopii levého vejcovodu ještě ani ne měsíc. Menstruaci jsem dostala 2. den po operaci, teda jestli to bylo ono 🙂 krvácela jsem jen 2 dny. Doktor mi řekl, že máme počkat minimálně 3 měsíce. Dýl bych asi ani nečekala. To koukám, že mám nárok na lázně. Nikdo se o nich nezmínil. Ale já bych stejně nejela, protože mám malou dcerku. Už jen pobyt v nemocnici byl pro mě utrpením, protože to bylo poprvé, co jsem nebyla s ní.
Ahoj..v breznu jsem vysadila antikoncepci a 3.dubna jsem zjistila ze jsem tehu.Bohuzel se jednalo o mimodelozni tehu- oboustrane.18.4jsem potratila s naslednou revizi delohy.23.4.jsem pak zacala krvacet do bricha a prodelala jsem laparoskopii.Protoze se u nas doktori nesetkali s oboustranym mimodeloz.tehu.volili odstraneni z obou vejcovodu,tim ze to z nich vytlacili,myslim tomu rikali vytubovali.jinak bych prisla o vejcovody oba.Nasledne mi pak adi mesic kontrolovali hladinu hcg v krvii aby meli jistotu,ze tam uz nic neporoste.Prece jen jsem mela mimi v deloze a pak v kazdem vejcovodu.Doktrori se zhodli,ze mam pockat alespon 3mesice s cim souhlasil i muj gynekolog.ted je to tedy 1.mesic co se snazime.a snad nam to vyjde stejne brzy jako v tom breznu.
Ahoj, mně taky doktor řekl 3 měsíce čekat
Ahojte, rada by som vás povzbudila. V lednu mi diagnostikovali mimodelozne, nasledovala laparoskopia a odstranenie praveho vejcovodu, ..beznadej, plac, vsetkym som si presla...po 3 mesacnej pauze sa mi podarilo otehotniet...teraz koncom ledna cakame dievcatko 🙂 drzim vam palce, aby sa i vám podarilo uspesne otehotniet...
Ahoj holky, jsem po mimoděložním těhotenství a teď 16. července jsem měla dostat 3 menstruaci a pak jsme se zase chtěli snažit o miminko, ale už jsou to 3 dny a já ještě menzes nedostala. Vím, že je to docela krátká doba a zpoždění být může, ale i tak jsem dost vystresovaná. Myslíte si, že by to byl hodně velký problém kdybych byla těhotná, ikdyž jsem neprošla 3 menstruací? Děkuji
ahojky, já jsem po mimoděložním dva týdny. Mně doktor řekl čekat 4 až 6 měsíců. Revize dělohy se nedělala. Odstraněn pravý vejcovod. .Co se mi zdá zbytečně dlouho. Jak tak čtu tak tři měsíce počkám taky a pak to zkusíme znovu. Jdu se objednat na průchodnost levého vejcovodu. Mám obavy aby jsem nedopadla znovu tak 😢
Ahoj holky, šly jste po mimoděložním těhotenství a následném odstranění vejcovodu, na kontrolu toho druhého zbývajícího vejcovodu?
Ahojky taky jsem prodělala mimodeložní tehotenství, delali mi i revizi delohy a presne po dvou letech od laparky se nám narodí druhá holčička. Jinak bylo nám doporučeno jak v nemocnici tak od gynekoložky počkat 6 mesícu, nebyl s tím problém protože miminko jsme neplánovali..... A začali jsme ho plánovat a snažit se po roce a něco a na druhý pokus se zadarilo. 🙂
Ahoj holky, ráda bych vás všechny povzbudila... 🙂 bohužel i mě se to stalo a ten průběh nebyl vůbec ideální. Nejdřív si doktor myslel dle ultrazvuku a vyšetření, že se jedná o zamlklý těhotenství a protože jsem krvácela, tak mě poslal na vyčištění dělohy - 8.ledna 2016. Následná kontrola 12.ledna odběrem krve ale zjistila, že stále "problém" přetrvává...že to těhotenství někde je...bylo mi jasný, že je všechno špatně, doktoři byli dost vážný a dost mě děsili :-O ...paradoxně, nic mě nebolelo, žádný křeče..nic. Hned, co mi oznámili výsledky, tak mě rovnou hospitalizovali, s tím, že riziko bylo opravdu veliké a ani pro věci domů mě nepustili...a druhý den hned ráno se konala operace. Diagnóza: mimoděložní těhotenství, celý levý vejcovod pryč. Pan primář mi druhý den řekl, že vše proběhlo normálně, že druhý vejcovod vypadá průchodný a že nebrání nic tomu, abych měla do roka prcka na světě. V tu chvíli vám to připadá úplně absurdní a všechny, co jste si tím prošly, víte, jaký psycho to je...brekot, strach, obavy, beznaděj, lítost... a jestli to vůbec půjde, a taky, aby se to neopakovalo atd...do toho, ještě fakt, že to bylo moje první těhotenství v 32 letech ☹
A výsledek? mám dva týdny do termínu porodu 🙂 jsem zdravá, miminko taky, všechno probíhalo úplně skvěle... 🙂 Když si to holky spočítáte, tak je to tak, že jsem otěhotněla asi tak 2 týdny po operaci...k neuvěření, to mi řekla i moje doktorka...a mimochodem, nestihla jsem ani menstruaci 😀
Drželi jsem se jednoduché rady pana primáře: mějte se s partnerem rádi a nechte to na přírodě 🙂
Takže vám všem držím holky palce... 🙂 vím, přesně jaké to je, co prožíváte..
Ahoj holky, prosim o radu pred 6 lety jsem prodelala take mimodelozni a prisla o pravy vejcovod. Ted se snazim s pritelem o miminko zatim tedy teprve druhy mesic, ale zajimalo by me jestli se da nejak zjistit, kdy mam ovulaci na tom levem vejcovodu?
Ahoj, loni jsem prodělala laparoskopii z duvodu mimodelozniho tehotenstvi a odstraneni praveho vejcovodu. Zjistilo se, ze za to mohla endometrioza, takze mi byla nasazena hormonalni lecba (4 mesice) a o otehotneni jsme se mohli snazit az potom. Dnes jsem ve 24. týdnu, takže neklesej na mysli 🙂
Ahoj chtela Sem se zeptat po zakroku Sem dostala mc za mesic 14.10 Ale tet listopadu Sem to dostala uz 10.11 nevim proc tak brzy zacatkem se mi delalo spatne k zvraceni boleni bricha delala sem si test a byl negativni tak nevim No :(
Ahoj holky, jak to tady tak čtu, tak dobré zprávy, že se daří těhotnět i s jedním vejcovodem... Já jsem už 2 roky po odstranění levého vejcovodu po mimoděložním. Bohužel se nám nedaří, ale je to nejspíš tím, že skoro nemenstruuji. Brala jsem na srovnání hormony - Duphaston - 2 cykly jsem to dostala slabě, ale pravidelně a teď už je to zase 3tí měsíc bez menstruace ☹
Nemátě někdo taky takové zkušenosti? Přeci jen, když není menstruace, těžko tam probíhá ovulace :-/
Ahoj holky, prodělala jsem lapo po mimoděložní teh, pravý vejcodov odstraněn ale pozad cítím bolest na levý strane, je to normálně?
Kontrolu u O.G mám až za týden.
Stálo se to nikomu?
Dekuji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky, já jsem měla mimoděložní těhu v srpnu a snažit jsme se mohli až od února po lednovém vyšetření - hysteroskopii.