Jak četné jsou kontroly v těhotenství po potratu?

baskervile
28. lis 2016

Ahoj,zajímalo by mě jak často vás zval gynekolog na "těhotenské" kontroly,jestliže jste v minulosti prodělali potrat?Mám za sebou dva.První UZ jsem měla v 6tt,druhý v 7tt-vše bylo ok a další kontrolu mám až po měsíci.Není to málo?Myslela jsem,že se chodí častěji

lajla
28. lis 2016

Ne je to v pořádku

baskervile
autor
28. lis 2016

@lajla Děkuju.Jsem vyšašená a pořád mám strach,že se něco zase pokazí.Myslela jsem,že se to kontroluje častěji🙂

lennus
28. lis 2016

@baskervile Asi bych po dvou potratech chtěla nějaké další vyšetření nad rámec běžných kontrol, třeba imunologie, štítnou žlázu apod.

baskervile
autor
28. lis 2016

@lennus Děkuju.To mám za sebou.Po druhém potratu mě gynekolog poslal na genetiku a imuno.Teď mám léky z imunologie (tam byl nejspíš důvod těch potratů).Ale měla jsem na mysli ty klasické poradny pro těhotné,jak často si vás pak zvali

helenkadol
28. lis 2016

Ja mam za sebou sice jen jeden potrat, ale na kontroly si me objednavali normalne, jako u prvnio tehotenstvi. Jedine, co bylo jinak, tak mi dr predepsal utrogestan.

baskervile
autor
28. lis 2016

@helenkadol Děkuju.Ten mám taky🙂

mrazulkav
28. lis 2016

Asi záleží v jakém týdnu ty potraty byly.. Já mám ta sebou 2 v prvním trimestru a to jsem byla na kontrole po 14 dnech a ne po měsíci, jak se většinou dělá. Pak už normálně.
Pro větší klid mám doma angelsounds, mockrát jsem ho nepoužila, ale pro jistotu je to fajn 🙂

baskervile
autor
28. lis 2016

@mrazulkav Takže v tomhle těhu jsi byla na začátku po 14 dnech ?Kolikrát?A odkdy až po měsíci?

mrazulkav
28. lis 2016

@baskervile Šla jsem na první kontrolu cca v 8.tt, pak v 10.tt a pak ve 12.tt pro průkazku a pak už po 3-4 týdnech.
Jinak nám na genetice ani imunologii nic nezjistili. Ale dostala jsem předepsaný stacyl (kys.salycilová na ředění krve).

mrazulkav
28. lis 2016

@baskervile Ještě teda já byla připravená poprosit o kontrolu v tom 10.tt, kdyby mi sám neřekl... možná že tím, že máte zjištěnou možnou příčinu potratu a léky na to, nepředpokládá nějaké komplikace...

rybamrazena
28. lis 2016

@baskervile A byly to potraty nebo jen mikropotraty?

baskervile
autor
28. lis 2016

@rybamrazena jeden SP v 6tt,druhý ZT -přestalo se vyvíjet v 7tt a pak v 9tt revize

rybamrazena
28. lis 2016

@baskervile To je tak běžná věc, že o tom ani spousta holek neví. Hlavně se nenech rozhodit některýma profilama.... SP 02/2015, 05/2015. Potřetí jsem otěhotněla ještě v květnu, dostala utrogestan + ascorutin, byl tam větší hematom, kontroly standard. To zvládneš 😉

baskervile
autor
28. lis 2016

@rybamrazena Já si právě myslela,že je další těhotenství potřeba sledovat častěji.No,už asi magořím...🙂

lajla
28. lis 2016

Ono hlavně kdyby něco...tak naklusete sama, větší krvácení bolesti atd...po měsíci už děloha bude ok i čípek a může přijít první MS

mrazulkav
28. lis 2016

@baskervile Možná to zní blbě, ale i kdyby byly kontroly častější a něco bylo špatně, stejně s tím doktor nic neudělá... max.pošle na revizi o něco dřív...
Já taky bláznila, pořád se pozorovala... naštěstí už doma jednoho diblíka mám, takže jsem se musela soustředit i jinam.

panbaf
29. lis 2016

ahoj, já 8x potratila (5-15tt) a nyní po ivf chodím na kontroly po 5ti týdnech od začátku.. Je to jak píše @mrazulkav - ikdyby bylo něco špatně, tak se s tím nic neudělá a tak to taky beru.. snažím se nehlídat a být co nejvíc v pohodě

medulinek
29. lis 2016

Ja za sebou mam 3 ZT vsechny po IUI,ted pri poslednim tehu jsem byla na konci 6tt potvrzeni srdicka,pak 7tt,8tt kvuli vyvoji,v 9tt jsem krvacela,takze UZ na pohotovosti a po 2 dnech u doktora,pak v 10tt,ve 12tt screening,ted v 15tt a ted jsem objednana za 5 tydnu,ale protoze jsem proste porad trochu ve strachu a 5 tydnu mi prislo moc,objednala jsem se na konec 17tt na 4D UZ. Takze ja jich mam az az. Ale vsechny UZ byly na rozhodnuti doktora,neprosila jsrm o castejsi,chodila jsem tak,jak rekli.

baskervile
autor
30. lis 2016

Jo,máte pravdu,že častější kontroly nezaručí dobrý průběh.Díky 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru