Jak často jste chodily na kontroly během těhotenství?

dvoranna
1. srp 2014

Ahoj. Jsem v 9tt a poprvé jsem byla u doktora 24. Cervence. Kdybylo vsechno v poradku. Na dalsi kontrolu si me pozval az na 4. Zari. Zda se mi to za dlouho. Jak casto jste chodily na kontroly vy?

maqggienka
1. srp 2014

@dvoranna Ahoj, já byla v 8tt potvrdit srdeční akci a pak vždycky po měsíci kontrola.

peicul
1. srp 2014

Nejdřív v 6.týdnu potvrzení těhotenství, pak za 3 týdny kontrola, jestli je srdíčko a pak vždy po měsíci, zatím nejsem u konce, ale myslím, že ke konci těhotenství se chodí častěji.

evaamy
1. srp 2014

Já jsem 13tt, byla jsem v 8.tt to potvrdit, ve 12.tt na utz, dat krev a pro tehot. Průkazku, a příště jdu v 15.tt

hanivasi
1. srp 2014

@dvoranna to bude ale asi tím létem, dovolený a tak.
Já ze začátku měla kontroly po 2 týdnech. Jak jsem dostala těhot.průkazku, tak jsem měla kontrolu 1x za měsíc. A jen pro info, jak to bude dál, tak pak až tak 6 týdnů před porodem jsem chodila po týdnu na kontrolu.

mysonek
1. srp 2014

Ahoj. Nejdřív po měsíci, pak po 14 dnech a od cca 34 týdne po týdnu na monitor. Ale myslím, že mezi 10 a 12 týdnem je kontrola vhodná, kvůli určení termínu porodu dle UZ a za poplatek se vyšetřuje šíjové projasnění, které může odhalit některé vady dřív než tripple test v 16 týdnu.

fidorka86
1. srp 2014

Já jsem byla nejdříve v 7tt na potvrzení těhotenství, pak v 10tt-to mi dali těhotenskou průkazku a pak až za 5 týdnu v 15tt. No a na další kontrolu mě doktorka pozvala znova po 5 týdnech. Když je vše v pořádku , tak asi není důvod tam chodit často....je pravda, že když bych tam šla častěji, tak mám větší jistotu, že je vše v pořádku.....takhle, když mimčo ještě nekope a je malé, tak člověku nezbývá než doufat.....

pampalin
1. srp 2014

@dvoranna Ahojky! Běžně se asi chodí po měsíci, pokud je vše v pořádku a těhu není rizikové. Já mám rizikové, ze začátku jsem chodila co 2 týdny, teď už chodím po měsíci.

nikollita
1. srp 2014

Když jsem čekala první dítko, tak jsem chodila po třech týdnech.

doko
1. srp 2014

@dvoranna já zítra začínám 36.tt a stále chodím po 4 týdnech už od začátku.....a minulý měsíc jsem šla dokonce po pěti týdnech- můj dr. měl dovolenou 🙂 takže bych se neznepokojovala, i když si moc dobře vzpomínám, jak je člověk na začátku jako na trní 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru