Již z několika stran jsem slyšela, že není třeba v prvním trimestru těhotenství docházet příliš často na ultrazvuk. Někdo se tomu dokonce vyhýbá v prvním měsíci úplně. Jsem v 9tt a byla jsem na ultrazvuku třikrát. A tak přemýšlím, jestli je to třeba. Jak často jste na ultrazvuk docházely nebo docházíte? Děkuju
Myslím, že pokud těhu probíhá normálně, stačí v každém trimestru jeden utz. Já byla v 7tt na potvrzení těhu, ve 13 tt na screenu, pak v 21tt na screenu a naposledy v 31 tt. Jestli budou nějaký dělat ještě v porodnici v poradně netuším.
No je teda pravda, že jsem těhotenství odhalila už po čtnácti dnech 😵 , takže tím to bude ovlivněné, ale jak píšete, nic neobvyklého to asi není. Díky.
Záleží na gynekologovi. Pojišťovna platí na začátku těhu, pak kolem 12 tt, 18-20 tt, 32 tt. Známá měla tzv. nadstandardní péči a té dělal snad pokaždý. Prej se snad ještě dělá v porodnici, ale to se mi zatím ještě nestalo.
Podle me zalezi na doktorovi kdyz to ma kazda z nas jinak, ja sem ve 32. tydnu, prvni ultrazvuk mi delal na zacatku pro potvrzeni tzn. asi ve 4. tydnu, další pak v 9. tt, potom az ve 20.tt a zitra me ceka posledni ve 32.tt. moje znama naopak mela ultrazvuk pri kazdy navsteve.... pa
Já byla na UTZ celkem 18krát.Asi to bylo tím,že jsem během těhotenství vystřídala 3 doktory. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem byla na ultrazvuku v 9tt (na vnitřním u svého gynekologa) a potom ve 13tt, 17tt a jdu ještě v 21tt, 30-32tt a 35-36tt (ty všechny už přes bříško).
Asi záleží na tom, v kolikátém týdnu jsi poprvé navštívila gynekologa. Já tam byla poprvé právě až v tom 9tt. Jestli jsi tam byla třeba už ve 4tt, tak ti asi dělal UTZ, aby mohl potvrdit těhotenství.