Intimní problémy v těhotenství. Setkal se s tím někdo?

xmisas
5. zář 2021

Ahoj, je mi to blbý ale už fakt nevím co..
Jsem v pátém měsíci těhotenství. Nejdřív jsem neměla na nějaké intimnosti s přítelem ani pomyšleni, to jsme neřešili. Teď už bych i pomyšlení měla, přítel samozřejmě taky ,ale poslední dva měsíce je pořád něco. Nejdříve se mě to z nějakého důvodu vůbec nelíbilo, když už sme začali.. prostě blok.. takže nic.. pak to bylo jednou v pořádku.. no a od tý doby sem měla kvasinky-asi.. vyléčila jsme preparáty z lékárny, Mudr měla dovolenou. To jsem ji říkala na poslední kontrole, jen se rychle koukla a řekla že je to už v pořádku, být sem se pořád cítila tak nějak zvláštne tam dole.. no nereseila jsem, když říkala že ok.. no a od té doby je to pořád.. pár dní mě přijde, že se rozjíždějí kvasinky, i mám výtok.. docela mě na to fungují čípky s bakteriemi. Sotva přejde tohle, tak mě svědí, štípe vše okolo.. nic nepomáhá.. prijde mě že mám větší klitoris, pysky víc venku a pořád se lepí k sobě, což nikdy nedělali.. navíc se mě o kousek posunula močová trubice, vždycky byla trochu schovaná uvnitř, teď je hned mezi pysky a docela veliká, nateklá.. přítel říká že je všechno stejný ale to pochybuji.
Dycky mám takovýhle pocity nepohody večer, v noci a během dne když si sednu.. někdy mi to vadí i při utírání na WC..
Nesetkala jste se s tím některá? Doktorka se tváří že cajk a přitom mě tam pořád něco rozčiluje.. přítel se jen přiblíží a mě se chce brečet, že sem rozbitá..

anoanonym1
5. zář 2021

@xmisas ahoj, tyo mam to celkem podobně jako ty.. Jsem tedy teprve na začátku 10tt ale na kvasinky jsem trpěla už dávno.. A mam z toho nerviky posledního pár let, protože jednu dobu jsem je mela snad každý měsíc a porad jsem se cítila tam dole blbě, i když to bylo v pohodě.. Po sexu jsem se potom taky cítila divně, jak kdyby mi ze sexu začínaly.. Od té doby si sex moc neuzivam, porad se bojim, ze mi to z toho zase začne a také me to tedy pei sexu často pálí. Snažím se dělat vse pro to, aby kvasinky nezačaly ale stejně vždycky začnou. Akorát přítel je takový, že ten sex prostě potřebuje a jakmile není, tak sd skoro nebaví a nekdy se i pohadame, ale ja za to přeci nemůžu a nehodlám u sexu trpět, jen pro to, ze on to chce.. Ted mi nejspíš začaly také a to jsem mibuly týden byla na preventivní prohlídce, delala mi stery a výsledky vysli dobře a v pochvě to také vypadalo dobře. Uběhl týden a me to začalo z venku svedit, takže ted pres vikend mažu jen nějakým krémem, co mohou těhotné a zitra budu volat doktorce zda mohu začít brat boraxove globule,protože to mam kolem poševního vchodu popraskané.. A jinak uz nějakou dobu to mam jako ty.. Ze mi přijde, ze mam pysky, tak bejak divné k sobě slepene a celkově jsem dole úplně '' vysusena'' nevim, jak to popsat. Je to hrůza des. Přeji, at se to co nejdříve zlepší a doufám, ze i smenou něco doktorka provede.. Ale v těhotenství je to časté, může to trvat celých 9 měsíců a zmizí to az s porodem.

sylvka
5. zář 2021

@anoanonym1 okolo toho pátého měsíce jsem kvasinky taky měla. Je to otravný . Teď jsem 29 tt ,kvasinky nemám,jen výtok...ten je prý také normální. A natekla pipina je hrozná 😁😁😁to budeš mít až do porodu 🤪 můj manžel taky tvrdí ,že nic není jinak...nicméně sex nechce...blokuje ho to břicho ...je prvootec,tak má strach.....takže u nás pláču o sex já 👍🌞

sylvka
5. zář 2021

@xmisas to patřilo ,ta předchozí zpráva 😁

xmisas
autor
5. zář 2021

@sylvka aha.. takže kvasinky už teda asi nemám.. ale to s tou nateklou frndou? Nejde si nějak ulevit? 🤔

cuuza
5. zář 2021

Boraxove globule, studená sprcha a moc víc toho udělat nejde…

sylvka
5. zář 2021

@xmisas já dávám studenou sprchu 🤪 jsem 29 týden,ujdu kilometr a hrůza 🙄🙄🙄🙄 ale je to prej normální.

maki90
5. zář 2021

@xmisas nateklá pipka je v těhotenství normální, bude to spíš ještě horší, bohužel... já měla i varixy. Pomáhá studenější sprcha a ležet, gravitace to zhoršuje 🤭ale při sexu to nijak nevadilo...po porodu se to vrátí do normálu.

xmisas
autor
5. zář 2021

@maki90 no ale pořád si nejsem jistá, jestli ji mám teda nateklou nebo i nějaký zánět.. kdyby byla jen nateklá tak mě to nebolí při utírání atd ne?

xmisas
autor
6. zář 2021

@sylvka tak děkuji za odpovědi. Nakonec mi to nedalo a šla jsem tvou k doktorce.. prý ukázkový příklad kvasinek.. 🤔 něco mi dala, tak snad to zabere.. otázka na jak dlouho.. 😂

bluehorse2020
7. zář 2021

@xmisas zkus upravit i stravu, nejis moc mlecnych vyrobku ci jinych veci, ktere kvasinky podporuji?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru