Ahoj holky,mam dotaz. Vcera jsem byla na 1.screeningu a krev i ultrazvuk mi vysel negativni. Takze vse v poradku. Ale doktorka mi nabidla,ze muzu podstoupit cca v 16.tydnu integrovany test. Pry to neni povinne,ale podstupuje to cca 90% tehotnych. Jaky mate na to nazor? Je to vubec potreba,kdyz mi 1.screening vysel v pohode. Nevim jak se rozhodnout. Dekuji za zkusenosti 🙂
@veroniquecz Integrovaný je právě tím, že data z 1 screeningu a data z triplů se dají nějak dokupy a zvýší to celkovou spolehlivost 1. screeningu o nějakých pár procent.
@lenerka1 jj už to čtu :
https://www.prediko.cz/zakladni-informace-pro-n...
Mě lékař ani nic nenabízel, tohle dělají prý už jen "starší lékaři" 😁 já jsem to neměla a zatím je vše v pořádku. Ale kamarádka chodí k jinému gynekologovi a té to dělal a měla to v pořádku 🤷 mě to přijde popravdě zbytečné
@veroniquecz ve 20.tt je nejaky vetsi ultrazvuk,to jo. Ale kolem 16.tt mi doktorka nabidla ten integrovany test. Coz je spojeni 1. Screeningu a triple testu. Tak se bojim,aby ten tripl me zbytecne nevyplasil. Ale zase kdyz je to spojene s tim prvnim screeningem,tak je to asi jine. Ja prave nevim... :(
@lenerka1 Jo,to je ono. Ale ja se bojim toho triple testu prave... :(
@e7 Ja mam mladou pani doktorku 🙂 A rikala,ze u ni si to nechava cca 90% pacientek delat...
@j.a.n.i No vsak prave a ja vysledek z 1.screeningu mam 🙂 Ale pak dole mam napsane, ze dale doporucuje ten integrovany test,coz je spojeni vysledku z 1. Screeningu a odberu krve v cca 16.tt ...
@e7 A te kamaradce delali jako ten triple test zvlast nebo jako soucast toho integrovaneho testu? 🙂
@kysloberga já mám také mladého doktora. Ten integrovaný ji dělali. Ale co mám načtené tak ty triple testy se už dnes moc nedělají, protože vychází často špatně přitom je vše v pořádku 😊 a co jsem ve skupině kde jsou se mnou nastejno těhotné tak hoooodně málo ženských si nechali dělat ten triple. A ten kombinovaný taky moc ne, protože tam bylo hodně otázek co to je za vyšetření 🤷
Nepodstupovala jsem ani ted, ani v minulem tehotenstvi.
@e7 No,jak si o tom ctu a premyslim nad tim,tak to asi taky odreknu. Protoze ja na to doktorce kyvla,ale nevedela jsem o co se presne jedna... Ale kdyz mi ten screening vysel dobre,tak mi to prijde i zbytecne. Tak snad se doktorka nenafoukne.
@kysloberga je to na tobě 😊 já bych na to nešla. Řekla bych ji, že jsi si o tom něco zjistila a že si si to rozmyslela.
@e7 Jako taky se vic priklanim k teto variante... Moje segra je taky tehotna a vubec ji to ani nenabizeli a sestrence taky ne 🙂
@kysloberga já se tedy nikoho neptala s tou kamarádkou jsme o cca týden v těhotenství tak si píšeme co a jak tak to vím 😁 jen co mám prostě načteno, že se od toho opouští, že tyhle testy jsou nevypovídající a často falešně pozitivní 🤷 nikdo tě do toho vyšetření nutit nemůže 😊
Já o tomhle také nevím,měla jsem výsledky 1.screeningu ok až na hraniční hcg a tak jsem si nechala udělat Prenascan,i díky veku,Ten vyšel negativní a ani už jsem nebyla na triple v 16. týdnu tak nevím no,
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kysloberga nemyslela spis ve 20 tt? V 16 se dělají triply a ty jsou hodně falešné pozitivní.