Ahoj holky. Byla jsem na screeningu v I.trimestru v gennetu, kde se dela tzv.integrovany test-krev plus utz ve 12tt dale v 16tt krev a ve 20tt utz -dohromady to ma dat vysledek. Samozrejme zdeluji jednotlive vysledky. Po krvi a utz ve 12tt mam vysledek negativni .
utz dopadl dobre NT je 1,3 nosni kustka pritomna, srdicko take dobre. Krev je take negativni s tim,ze PAPP hodnota hranicni,ale hodnoty se nemaji posuzovat jednotlive,takze dohromady to vyslo v poradku -negativne. Nyni bych tam mela absolvovat triple testy---- jenze ja triple testum moc neverim........v predchozim tehotenstvi mi pridelaly akorat stresy a nervy( take screening v gennetu).
tak bych se rada zeptala,zda jste nektera triple test vynechala...
diky
@acacia oni se delaji 2 druhy testu..... kombinovany a integrovany.....kombinovany je krev plus utz a integrovsny je krev plus utz ve12tt krev v 16tt a utz ve 20tt. takze by celkovy vyseldek mel byt ve 20tt, ale treba u syna jsem zadny vysledek do ruky nedostala....(mozna gynekolog) vzdy mi rekli jen jednotlive vysledky tech vsech testu
@eloana to bych taky odmítla tripply...kamarádce vyšly taky falešně pozitivní a dr jí tedy dali...že se jí narodí debil a ať jde na potrat...fakt děs. Potom podstoupila plodovku a má nádhernou zdravou skoro tříletou cácorku. A já jsem hrozný nervák, takže pokud dopadne v pondělí vše OK, jsem rozhodnutá tripply vynechat
@rory_g no prave sice 3 dite,ale nervak jsem taky....... u syna jak pisu mi triply dopadly blbe...na plodovce jsme nebyla -udelali mi navic utz .....ovsem stejne jsem byla takova az do porodu nesva...
oni me automaticky v gennetu objednali na ty triply......sice tu jednu hodnotu mam hranicni,ale rikam si kdyz tiytriply dopadnou negativne s jednou hodnotou hranicni, tak se to taky vic neresi -proste negativni a hotovo
@eloana no snad jo...oni to asi dělají automaticky, mají z toho asi peníze. Mě se OG ptala, jestli mi budou dělat v Gennetu odběry v 16tt, tak jsem říkala, že nevím, ale že tripply nechci a ona mi řekla, že se ptala na odběry a jestli mě neobjednají, objedná mě ona u nás...tak jsem z toho zmatená.
@rory_g ale doktor co mi delal utz v gennetu mi rekl, ze na triply mam jit ke svemu..... slecna na recepci mi dala zadanku zas k nim🙂 po telefonu mi sdelila zas,ze pokud pujdu ke svemu -vyhodnocuje to jina laborator tim padem vysledky pak nelze integrovat🙂 takze si vyber)))
me jen malinko znepokojuje ta nizsi hodnota PAPP- ale na druhou stranu vsichni rikaji -nehodnotte jednotlive hodnoty -pouze jako celek a celek byl v poradku
proste triplum prilis neverim..... uz samotny utz ve 12tt -zmereni NT atd....-kdyz je delany kvalitne, tak je presnejsi nez triple test....pro me to jsou zbytecne nery na vic . nekdo muze nesouhlasit, ze triply odhali treba rostepy oproti screeningu v I. trimestru, ale to pak stejne doodhali utz ve 20tt nekoli odber plodove vody......
@eloana no přesně, já jsem to i někde četla, že kvůli těm nespolehlivým tripplům se víc a víc dr přiklání k prvotrimestriálnímu screeningu, že je mnohem přesnější a kdyby se náhodou na něco přišlo, je to relativně brzký zákrok...zkusím se na to poptat, já chodím do Gennetu v Praze (mmch. tak hnusně se ke kamarádce chovali v Gen. LBC). Taky na tripply nechci, byla jsem i s mm na genetice před onemocněním a oba jsme zdraví, takže jestli bude v pondělí vše OK (a to věřím, že bude), na tripply prostě nejdu 😎
@rory_g v praze asi taky budu delat ten integrovany co? jsem zvedava co reknou, kdyz reknes,ze na triply nechces jit) podle me jsou z toho akorat prachy....... nevim proc delaji ten integrovany test..... stejne kdyz ti dopadne blbe Nt screening a dobre triipl testy riklaneji se k NT neb je furt s 95% presnosti kdezto triply jen 60%
já bych teda šla...i když mě taky Triply vyšly blbě a mám zdravou holčičku, ale nejít to by mě nervovalo ještě víc.-(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@eloana Byli jsme na screeningu v I. trimestru, přinesla jsem výsledky své doktorce s tím, že na triple testy nejdu. Žádné vyšetření není povinné a máš možnost vše odmítnout.