Máte prosím někdo doma holčičku, které říkáte zdrobnělinou Inka, i když má jméno ve skutečnosti jiné, delší? Manželovi se to jméno líbí, mně by se líbilo spíš nějaké delší, kde by se to dalo použít jen jako zdrobnělina 🙂
Jo, je to zkratka jména Jiřina. Ale znám i jednu Innu, což si teda nepomůžete s tou délkou... Pak mě ještě napadá jméno Vlastina, Kristina, Valentina... nevýhoda je v tom netypickém pravopisu, lidi jí to celý život budou psát jako Kristýna, Valentýna a říkat jí pak můžou spíš Týnka, to už neovlivníš.
Nenapadá Sofie... Sofinka-Inka....
"Prasestrenice" je Ingrid a všichni ji říkají Inka. Má to tak zažité, že se tak i sama představuje, takže mnoho lidí ani netuší jaké má originál jméno.
Mám kamarádku Inku a moc se to k ní hodí 😊 Ale je to prostě Inka
Mamka je Jindřiška a taky jí všichni říkají Inko.
Znám Ingrid a Innu a říká se jim Iny, Inusko...
@veru181 máme doma Leontýnku, taky se dá říkat Inko
@veru181 mám dceru Zoe, doma ji říkáme Zojinko, Inko, když zlobí, je to Ina 😂
Nejslavnejsi Ina je z Nemocnice na kraji mesta, a tusim, ze to byla Jirina 🙂
U nás se tak říká Jindřišce. Pak mám jednu kamarádku Inku, ale to je odjakživa jen Inka a vůbec netuším, jak se vlastně jmenuje 🤭😅
Ingrid
Znám Inku, která se jmenuje opravdu Inka. A moc se mi to líbí, klidně ji taj pojmenujte.
Znám Ingrid, které si říká Inka 🙂
Kolegyně se jmenuje Josefína a říká si Inka.
Znam Irenu jako Inku.
Znám Ingrid, které se říká Inka.
My mame v rodine Ingrid - Inka. Ani me nenapadlo, ze to je zkratka pro jine jmeno :D
@rnika ano, však mu říkáte zkratkou od začátku jména jako např. Rostislav - Rosťa, ale Inka od Sofinky mi přijde divná, tak by šlo zkracovat spoustu jmen, např. Aleně, Mileně, Heleně se také neříká zkráceně Leno, ale třeba Ali, Mili, Heli....
znám Ingrid a říkám jí Indy...její matka jí říká Inuško.....Inko jí neříká nikdo...
ale asi to opravdu záleží na tom, jak je kdo zvyklý...
U nás je taky Inka Jindřiška.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veru181 Měla jsem na základce spolužačku Jindřišku, nikdo jí neřekl jinak než Inko. A potom se tak zkracuje jméno Jiřina.