Implantace zubu v těhotenství, šly byste do toho?

dzannett
12. led 2017

Ahoj holky chtela by sem znat vas nazor, odmitla sem implantaci zubu protoze jsem tehotna. No sestricka me premlouvala ze se nic zleho nemuze stat. Mrzi me to ale chci pockat az po porodu... Jaky mate nazor, sli by ste v tehotenstvi do toho?😑

jitka_zowie
12. led 2017

Ja jsem si taky nechavala delat zub behem tehotenstvi. Samotna implantace neni takovy problem, otazkou je spis to, jestli bude treba pro implantaci rentgenovy snimek. Pokud ano, pockala bych (stejne jako jsem to udelala ja) az po porodu. Pokud to ale pujde bez toho, tak byt tebou si to necham udelat dokud jsi v jednom kuse, protoze pak na to vazne nebudes mit cas.

trilien
12. led 2017

Mne tiež treba doriešiť jeden implantat, takže som týrala dvoch lekárov množstvom otázok. Ja viem, že to nemusí byť problém, ale počas tehotenstva by som do toho nešla, aj z toho hladiska, ze Dr. preventivne zvykne nasadit ATB, aby sa predišlo zánetu + telo musi implantat prijat...Ak si mladá a zdravá samozrejme, že by to malo prebehnúť bez problémov. Manželovi sa stalo, že ho tak tlačili do implantátu, kosť po vytrhnutomm zube nemal dostatočne nahojenú, napriek tomu, že Dr. mu tvrdil, že áno. žiaľ kosť sa pri zákroku rozpadla a trpel bolesťami, horúčkami a bol na liekoch. Počkala by som až sa mimi narodí. Pár mesiacov to vydrží určite.

fallingstars
12. led 2017

@dzannett Mně doktor implantaci zrušil sám, prý by potřeboval vícero rentgenových snímků. Pokud bychom asi implantát měli hotový a šlo jen o to jej usadit, tak by možná problém nebyl, je to zákrok jako každý jiný, ale my jsme bohužel byli na úplném začátku - díra po zubu (naštěstí ne viditelná "v běžném provozu" 😀 ) a nic připraveného.
Já se z toho nevidím zase pak s malým děckem...jak píše @jitka_zowie pokud jde skutečně jen o usazení a třeba jeden kontrolní rentgen (ten už dnes nevadí), možná bych zvážila, zda to není lepší než pak s prckem za zády...nehledě na to, že mě zubař říkal, že čelist má tendenci slábnout, pokud se to neudělá včas, a pak se může stát, že je třeba ji nastavit (stalo se mojí známé a nic moc příjemného).

hanafaustyna
12. led 2017

Me

hanafaustyna
12. led 2017

Omlouvam

drnkla
12. led 2017

@dzannett
V těhu určitě ne. Dobře, že jsi odmítla, nechápu jaký doktor by implantoval při graviditě. Nejsem implantolog, ale jsem z oboru a vím jak se to dělá, těhotenství je určitě kontraindice. Rtg snímky, riziko infekce, zaléčení ATB - to vše je překážka. A navíc si myslím, že je to poměrně velký zásah do organismu a to bych v těhotenství nedoporučovala.

astyna
13. led 2017

já jsem si nechala spravit komplet celou horní řadu a dole asi ještě 3 zuby - a to jsem byla v 5.tt, cca. Ani jsem o tom nevěděla, doktorka mi udělala předtím asi 3 rtg, dostala jsem ochranný nákrčník a bez problémů....Dostala jsem asi 3 fungl nové zuby, několik korunek.

Následky uvidím až po porodu, zda bude mít dítě 2 hlavy 😀 Nicméně moje gyndařka mi řekla, že ted je to stejně všechno nebo nic, takže bud je to zdravé a udrží se, nebo ne.

alcar
13. led 2017

V tehotenstvi bych do toho nesla. Mam to za sebou, ted me ceka jeste cep a finalni korunka, coz uz se v tehotenstvi zvladnout da. Ale samotnou implantaci do kosti bych odlozila. Delalo se nekolik rtg snimku, lokalni anestezie byla taky docela silna, je u toho atb profylaxe, pote jsem uzivala asi dva dny ibuprofen a bohuzel se mi zanitila dasen a stejne jsem skoncila na atb. Navic v tehotenstvi je narusena imunita, takze by celist nemusela implantat prijmout.

cizinkaa
13. led 2017

Ja mam hotovo. Litala jsem v tehu po zubarce casteji nez po gynekologovi. 😃 ale mam klid. Celist jsem si nechala vzdy umrtvit, abych nestresovala sebe ani malyho nejakou bolesti a rentgen mne ceka az po porodu... Jsem rada, ze je to vyresene. 😉

alcar
13. led 2017

@cizinkaa oni ti nedelali pred samotnou implantaci ani po ni rtg?

gepe
13. led 2017

@dzannett me ceka implantat vcetne augmentace a rozhodne i dle vyborneho stomatochirurga a mj. zaroven v jedne osobe soudniho znalce v oboru stoma, ktery mi to ma delat, nejen az po porodu ale az po kojeni. Kvuli atb. a pripadnym komplikacim.
@alcar taky mi prijde nesmysl delat tenhle zakrok bez rtg.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru