Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o aktuální dojmy - byla jste některá na velkém ultrazvuku (cca 20.-22. týden) v Motole? Na prvotrimestrálním jsem byla na Moravě, kde jsem byla moc spokojená, teď by mě chtěl doktor poslat do Motola, kde budu i rodit. Na jednu stranu bych alespoň poznala lépe prostředí, na druhou stranu jsem opravdu byla moc spokojená na Moravě, takže bych klidně zase jela tam (jezdím tam často za mamkou). Na netu jsou jen starší diskuze... Děkuju za vaše zkušenosti, Vendula
Ahoj, jen poznámka ke Gennetu, já tam byla práva na velkém ultrazvuku (doporučila mi to moje gynekoložka) a neplatila jsem... Ale je to dva roky zpátky.
@sobin Děkuju moc. Docela chápu, že to je taková továrna na miminka - jsou obrovští a mají to prostě jako stereotyp. A nemyslím si, že jinde by to bylo o hodně jiné. Dvě moje kamarádky tam nedávno taky rodily a byly moc spokojené. Pro porod jsem pro Motol rozhodnutá. Jen ten screening prostě nevím - asi bych chtěla osobnější přístup.
Screening v Motole sa robi trochu dalej od porodneho oddelenia, takze porodne prostredi vdaka ultrazvuku vobec nepoznate. Su tam vzdy odbornici, ultrazvuk vam tam urobia perfektny. ide o mozno 20 alebo 30 min. Zalezitost, tak si myslim, ze je jedno kde na ultrazvuk pojdete, dolezite ze to robia odbornici.
Byla jsem vloni a jak píšou holky výše, prostě jak na běžícím pásu a nekonečné čekání. Vyšetření ale bylo precizní, vše vysvětlili, sestřičky i doktoři moc příjemní. 🙂
Ahoj, v Motole budu za mesic rodit podruhe, chodim tam od zacatku tehot. a nemuzu si na nic stezovat. Vzhledem ke komplikacim v tehotenstvi jsem tam prodelala nekolik velkych ultrazvuku, screening a vzdycky i zalezi na jakeho lekare clovek narazi. Samozrejme cekaci doby jsou dlouhe a je to tam jak na bezicim pase, ale da se to v klidu prezit🙂. Urcite bych tam na ten screening v klidu vyrazila🙂.
@ttm Držím pěsti a budu se těšit na dojmy ;)
Ja tam byla cca pred mesicem a uplne v pohode. Cekaci doba kratka, mily pan doktor, nemuzu si stezovat. Vse komentoval, zeptat se na neco slo.
@ttm v Motole vazne zalezi na lekari,ktery te tam vysetruje, zazila jsem pokazde jineho, nekdo ti rekne na co se diva, nekdo nic, jen,ze je vse ok🙂. Fotky tam bezne nedavaji, dostala jsem ji pouze na pozadani.
@ttm Moc diky, ze ses ozvala. Ja uz jsem se rozhodla, ze to tam zkusim (jsem objednana na konec dubna). Je asi potreba se prostě na vsechno ptat, zajimat se. Ta doktorka na prvnim screeningu prave byla uplne super a vse nam komentovala. Moc gratuluju ke zdravemu miminku ;). A rekli vam pohlavi?
Ahoj, ja tam byla na prvním screeningu - katastrofa, ale mam to "za barákem". Doktor znuděný, pak ho beze slova vystřídala doktorka, která byla znuděná úplně stejně. V podstatě mi jen řekli, že dle utz se vše zdá být v pořádku. Jinak ani slovo. Docela mě pobavilo, že sestry chtějí vyplňovat a podepisovat papíry, ale nemají propisky 😀 Když jsem odcházela, tak mi řekli, ať se měsíc předem objednám na další screening. Ten moment teď nastal. Opět spíš kvůli jednoduché dostupnosti jsem se rozhodla tam jít a chtěla se objednat. Telefon zvedla echt neochotná paní a uzemnila mě s tím, že mě teda vážně neveme, protože u nich nejsem zaregistrovaná k porodu a navíc volám jen měsíc předem a ať si nemyslím, že je to automatické... Takže z mého pohledu jen negativní zkušenost. Porod tam si nedokážu představit, možná pro někoho s hroší kůží.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj Vendulo. V Motole jsem rodila před 4 měsíci. Nechci Tě odradit, ale jde to tam jak na běžícím páse, maminek je tam mnoho, nebyl problém čekat v poradně i 5 hodin. Nemůžu však říci, že by někdo šidil svoji práci, spíš jsem měla z vyšetření vždy hodně neosobní pocit. Chování sester a lékařů bylo celkem O.K. na to kolik je tam lidí. Moje osobní zkušenost je taková, že asi Ti ultrazvuk udělají dobře, ale je potřeba ho brát i z rezervou. Cca v 36 týdnu těhotenství mě dělali právě v Motole ultrazvuk, odhad váhy miminka 4kg. Rodila jsem kvůli tomu sekcí v 38. týdnu. Nakonec byla porodní váha mého chlapečka 3,3kg. Trošku rozdíl. Já osobně jsem byla spokojená s UZ v Gennetu, ale tam si to asi musíš zaplatit, pokud nejsi jejich pacient.