holky, měly jste taky některý hraniční výsledky při odběru krve v 16 týdnu těhu? dnes mi volala z nemocncice sestřička, že by chtěl se mnou doktor hovořit...měly jste některá něco podobného?
jj, ve 12 týdnu jsem měla všecjny výsledky ok, tak by mě ani nenapadlo něco takového..snad to bude falešné..jdu až v pátek, tak uvidím
Neboj, tohle zatím nic neznamená. V triplech mi vyšla jedna hodnota opravdu vysoká, z toho usoudili riziko na downa 1:90. Od začátku jsem byla přesvědčená, že miminko je zdravé. Podstoupila jsem odběr plodové vody a potvrdili, že čekáme zdravou holčičku. Opravdu velmi často tyto testy vychází falešně pozitivní.
ahoj, tak jsem vytáhla mé výsledky z 16+2TT a bylo to:
AFB 1,08 MoM
hCG 2,77 MoM
uE3 0,78 Mom
riziko DS: 1:1000, kvůli věku (27) 1:150
Na genetice mi jen udělali rozbor rodinné anamnézy a pokud to jsou tripple testy, jako v mém případě, tak buď klidná, ty vychází většinou falešně pozitivní.
PS: syn se narodil zdravý den před termínem, váha 3,3kg a 50 cm 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@martisek11 Tak to je tripple test, ne? Byla bych v klidu. Bývají dost často falešně pozitivní. Uvidíš u doktora.