Hranicni vysledky 1 screening
Chtela bych se zeptat ohledne sestry, ktere ted bylo 34 a uz 3 roky chodi na kliniku (mela 2zamlkle tehotenstvi) ted do tretice to vypada, ze se to povedlo. Preckala dobu, kdy o to vetsinou prisla a zacina 4mesic. Zije v Nemecku a byla v pondeli na prvotrimestrialnim screeningu, ktery vysel dobre, ALE v Nemecku to maji asi trochu jinak a krev berou az ten den co jsi na screeningu a vysledek se dozvis dalsi den. Vcera ji volala doktorka, ze vysledky krve ji vysly hranicne(hodnoty jsou: Trisomie 21: vek 1:325, krev 1:106, ultrazvuk 1:1162 a z toho celkove riziko 1:379
Trisomie 13/18: vek 1:615, krev 1:58, ultrazvuk 1:2350 a z toho celkove riziko 1:218)
a skrz to ze to ma z umeleho a je ji 34 ji objednali na nejakou specializovanou kliniku na vysetreni, kam jde ale az za 10 dnu a to cekani je nesnesitelne. Chtela jsem se zeptat, jak moc snizuje nebo ovlivnuje vysledky vek a zda treba muze mit vliv i progesteron(lek, ktery bere na udrzeni tehotenstvi). Moc dekuji za odpoved
@adelkaaa27 mě kdysi gynekolog řekl, že si mám dát do plátěného sáčku 250 černých balónků a 1 červený, takové bylo riziko, a mám zkoušet se zavřenýma očima vytáhnout ten červený. Už nevím kolik pokusů jsem udělala, ale červený nevytáhla. Musím říct, že mě to povzbudilo. Progesteron pomáhá udržet sliznici, takže na VVV nemá vliv. Tento hormon se v těhu normálně vyskytuje.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mně i tady v Česku brali krev v den 1. Screeningu a potom mi volali výsledky, nicméně věk vždycky ovlivňuje riziko... Všeobecně platí, čím si starší, tím je větší šance těchto vad... Ale také platí, že ne každý pozitivní screening je hned špatně..sestru vyšetří, udělají asi odběr klků nebo počkají na plodovou vodu, ještě je možná varianta placených krevních testů (nevím, jak je to v Německu)... Ty se doporučují právě v těchto případech, ale stojí od 10 000 Kč a ty nejdražší i 30 000kc