Ahoj holky. Setkala jste se prosim nektera pri II screeningu s hranicnimi hodnoty mozkovych postranich komor??? Byli jsme na utz a dr rekla, ze mame hodnotu 9.7.... hranice jsou 10.
Celkem dost se toho bojim😭 kontrolu mame ta 14dni.
Prosim holky dejte mi sve zkusenosti.. jsem z toho na nervy 😠
Dekuhu
To,že sú hraničné, neznamená,že sú zlé . Je to pod hranicou,majú sa však zmenšovať,preto pre kontrolu vás dr.pozvala..niekedy je to spôsobené aj zlým výpočtom tt.
Zvětšená komora nemusí vůbec nic znamenat. Chodili jsme kvůli tomu cca do půl roku věku na naurologii. Malý se vyvíjí naprosto v pořádku.
Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak to dopadlo? Zmensovali se vám komory? Děkuji
@anoanonym1 dobrý den/ahoj... Na kontrole pak bylo už vše v pořádku,malému hodnoty klesly...
A pak už se to nekontrolovalo( řekli nám,že u chlapecku je to v tom určitém týdnů běžné)
Teď máme 19mes zdravého,úžasného šikovného chlapecka💙
Pokud máte stejnou zkušenost,držím palce, ať je vše v pořádku ...
Kamarádka má syna ..hodnoty měla 11neco a chodí na kontrol,y,ale zdá se,že je vše v pořádku také...
Malý je zdraví
@mira123 moc děkuji, mám to podobne.. čekám holčičku a mozkové komory 13mm, mozeček 14mm čekám na výsledky z plodové Vody.. hodně se bojím
@anoanonym1 jejda
Tak to držím pěsti!
Určitě to bude dobrý.. malička bude pak třeba víc hlídaná.
Myslím,že hranice je 10 ..
Říkám a kamarádka měla přes 11(kluka) a je zdravoucky
@mira123 moc děkuji, uvidíme.. Modlím se aby to bylo dobré, ale hodnoty mi přijdou už vysoké
@anoanonym1 neboj se,chápu tvůj strach,ale musíš věřit...na různých fórech i emimo jsem tehdy četla že holky co čekaly holčička měly vysoké hodnoty a mají zdravé hlídané holcicky.
Kdy máš mít výsledky?
@mira123 právě že u každého je to jinak no 😞.. Výsledky bych měla vědět příští týden
@anoanonym1 věř ..i když to je těžké vím...já se tehdy hrozně bála,ale v hloubky duše jsem věděla,že to bude ok
@mira123 jojo, pokouším se o to, je to těžké.. Ale stejně s tím nemůžu nic dělat a musím čekat.
@anoanonym1 čekání je na tom to nejhorší
..prvni miminko?
@mira123 právě, ano první o to víc se bojim. Neumím si představit o to teď přijít.. Prostě věřím že je zdravá
@anoanonym1 já tehdy taky...první,po 4letech a jednom potratu.
Věřila jsem, tedje to úžasný zdraví kluk💙
Hl ver
@mira123 já potratila v prosinci ale v 6tt, takže hodně brzy, proto se teď modlím.. Mamka dříve musela ve 22tt porodit mrtvé miminko kvůli postižení, jak má ty špatné chromozomy a já je mám právě stejně jako mamka proto se dost bojím
@anoanonym1 to je jasné, držím palce ať je malá zdravá.
🍀
@mira123 moc děkuji 🙂
Ahoj holčičky, tak jsem byla před týdnem na druhém screeningu, tak jsem se na něj těšila.
A pak doktor řekl, že víc na pravé straně máme hranic.zvetseni mozkových komor na 8.5mm 😟
Uklidňoval mě, ať jsem úplně v klidu , jen že mě chce vidět za týden, že se na to zase podívá...
Ach jo já mám takový strach , zítra ráno tam jdu a hrozně se bojím...
Mám za sebou 4 Zamlklá těhotenství, pal krásného chlapečka Kubicka a tohle miminko přišlo po roce od Kubicka, úplně nečekaně a neplánovaně a teď taková rána...🙈
@miskakul take mi prijde, ze to mate hranicni, ja mela u mimibka 13 a 14mm,jak jsem psala drive ale bohuzel v 5.mesici ukončení těhotenství a od te doby se znovu medari. Vam držím moc palce
Holky ,tak jsme byli na kontrole a vše je v pořádku, tak snad už to tak zůstane 🙏🙏 moc vám děkuji za odpověď 😘
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@mira123 ony by se měly zmenšovat. Taky mi to napsal, ale komory se zatahovaly od kontroly ke kontrole...ve 29tt měly nějakých 5+-