Hrabání na zahradě, nemůže v těhotenství uškodit?

tuje
9. čer 2017

Holky, nesmějte se mi, ale ... máme postaveno, teď rovnáme pozemek a ráda bych pomohla..jsem 19tt, přitel vozi hlinu a ja bych to ráda rozhrabavala..ale mam strach...citim ze tim brichem zabiram..a nevim, jestli to muz uskodit..☹

kalutedi
9. čer 2017

Pokud jste zdravá, nemáte v těhotenství žádné komplikace a cítíte se na to, tak by to nemělo vadit🙂

linee
9. čer 2017

@tuje ja bych to nedelala.Delas to tlakem.Priteli bych pomohla,ze bych navarila,nebo ochladila pivko a pod.Urcite chces pomoct,ale rozhrabavat zeminu je prace na bricho a v tom horku to neni zn.ideal.
Jsou holky ale co to delaly a vse ok...

gnozka
9. čer 2017

Ja cely tehu skoro az do konce gruntovala barák (5 pokojů a hala ) a kopala na poli 🙂 pokud se cítíte dobre a nemáte zádný problémy ( Spineni a pod ) tak vzhůru do toho . Ale jak ucitite únavu nebo tlak v brisku tak sup odpočívat . Taky jsem to tak dělala 🙂

guinea
9. čer 2017

@tuje Já teda zas bych to nedělala. Při hrabání se dělají podobný rotační pohyby trupem, jako při vytírání. Já jednou na začátku těhotenství vytřela chodbu v domě, a myslela jsem, že se zblázním. Předtím jsem to vytírala normálně, tak si taky všichni mysleli, že to jen hraju.
Každopádně záleží asi na konkrétním zdravotním stavu každé. Plus teda já bych přítele rozhodně nezvykala na to, že v těhotenství jezdím a pomáhám při manuálních činnostech.
Jak píše @linee , udělej svačinu, uvař oběd, osušuj krůpěje potu z čela. Ale hlínu fakt nerozhrabávej!

editah222
9. čer 2017

Až do porodu jsem dělala všechno tak jak před otěhotněním. Ale radit ať to děláte nebudu, něco se Vám stane a bude to na moji radu :D :D
Těhotenství není nemoc.

tuje
autor
9. čer 2017

Naštěstí mi vůbec nic není a nebylo..takže cítím dobře. Jen před 2,5 rokem jsem v 6tt potratila..takže nevím..☹

luj89
9. čer 2017

@tuje ahoj, podle me na hrabani neni nic, cim bys mohla mimi ohrozit... Naopak si myslim, ze takove to propagovane ,,nicnedelani,, a radsi byt doma na neschopence neni moc v poradku. Samozrejme ted mam na mysli normalni prubeh tehotenstvi. Ja jen nezvedala nic tezkeho (treba nad 5 kg, coz je cca 10% me vahy pred otehotnenim) a zrusila jsem fitko (posilovani, skakani atd). Podle me je dobre mit na porod nejakou fyzicku.

gnozka
9. čer 2017

@tuje pokud mate nejistotu tak na to prdte !

listopadka1
9. čer 2017

ja bych delala tolik, na kolik se cejtim. zkus to, neprepinej se, kdyz ti bude zle tak prestan, kdyz ne, tak dobry. Ja delala taky vsechno, nac jsem se citila, a nikdy problem nebyl. Jinak ted jsem znova tehotna a mam rocni dcerku - a tu nosit musim, stejne tak kocar, vytiram, delam na zahrade, kopu jamy... proste kdyz se citim dobre, proc ne. koneckoncu kdyz sebou mala svihne, tak ji fakt nemuzu rict "mas smulu, mas 10 kilo, chovat te nebudu" 🙂 ja si myslim, ze se to s tou opatrnosti obcas prehani.

verena
9. čer 2017

Ja bych se na to vyprdla. Uživej si, že jednou v živote nemusíš dělat a nech chlapa, at je gentleman. Zvlášť pokud to už jednou nedopadlo...

veronika182
9. čer 2017

Záleží, co to s tebou dělá ;) já hrabala celý den listí v 39tt a druhý den rodila 😀

1772
9. čer 2017

Pokud je vše v pořádku, pomoc při práci na společném bydlení je normální. Stejně jako je normální, že partner se zapojí do práce kolem dítěte.

dzogobela
9. čer 2017

Ja myslim, ze te partner ani nenecha to delat 😀 nebo, me by nenechal, jak ho tak znam 😀

vanea
9. čer 2017

Asi takto, můžeš to zkusit, jakmile ti začne tuhnout břicho, nebo ucítíš nějaký divný tlak, případně ti to nebude příjemné, tak vrať hrábě chlapovi, že to asi fakt nepůjde, že to prostě nejde a pomůžeš mu jinak ;) Já sice nejsem na rizikovém, ale občas špiním, některé věci mi vyloženě dělají zle, tak je nedělám...taky to beru tak, že těhu není nemoc, ale když cítíš, že ti to prostě nejde, tak proč to lámat? Nejde už jen o tebe;) já vždycky po námaze v práci i po uklízení doma akorát sedím, funím, minule jsem měla fakt hodně husté tvrdnutí bříška, a to několik dní po sobě, skoro jsem nemohla chodit, takže od té doby hezky pomalu, s klídečkem, rozvrhávám si práci na více dní...a hned je mi líp =) vysleduj si to a přizpůsob se tomu =)

anelamates
9. čer 2017

@tuje Jestli jsi zdravá a dobře se cítíš, proč ne. Záleží to jen na tobě. takže klidně. Však když se cítit dobře přestaneš, necháš toho.

kacireksro
10. čer 2017

ja jsem jako tehotna ,delala taky vsechno.kdyz jsem citila,ze uz je to narocny,sla jsem si dam nohy nahoru a odpocivala 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru