Ahoj,
chtěla bych se zeptat zkusenejsich. Vsera jsem byla cely den venku, litala po doktorech, a odpoledne na hristi s malym bratrem asi do 16. hod. Na primem slunku jsem byla celkem dohromady asi 27 min, 7, 10 a10. Odpoledne a mezi tim jsem pila studenou vodu, snedla 3 nankuky, chladila nohy v bazenku- chvili, umyvala hlavu studenou vodou, davala obklad na celo.
Myslite ze jsem se i tak v tech vedrech mohla prehrat a uskodit plodu? Vsude pisou ze maj tehotne zustat radsi doma. Ja zustavam ale ted jsem 1 sla ven.
Možná udělás plodu líp, když se přestaneš tolik sledovat, zapisovat si časy kdy jsi byla na sluni a kolik ledňáčků jsi snědla 😉.
@saraca Kdyby to bylo tak škodlivé, jak by se mohly rodit zdravé děti v Africe, na jihu Španělska apod., kde je takovéhle teplo několik měsíců v roce? Jde o tvou tělesnou teplotu, ne okolí.
Někdy mi přijde ze se těhotenství bere jako nemoc 🙈 chodim na bazén i jsem na sluníčku a vše he v pořádku, každý musí podle svého pocitu a jak se cítí.
Já to horko taky špatně snáším (jsem v 19tt), když je změna počasí, tak i zvracim nebo mě bolí hlava, to normálně nemivam... Většinu času jsem doma, ven chodím s dcerou ráno nebo později odpoledne, k večeru, případně když je chladněji
Jde o to, že jsem neměla pokryvku hlavy a hlava mě trochu bolela a asi 2 krat zimnice. Akorat to clovek nepozna, kdyz mezi tim cestuje v tramvaji a metru, kde byl zase velky pruvan. Prijemne to nebylo a bylo asi 35 C ale jednou…
@saraca Chodíme s dcerou na hřiště, procházky, jsme venku u bazénu a ano i na slunci,bohužel to jinak nejde....Jsem ve 24.týdnu a miminko je v pořádku....Buď v klidu,nebo se budeš bát zachvilku vyjít i z baráku....
Moc se pozorujes
@saraca vedra normálně nesnáším natož když jsem těhotná jsem ve 23tt a tedy včera jsem myslela že dostanu infarkt i doma taky jsem se sledovala ,ale myslím že je to zbytečné ...Pokud se dnes cítíš ok bude vše ok.
😀😀😀 Chodím se synem dvakrát denně ven, tak snad můj plod není přehřátý, brzy vyleze, tak uvidím 😀😀😀
@veroniqess Možná bude mít hezké opálení hned po porodu. 😃
@saraca Klid, tím stresem mu škodíš víc než vedro.
Já jsem 23tt, chodím minimálně dvakrát denně s dvouletým synem a psem ven za každého počasí, nemám bazének ani nemočím nohy, nanuky jíst nestíhám. Do toho se stěhujeme, pracuju na půl úvazku a spím asi 5 hodin. Kdybych se měla pozorovat jako ty, asi by mi hráblo. Dělám vše na 100% a můj "plod" je určitě zdravý 😀
@honatko092 ❤️❤️❤️
Jsem 36tt a mam doma blaznivyho dvouapul letaka a musim holt fungovat uplne normalne. Celodenni vylet je uz trochu fuska, ale holt to tak je, litame do lesa, na hriste, do bazenu. Lepsi nez celej den vysedavat na gauci. A teplo mi zatim neprijde tak strasny. Nejsou to tri tejdny v kuse jak nektery roky, ale vzdy par dni a pak de zase ochladi.
Me by to asi nenapadlo resit, ale pritel se ptal jestli jsem ho vcera neuvarila, tak pak jsem nad tim zacala premyslet, ze me trochu pobolivala hlava a nemela jsem pokryvku hlavy. Ale pak jsem se chladila co slo. Vcera vecer dala jeste sprchu, zapla klimu a bylo pak fajn. Jen cely den ve meste, u doktora, v restauraci, na hristi. Ale u kekare a v resrauraci a mhd je klima.
Byla jsem tehotna u more a lezela na plazi bez pokryvky hlavy😮🙂 Klid, bude to dobry🙂
Jsem v 30tt a i v těchto vedrech musím lítat téměř cely den venku s mladší dcerou 😁. Nemám čas se nijak chladit ani nic podobného, protože dcera neposedi a tak mít nohy někde v ledové vodě v klidu je nereálné 😄.
Nejlepší je méně se bát a přestat se tolik sledovat, pokud nejsou žádné komplikace 😊
Jako dotaz může znít lehce hystericky, ale ještě víc mě překvapují ostentativní odpovědi těhotných, které prostě musí, ale fakt musí, lítat celý den venku v tomhle vedru se stávajícími dětmi, protože jsou správné trpitelky. To mi přijde stejně na palici, jako se bát slunečního paprsku byť jen na okraj kůže padlého.
Jsem v 15tt, moc to vedro dobře nesnáším, takže s dcerou celý den venku nelítám, především tedy asi bych ani nechtěla, aby uřícená venku lítala ona. Jsme ve stínu u bazénu, prokládáme to hraním pod pergolou, procházky realizujeme spíš k večeru, když to nejhorší horko pomine.
Jdu prostě pocitově jen tam,kam mi tělo dovolí. Tedy jestli by mě ze slunce bolela hlava, příště bych se mu vyhla, ale plůděti v břiše to určitě neublížilo. Důležitý je pitný režim, to mě v těhotenství bolí hlava i bez vedra, když málo piju.
Ty kraso, já jsem se i opalovala 🤣🤣🤣. Pokud je tobě dobře, mimino není prehrate. Fakt jako není potřeba hlídat minuty na slunci. Pokud nedres na poli a nejsi od rána do večera na přímém slunci, neřeš to tolik. Všeho s mírou...
@carmenz trpitelka fakt nejsem...pes se venčit musí. Když byly největší vedra, byli jsme se synem na zahradě, ale není tam všude stín, prostě jsme byli celý den venku, někdy na slunci, někdy ve stínu. Nevím, jak temperamentní máš dítě, ale můj syn sedí za celý den max 30 minut a jinak je pořád v pohybu a já s ním...
Normálně by mě ten příspěvek nijak nepřekvapil chápu, ze se tazatelka bojí, ale to si jako fakt někdo hlídá, že je na primem slunci 27 minut? To jako kouknete na hodinky pri vychodu z mhd a řeknete si hmmm je 10.21 jdete k doktorovi a vlezte za dveře a kouknete, hele ono je 10.28...projdete se po hřišti a sledujete, ze cesta od pískoviště na lavičku trvala 1 minutu a to jste absolvovali 5x? To me jako pobavilo... Autorce se omlouvám
@novamamina jo ale včera se nedalo pomalu ani dychat a v 9 mesici mi to dalo fakt zabrat. Kdyz me mirne zacala pobolivat hlava, uvedomila jsem si ze bych mela mit asi nejaky klobouk. Tak jsem zacala mocit hlavu studenou vodou aspon.
@carmenz úpal můžeš dostat i bez přímého slunečního záření a je to celkové přehřátí organismu. Na základě toho se i podmínky pro plod ohřívají a plod má vyšší tep. Já si to horko neuvědomila, až když jsem začala být unavená a cítila jsem trochu bolest hlavy. Pak jsem se začala zchlazovat a po 2 hodinách jsme šli domů.
@ajja87 u doktora musím být na čas, autobus jede taky na čas, hřiště se otevíralo také v určitou dobu a trasu neznám, tak používám navigaci a jelikož jsem těhotná v 8-9 měsíci, nešla bych 5 km v kuse v létě po půldenním lítání po doktorech. Tak jen pro vysvětlení. Nic není tak jednoznačné 😀👍
@carmenz trpitelka jsem nebyla, ale žijeme v bytě, pergolu nemáme,bazén jen na balkoně kde dopoledne svítí, ale dcera byla a je zvyklá chodit denně ven, skoro měsíc jsem se synem musela ležet, takže se o dceru staral táta, pak už já a chodili jsme ven, nevraceli jsme se hned, protože do obchodu to bylo půl hodiny pěšky s dcerou(měla 1,5 roku) a dcera byla zvyklá být mezi dětmi, takže se chodilo na hřiště denně
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@saraca To bys poznala, bylo by ti taky blbě. Vem si, kolik těhulí se musí smýkat kolem ostatních dětí, klid 😎😉