Ahoj holky, včera jsem skončila konečně 1.trimestr, a blbec jsem si napustila horkou vanu, pěnu, svíčku, no nádhera. Těžko se mi do vany lezlo jak byla horká.. a když jsem tam tak ležela..mi došlo.. Můžu vůbec?nevím jak dlouho jsem tam byla, 15-20 min asi a vylezla jsem...mohla jsem ublížit miminku? Jsem z toho teď špatná...☹
Je to v pohode.termoregulace ti predpokladam funguje a tedy mas stejnou teplotu at jsi v minus 10 nebo 40 stupnich.a jak pise pani nade mnou.cely tehotenstvi jsem se koupala v horke vode(manzel tam kolikrat nemohl udrzet ruku ale on je
zase extrem na druhou stranu tak je to tezky ☺) a mame super a zdravy mimi☺ p s.a podle me spokojena maminka spokojene mimi at je v brise nebo venku takze hura na dalsi aroma
koupel ☺
@tuje Ahoj, nejnebezpečnější je to v 1.trimestru, kdy se vyvíjí důležitě orgány a vlastně celý malý človíček a základ do budoucna, teplo není pro vyvíjející se plod vhodný, máme se i sprchovat vlažnou vodou, miminku škodí zvýšená teplota maminky..Proto lékaři prudí a snaží se už i zvýšenou tepl. srážet (něco jiného je zvýšená BT, ta je normální, když je okolo 37 celé těhu). Takže z toho důvodu je vana nevhodná, stejně jako sauna...Může to vyvolat i předčasný porod, protože tě to teplo více prokrví. Druhý trimestr je z tohoto hlediska "nejbezpečnější", miminko už je větší, základy má hotové a už se vyvíjí hlavně mozek a miminko sílí, takže by to nemuselo tolik vadit a myslím, že můžeš být klidná, jednorázová vana určitě neublíží ;) ve třetím trimestru už se horkou vanou pomáhá vyvolat porod, takže si nemáš horkou koupel dávat z toho hlediska, že by sis vyvolala předčasný.
Já si vanu dala jednou a začala jsem po ní špinit s krví, takže vím že já nemůžu. Ale u mně je to trošku mimo mísu, protože já špiním i u kýchání :D (na rizikovém nejsem) Pokud jsi v pohodě, tak se neplaš ;) jen si ji nedávej každý den =)
Aaae, jsem v 39tt a cele tehu se koupu v horke vode i ve vyrivce. Mimi je zdrave a libi se ji to 🙂
Koupu se min 3xtydne. Ono v tehu se dost veci zvelicuje, prehani. Vseho s mirou. No stres.
@vanea do sauny, virivky chodim ce tehu a porod se nekona 🙂 ani po horke vane, sexu...mimi si samo rekne ;)
Jen zadnou paniku...
@lassii
@absintka19 jasný, tak ono je to hodně individuální, proto píšu, že pokud je v pohodě, tak se plašit nemusí=) píšu spíš ze své zkušenosti a z toho, co jsem se ptala v Podolí, protože já třeba na horkou vanu i na saunu zvyklá byla a nemůžu :/ prostě to musí každá vypozorovat=)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tuje Čau, já se koupu v dost teplý vodě od začátku...a mimino je v pohodě. jsem hodně zimomřivá a je mi furt zima, aj v tý vodě, takže asi je mimino po mě 😀