Holky, ono z toho něco bude 🙂

romiudirk
12. črc 2016

Tak testy vysly pozitivne, krevni testy take. Ted nezbyva nez cekat na tecka na ultrazvuku. Podle vypoctu od ovulace musim byt asi 25-30 dni tehotna.
Neprijemne bolesti v podbrisku jsou porad mene posledni dva tydny to bylo horsi. Bolesti v zadech v krizi jsou jeste porad. Asi 4.ty den me zacinaji bolet bradavky ( hlavne kdyz se postavi 🙂). A prijdou mi strasne teple. Posledni tri dny jsem mela porad hlad. Dneska rano jsem mela problem do sebe nasoukat housku, mela jsem hlad, ale naprosta nechut. Po cely den divne od zaludku a jidlo jen neco malinko jsem do sebe nasoukala docela s nechuti.
Ted me spis zajima cemu se mam vyhybat z potravin a na cem muzu pridat?
Za kazdou radu budu moc vdecna, v cizine jsem bez rodiny a pratel. A jsem na tehotenstvi docela sama, takze zensky radte :-*

chris_n
12. črc 2016

a kdepak pobýváš? dle nemeckého testu hádám v DE? kdyztak napis, ja si prozivam sve nemecké tehotenství téz 🙂

romiudirk
autor
12. črc 2016

@chris_n Ahoj ja bydlim kousek od Hamburgu

chris_n
12. črc 2016

@romiudirk tak to je trochu z ruky 🙂 ale klido sem s otazkama, kdyz budes potrebovat. Ja jsem na jihu

veritanas
12. črc 2016

Tak v prvé řadě gratuluju..👍👍no nesmíš jíst jenom syrové maso.(tatarak) a pak plísňové sýry a velký pozor na majonézy, tam kde jsou sýrová vejce...pak klasika alkohol, kafe, černý a bylinkový, zelený čaj, cigarety... prostě klasika.. určitě si kup těhotenské vitamíny, hlavně kyselinu listovou...ale pokud denně hodně jis zeleninu a ryby, tak to není třeba, ale já jsem brala.. já jsem ujížděla na Coca Cole.. všechny první k měsíce...😀😀😀

romiudirk
autor
12. črc 2016

@chris_n Dole je hodne cechu tady nahore nic moc

romiudirk
autor
12. črc 2016

@veritanas nesmim bylinkovy a zeleny caj?? To je strasny piju jen vodu a a rada koprivovy caj nebo si obcas zaliju horkou vodu cerstve listky maty.

romiudirk
autor
12. črc 2016

@veritanas Me doktor hned predepsal Folio s jodem a vitaminem D

romiudirk
autor
12. črc 2016

Takze Folio...kyselina listova 😉

veritanas
12. črc 2016

@romiudirk ty bylinky si ověř, zelený čaj určitě ne, to mi zakázala na kurzu..a bylinky uvidíš, kopřiva by snad vadit neměla...ale nevím to jistě.. mám dojem, že meduňka je povolena..😀😀no ta listovka je jistota..😀😀 a za mě buď hlavně v pohodě a jež, fo chceš.. já jsem jedla vsechno a více méně jsem to neřešila a malý je v pohodě..😀😀 pila jsem i nealko radlery..a tak.. neřešila jsem to..

brindik
12. črc 2016

Já seděla před pár dny s dětskou doktorkou ve vinárně (já tedy na džusu) a ona mi říká: "Víš, my to těhotenství měli snažší, neměli jsme internet a tak jsme se neměli čím stresovat. Jedla jsem vše krom syrového masa." Zelený čaj piju normálně a v podstatě denně, dovolím si i hermelín, ale až od druhého trimu a fakt vzácně. Myslím že dát hlavně pozor na syrové maso a vejce, já jsem dokonce tak špatná matka, že si dám i pivo 😎

veritanas
12. črc 2016

@brindik ten čaj bych nepila kvůli teinu, který je totéž co kofein..a je ho tam víc než v kávě..ale jako jinak máš pravdu... já si později dopřála taky decinku vína.. párkrát😉

romiudirk
autor
13. črc 2016

Holky jeste by me zajimalo jak je to skoupanim? Ve vane...v rece...v bazene...v mori? Za nekolik tydnu letime k mori tak na co si mam davat pozor?

veritanas
13. črc 2016

V podstatě tak brzy si nemusíš dávat pozor na nic.. ještě je miminko malinké,che pevně schované v obalech..t jenom si nesmíš dát horkou vanu a pozor na přehřátí.. někdo si dával preventivně tampony..ale to až mnohem později.. já to neřešila..jsem se koupala normálně..jenom, jak jsem se začala otevírat,vtak jsem se nekoupala.ale to bylo až v 9.mesici..😀😀😀

andreaandrejka
13. črc 2016

@romiudirk Koupej se normálně Max.kdyby se ti objevila mykoza, tak bys neměla.
A co se týče s koupáním ve vaně, já se jen sprchuji, vanu si ted nenapouštím.

pandabox
13. črc 2016

@romiudirk
@chris_n ahoj ja jsem od kolina🙂)

veritanas
13. črc 2016

Jo, ještě sauna a vířivka o se nesmí, ale to by tě asi napadlo..😀😀 hlavně si u moře odpočin, protože je to naposled na dlouhou dobu, kdy si můžeš dělat, co chceš...😂😂ale zas to má jiné výhody..

nazka
13. črc 2016

mě doktor varoval hlavně před cukry.. že bacha na ovoce, dát si max jedno denně, nebo slazené limči. Alkohol taky ne,ale zase hlavně kvůli cukru. A pak klasika syrové maso (ale ano, i do tataráku jsem si jednou kousla) a ne syrová vejce. Zeleninu hodně omývej.
Jinak jez na co máš chuť. Tělo si samo řekne,když mu něco nevyhovuje. Mám kamarádky, co jedly a pily, na co měly chuť a mají zdravější děti, než ty,co se hlídaly.
Nejdůležitější je psychická pohoda matky. A jak řekla @brindik .. taky jsem tak hrozná matka a taky si občas dopřeju pivo 🙂
Jinak moře je nejdoporučovanější místo ke koupání. Byla jsem 14 dní v Řecku a supr. Doktor mě jen varoval před přírodníma koupalištěma, že to bych neměla a pokud neodolám, tak se hned převléknout do suchého.
Nemáš žádnou nemoc, jen jsi těhotná (to říká můj dr🙂 jo a nehraj volejbal 🙂

romiudirk
autor
13. črc 2016

@veritanas Prave ze jsme si s manzelem rikali, ze to treba bude posledni velka dovca na delsi cas. A ono fakt to tak vypada 🙂

chris_n
13. črc 2016

@pandabox ja jsem z Ulmu 🙂

romiudirk
autor
13. črc 2016

Holky zrovna jsem slysela ze nesmim na zacatku tehotrnstvi letet letadlem na dovcu je to pravda?

chris_n
13. črc 2016

@romiudirk není. I letušky létají do 3 mesice

romiudirk
autor
13. črc 2016

Prave porad slysim do tretiho se nesmi a pak od sedmeho se nesmi. Nejlip me asi poradi doktorka. A stav v jakrm budu za dva mesice

chris_n
13. črc 2016

@romiudirk to asi ano... ale hlavne se říká, že zdravého tehotenství se jen tak necim nezbavís

cukricek123
13. črc 2016

Já jím všechno. Tatarák tedy nejím ani normálně. Navíc teď nemám na nic chuť takže jsem ráda, že do sebe něco dostanu a v tu chvíli mi je jedno jestli to je rohlík s paštikou nebo tavený sýr. Alkohol a kávu nepiju. Piju i černý čaj, jelikož z vody se mi už dělá špatně a nic jiného do sebe taky nedostanu, takže většinou suchý rohlík a černý čaj, to je moje snídaně. 🙂

romiudirk
autor
13. črc 2016

Holky od vcera me strasne boli zuby. Normalne se zuby problemy nemam. Je mozne ze v tom hraji roly hormony? Zkusim do pondeli vydrzet a pak k zubari.

cukricek123
13. črc 2016

@romiudirk jo je to možné. Kámošce se v těhotenství úplně "rozsypaly". Tak doufám, že u mě to nebude, i když mám zuby už tak špatné :(

chris_n
13. črc 2016

@romiudirk ano... urcite. Bude to pravdepodobne od dásní. Zhoršuje se to a často začínají krvácet a delají se zanety v tehotenství

romiudirk
autor
13. črc 2016

No to se ma na co tesit mam silenej strach ze zubare a doposud jsem ho diky bohu moc nepotrebovala ale zubar je pro me silenej strach a nervy..

helena38
22. črc 2016

Dásně se opravdu díky hormonům můžou zhoršit, je to vždy ale zhoršení zánětu, který už tam byl i před tím, jen si ho člověk ani neuvědomoval... Dobrá zpráva je, že není tak velký problém se s tím vypořádat - chce to jen opravdu efektivně a pravidelně čistit klasickým kartáčkem, mezizubákama a příp. i solo kartáčkem. Určitě zajít k dentální hygienistce, ta poradí, ukáže jak lépe čistit a která místa dosud člověk (nevědomky) vynechával...

ivatko0406
22. črc 2016

@veritanas ahoj, opravdu se nesmi zeleny caj? Moje obvodacka mi zas rekla, at piju jenom ten :O

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru