Nejspíš už jste to slyšely, holčičky ubírají mamince krásu 😁 Já na ty pověry nevěřím, ale na druhou stranu, na každém šprochu pravdy trochu ne? 🤷🏻♀️😂 já za chvíli končím 5. měsíc a vypadám fakt příšerně 🤦🏻♀️😂 akné, potrhané nehty, a vlasy které nikdy nebyly nic moc, tak ještě navíc přestaly růst... je teda pravda, že pleť i nehty jsem měla horší než většina lidí už před těhu, ale doufala jsem že se to v těhotenství aspoň zlepší, a zatím je to spíš opak 🙄 pohlaví zatím nevíme, ale tak nějak si všichni myslíme že to bude holka.
Vy co máte holky, řekly by jste že na tom něco je ? 😁
Ja ze zacatku vypadala desne u vsech tri tehotenstvi. Pak se to zlomilo a byla jsem sik tehulka 😁 z tech 3 tehotenstvi mam syna a dceru, takze zomu neverim
@veronika9595 Vůbec, to, co popisuješ jsem měla u kluků a jako bonus mi padaly vlasy. U holčičky jsem se líbila i sama sobě a nejhezčí vlasy jaké jsem v životě měla a i bez akné, u kluků to byly přímo velehory hlavně na zádech, musela jsem po těhu i laser, bylo to hrozný a to jsem tam akné nikdy neměla, jen sem tam na obličeji.
@veronika9595 Čekám holčičku, za pár týdnů rodim a neřekla bych, že na kráse ubrala. 😊 Mám nahoře jen 8kg, většinu jen na bříšku, nehty a vlasy mi rostou jak nikdy. Záleží asi i na skladbě stravy, vitaminech a minerálech. V 1. trimestru jsem brala vitamíny pro těhotné a snažila se jíst vše, co bylo pro mimčo dobře. Žádný fastfoody atd. neodbyvala a hýčkala se 🙂. Za mě jsou to pověry, záleží jak to má člověk nastavený. Podle těch všech pověr, které jsou, bych musela čekat klučíka.
Mne vsichni rikali, ze to musi byt kluk, presne podle tohoto rceni, takze mi asi moje dcera na krase neubrala :D.l
Vůbec, naopak jsem měla hezčí vlasy a spravila se mi pleť, no po porodu vlasy hrůza, zbyla mi tak polovina 😆 ale říká se i, že u holcicek bývá hodně špatně a to teda byl mazec doopravdy, takže... 😆😅
@veronika9595 blbost
@veronika9595 Nie. Ako mi vsetci hovorili tak som "opeknela" pri oboch tehu. Chlapec a dievca.
@veronika9595 Podle mě to je stejně praštěná pověra jako ta, že se nesmí v těhotenství věšet záclony a dávat ruce nahoru, že by se miminko uškrtilo na pupečníku... Mně to prý v těhotenství strašně slušelo, takže každý mi předpovídal kluka... No a mám holčičku 😊
Dva kluky mám a obě těhotenství strašný akné jako v pubertě vlasy hrůza
@jako_mala_holka Taky ti po porodu padaly vlasy?
@veronika9595 Naopak, ja se pri tehu s holcickou sama sobe libila, i ostatni prave rikali, ze to bude asi kluk 🙂 za to po porodu uz je to jenom horsi a horsi..
@veronika9595 Ja vypadala snad nejlepe za svuj dosavadni zivot, kdyz jsem byla tehotna. Super plet, leskle vlasy, mela jsem fakt smrnc! Mam holcicku 😀
U mě to tak bylo.
@klokanka31 strašně 🙊 ale už mi to začalo zarustat, tak plesata snad nebudu 😁
@jako_mala_holka No mně právě taky 😨 rodila jsem v květnu, a jako fakt hrůza. Teď už se to zlepšuje, ale stejně mám obavy aby mi něco zbylo 😕
@veronika9595 u mě to platí. U syna jsem měla krásnou pleť, vlasy, jak nikdy v životě a všichni mi říkali, jak mi to sluší. Teď jsem těhotná s dcerou a první 3 měsíce mi tak padaly vlasy, že se mě pár lidí rovnou zeptalo, jestli nejsem nemocná, obličej jak puberťák 🙈.... Aktuálně jsem 26.týden a je to lepší a dokonce i vlasy začínají růst.
U mě teda naopak, první holka a teď čekáme druhou... Akné žádné, a to jsem z normálních okolností jak puberťák... Libim se sama sobě, dokonce oblikam věci, které bych si normálně nevzala na sebe(sukně, šaty), poněvadž si v tom jinak připadám strašně tlustá... No a u první mi všichni říkali, že určitě čekám kluka, že mi to strašně sluší... Teď se s moc lidma nesetkavame, takže srovnání jejich názoru nemám, ale pocity, akné,... mam stejně.
Rika se, ze holky berou krasu a kluci zdravi. U me to tak bylo, u dcery jsem mela silenou plet (ale bylo tp hodne zpusobeno i vysazenim antikoncepce podle me) a jinak nic. U syna jsem prisla u zub, mela jsem nekolikrat rymu, strevni virozu, ale plet krasna jako skoro nikdy 😀
jsem ve 32.tt a cekame holcicku, mam plet lepsi jak kdy jindy, vlasy perfektni, ktere se masti minimalne. Takze bych to videla jako poveru. Ale vsichni v pocatku mi rikali, jak to bude urcite kluk :D coz teda pry na 100procent neni. Predtim v tehu s dcerou a synem to uz nevim, jak bylo.
A treba segra porodila pred tydnem, mela dost akne a ti pohlavi nevedeli, ale taky jsme si mysleli vsichni, ze spis ta holcicka zas. A on vykouknul kluk 🙂
ahoj, ja som cakala dievcatko (aj ju mam) a v tehotenstve sa mi zacali robit take flaky po tvari..najskor na lici, a po porode akoby mi to na tvari vybuchlo...cela celucicka tvar bola obsypana akoby pubertalnym akne...ale trosku horsie..cakala som ze dokojim upravia sa hormony a plet budem mat znova taku ako pred tehu...ale bohuzial uz s tym bojujem 3 rokom a nemozem.sa toho zbavit...stale mam.vyhadzanu tvar , raz horsie laz lepsie...hlavne brada a celo..a je to dost neprijemne a bolave..niekedynsi pripadam ako fetak..lebo tak vyzeram a kazdy sa ma na to oyta ci to mam ekzem a preco som.cervena...velmi neprijemne...lenze nemozem.sa toho zbavit a skusala som.naozaj uz vsetko mozne...takze ja tomu ze dievcatka beru krasu verim..ale zas som.stastna ze radsej sa namazem.kremom.ale mam.zdrave dietatko 😉
Jak to tak čtu, tak tahle pověra je fakt úplně mimo 😂😂 tak snad se za dva týdny už ukáže co to bude 😂
Čekám šesté a dle mého pozorování to nefunguje.
@klokanka31 Mně na ty vlasy pomohla vlasová maska od Vivapharm s kozím mlékem 🙂 Teda předpokládám, že pomohla ta, taky jsem tou dobou měla jiný šampion a beru vitaminy 😀 Ale pomohlo to právě touto dobou a dostala jsem ji jako dárek od kamarádky, u které si tu masku jiné maminy chválily 🙂
@veru181 Tak to zkusím taky děkuju za tip
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kdyz jsem cekala obe dcery, krasu mi to neubralo. 😉