Ahoj holky, jsem ve 32tt a dneska jsem po utření na wc měla takový průhledný až mléčný hlen.. vypadalo to jako sopel😂 tak jsem si říkala jestli by to nemohla být zátka? Četla jsem že ne vždy bývá s krví.. ale nebylo toho moc jen trocha.. nebo obyč výtok co myslíte? Jak vypadala ta vaše?🤔
@nikol125 já vůbec nevím jak to vypadá :D s prvním porodem mi neodešla, asi někdy až u píchnutí vody musela odejít.. ale dneska sem zažila něco podobnýho po bolestech po velkym úklidu, ale ona může odcházet snad i po částech, já sem teda necelých 27tt, každopádně si spíš myslím, že je to jen nějaká očista čípku :D
32tt mi přijde na hlenovou zátku brzy, pokud nemáš indikaci k předčasnému porodu. Já měla porod v 36tt a zátku jsem žádnou nezpozorovala. Malá byla hodně dole už od 34tt. No a u druhého pár dní před porodem hlen s krví. Jen na papíru. Spíš bych to viděla na výtok, tak ale pokud se cítíš jinak, tak si zajdi na kontrolu. Máme v rodině předčasné porody, tak je lepší vše zkontrolovat.
@terla Mě to taky právě přijde brzo... poslíčky mám teda od 27tt pak jsem začla brát magnesium a ustálo to ale teď se zas někdy objeví od toho 30tt i přes to že furt beru magnesium, doktorka mi nic neříkala minulý týden byla malá furt dost nahoře a já zavřená, ale vím že to nic neznamená spíš naopak vím že pak holky rodí snad ještě dřív než ty co se jim tam už dole něco připravuje ono jeden den může být tak a další tak.. hodně mě bolí i v kříži a od včerejšího večera se mi objevilo mlezivo ale nedávám tomu nějakou hodnotu asi se tělo jen postupně připravuje
U mne takový poloprůhledný hlen s drobítkem krve, asi dva dny před porodem.
@nikol125 u me vypadla do wc, byl to kousek hlenu s trochou krve, ale ta tam, jak pises, byt nemusi. Byla jsem 33+4tt a rodila jsem 34+0 spontanne. Pokud u tebe hlen neni normalni, jela bych se nechat zkontrolovat na pohotovost, me napojili na kapacku, pichli kortikoidy na dozrani plic, pak uz dite muze ven (a u me slo)
@zuzita15 Zatím je mi dobře nic se neděje snad, vím že někomu odešla třeba už i měsíc před porodem tak uvidím nechci plašit když nevím jestli to bylo ono🤔 právě za celé těhotenství jsem žádný hlen neměla, mám teda kvasinkovou infekci takže trpím na žluté výtoky ale s tímto to nemá podle mě nic společného a dneska se to objevilo poprvé
@zuzita15 Já právě výtok taky, ale ne toto byl to fakt vysloveně hlen průhledný... jenže zas si říkám i kdyby kousek odešel tak stejně s tím nikdo nic neudělá a rodit můžu za jakou dobu to asi nikdo neovlivní.. když nemám žádné příznaky tak s tím prd udělají podle té zátky se porod poznat nedá a kdyby náhodou praskla nedej bože voda tak bych samozdřejmě hned jela ale to člověk neovlivní pokud bude malá chtít na svět tak stejně půjde..
@nikol125 Mně odešla 25 hodin před tím než malá vylezla na svět, ale bylo to i s trochou krve.
@nikol125 Abys fakt nerodila, mně začali bolesti v kříži, do toho odešla zátka, ale jinak nic. Tak jsem myslela že to jsou poslíčci, a ono kulový. Po spoustě hodin s bolestí zad jsem začla blinkat tak jsme radši jeli do porodnice aby mě okoukli, a tam jsem byla otevřená už na 8 prstů a okamžitě jsem šla na sál 😊 kdybych neblinkala, rodila bych doma ☺
@nikol125 byt Tebou, jsem v klidu. Me zatka odesla bez krve asi 14 dni pred porodem, ale ten byl vyvolavany. Zatku vazne poznas, odchazela mi vice dni, ale pokazde to bylo jak kdyz ze me vypadne hrst zele, vsechno ostatni je vytok (takhle mi to rekl lekar, kdyz jsem se na to ptala) A i kdyby Ti zatka odesla, neznamena to brzky porod, kazdy to ma jinak, nekomu odejde i mnohem driv..
@klokanka31 Teda, to je sen mit ale uz na jednu stranu porod za sebou a nevedet o tom😂 to me se asi nepostesti... no uvidim co dalsi dny, ted me boli uz posledni dva tydny skoro vsechno tak tomu vsemu neprikladam moc vahu kazdej rika no to k tomu patri a bude hur tak to tak nejak beru a uvidime.. ale mam v sobe pocit ze to urcite prijde driv nez okolo terminu🙄
@nikol125 No ale stejně buď opatrná. To máš pravdu že je fajn mít skoro celý porod za sebou a nevědět o tom ☺ Ale když malá vylezla na svět, bylo mi trochu líto že už to je za mnou, jsem si nestihla ani uvědomit že doopravdy rodím, že se děje něco čeho jsem se bála spoustu let... 😄 ale zas lepší než kdybych trpěla...
Já jsem četla, že hlenová zátka může odcházet dřív a i se může obnovovat 😉 Mě tedy odešla v den kdy se ve mě "vrtal" dost bolestivě dr a rodila jsem za 5 dní potom.. ale snad to u tebe nehrozí, nemysli na to, ještě si to přivoláš 😀 Držím palce, ať 2v1 vydržíte ještě do termínu 🙂
@nikol125 to neni pravda. Ja taky nemela priznaky porodu, dokonce me z rizikovyho chteli pustit domu, ale v noci jsem jim porodila. Oni te prohlidnou a zhodnoti situaci. Kortikoidy se pichaji 48h, na to tesne pred porodem fakt neni cas. Ja te nechci strasit a preju ti, at vydrzis jeste aspon mesic, spis dva, ale v tehu podle me neni cas na hrdinstvi
Zatku opravdu od bezneho vytoku poznas. Ten hlen je silene husty, pevny a lepivy, mnohem mnohem vic nez bezny vytok. Predstav si takove lepive tuhe zele, nejde to ani poradne setrit z pipky. Fakt to poznas 😉
@nikol125 ahoj Nikol, ja mám úplně stejný problém . Jsem ve 32+4 tt a v pátek a ještě trochu v sobotu ráno mi odešla hlenova Zátka ( teda alespoň myslím) nikdy jsem nic takového neviděla takže to nejspíš byla ona. . Taky neplasim cítím se dobře pohyby taky cítím takže asi tak . Taky jsem o tom dost četla na netu. 18.6. Jdu na kontrolu tak se na to zeptám jak to semnou vypadá 👍každopádně držím palce 🙏🏻👍
@terezakubis Už rok stará diskuze 🤣
@mimi1004 to jsem cela ja .. omlouvám se 😂
@terezakubis v pohodě 😊 hlenová zátka je hlen (podobá se to hustým soplíkům z nosu) a může v něm být krev. Odejít může i několik týdnů před porodem. Pokud nemáš jiné obtíže, bude to nejspíš v pořádku 😊
Tak jsem sem po dlouhé době zašla, kdyby někdo na toto téma narazil a nevědel 😂 malá přišla na svět až vyvolávaně ve 41+2 😊 takže to zátka nebyla, a ani jsem nikdy nepostřehla pak do porodu že by nějaká odešla 😃
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě odtekla pár hodin před porodem