Zdravím. Chtěla bych se zeptat jestli máte nějaká zkušenosti s užíváním herbadent roztoku v těhotenství? Jsem v 17tt a udělal se mi na dásních vřídek se zánětem. Už několik let jsem zvyklá užívat herbadent, ale v lékárně mi řekli, že se v těhotenství nesmí, na internetu jsem našla ale že může, tak jsem z toho zmatená 😊 děkuji za odpověďi a přeji hezký den 🍀
Herbadent je bylinný roztok, takže jako takový nemá na mikrogramy přesně garantované složení obsahových látek - už to samotné ho vylučuje z toho, aby měl atest na používání v těhotenství, tudíž vám ho lékárník nedoporučí. A pak e tam ten alkohol - další, co se nesmí, že.
Nicméně používala jsme ho celé těhotenství a prakticky výhradně v těhotenství, protože se mi rozjely afty v celé puse a na to fungoval dobře. ... Nepolykáte to, působí lokálně na sliznici v puse, vlastně fakt není důvod k obavám. Doktor vám v těhotenství klidně předepíše mnohem horší "driáky" s tím, že ví, že poměr úleva matky x riziko pro plod je stále velmi výhodné pro oba. ... protože máma, ketrá nemůže jít, protože jí bolí pusa, pro to mimčo taky není žádná hitparáda, že.
Pokud ho nepolykate,o nic nejde. Ja mela tuhle anginu jak tram. Tri dny sem nejedla protoze kazdy polknuti byla jista smrt. Bylo to nesnesitelny. Vyplachovala sem si to slivovickou protoze to jediny mi prinaselo ulevu
Jinak nejaky lek z lekarny ze vam reknou ze se nemuze...to je jen ze nebyl na tehotnychc trstovan nebo proste se nevi co to udela tak radsi napisou ze to nesmite. Normalne bych to pouzivala a pokid naaahodou to jednpu polknete tak se taky nic nedtane si myslim. Si vemte nekdo huli jak fabrika a furt
@zzuzzanna123 pokud myslíte Herbadent roztok, v malé tmavé lahvičce 20 ml, nejde jen o bylinky a alkohol, je tam i jys. salicylová a lokální anestetikum. Existují i jiné přípravky řady Herbadent, třeba ústní voda, ta má jiné složení. A vše, co si dáte si pusy, tak stejně v tom žaludku nakonec skončí, sliby to tam odplaví a některé látky se vstřebávají už v ústech přes sliznici přímo do krve. Protože nejste už první trimestr, tak pokud vám ten Herbadent zánět dásně vyléčí za pár dní, tak ho klidně použijte. Ale já bych spíše doporučila Herbadent ústní vodu nebo Neocide gel.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zzuzzanna123 vy ho snad polykáte? Pokud si s ním jen vyplachujete ústa nebo potíráte aft, nevidím důvod proč byste ho nemohla užívat...
V těhotenství se samozřejmě nedoporučuje, stejně jako 90% jakýchkoli lékařských přípravků. Herbadent proto, že bylinný roztok je v silném alkoholu. 🙂